Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kratka1985

Pierwsze ciuszki pomocy

Polecane posty

Gość kratka1985

Hej. Popsuła mi się pralka. Pierze super, ale nie grzeje wody. Za tydzień termin porodu a mnie skręca żeby ogarnąć te ciuszki w końcu. Czy mogę wyprac je w tej pralce, w zimnej wodzie, a potem po prostu dobrze wyprasować? Bo chyba chodzi o to żeby je sparzyc tak? Nie wiem już sama. Poradzcie proszę.

Myślę, że możesz jeśli są nowe. Użyłabym płynu do prania bo nie wiadomo jak proszek zachowa się w zimnej wodzie.

Gość kratka1985
No są nowe. Hmm może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość a może je wypierz w pralce
a pozniej jeszcze recznie w misce w goracej wodzie wyplucz?

Gość wrocław i anka
po pierwsze napraw pralke!! - wymiana grzalki albo programatora. TERAZ masz nowe ciuszki a co zrobisz za 2-3 tygodnie?;) po drugie - masz dwie lewe ręce i nei mozesz prania zrobić ręcznie?! jesli ci brzuch przeszkadza, zrób to na stojaco na stole albo sceduj na męża...ja pierdziele co za leniwe baby?!

Gość kratka1985
No widzisz, ja myslalam ze musi byc w pralce na 90 stopniach, zeby sparzyc. Moge oczywiscie i recznie jesli to nie chodzi o to parzenie tylko zeby byly czyste. No facet od pralki przyjdzie za tydzien, ale przeciez ja moge urodzic do tego czasu.

Gość wrocław i anka
kratka - jesli chcesz zachowac fason i kolory większosci ciuszkow to i tak ręcznie będziesz zapierać więc się wprawiaj;)a pozniej prac w nizszych temp. pralka i program 90 st. jest dobra dla 100% bawełny , przede wszystkim białej. dobrze tez wygotowac posciel dziecka( o ile producent - patrz metka - na to pozwala). wszystkie NOWE ciuszki nalezy bezwzględnie wyprac przed pierwszym użyciem ,ale nie w 90 st. i oczywiscie wiesz,z e uzywasz proszków/płynow dla dzieci;)

Gość entliczek pentliczek kysz :)
przepierz recznie w cieplej wodzie a potem do pralki na plukanie i wirowanie :)

Gość dobraciociadobrarada
Oj już nie przesadzajcie, wypierz w zimnej i wyprasuj, będzie ok.Ja prasowałam ciuszki tylko pierwsze dwa tygodnie, później prałam i piorę w 30 stopniach, dziecko żyje i nie ma żadnych problemów, alergii, podrażnień :)

Gość mozesz wyprac w zimnej
tymbardziej ze bedziesz je prasowac wiadomo brudnych w zimnej nie wypierzesz dobrze wyprasuj i bedzie ok

Gość zonaKraka
Tu nie chodzi o dopranie, bo brudne, w sensie- poplamione nie są, a bardziej o to że zimna woda może nie wypłukać proszku czy płynu... a to może podrażniać. Chociaż wiadomo, nie wszystkie dzieci takie delikatne są. Ale ktoś tu dobrze radził, wymień grzałkę, i tak lada chwila sprawna pralka będzie Ci potrzebna. A ciuszki możesz u kogoś z rodziny czy u sąsiadki przeprać.

Gość dobraciociadobrarada
To włącz płukanie 2-3 razy i będzie ok

Gość kratka1985
A czy jesli wypralam w goracej wodzie w misce, potem w pralce w zimnej i na koniec wyprasowalam, to moze byc? :)

Gość kratka1985
Co myslicie?