Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bucikowaaaa

co ja mam muu dac jesc?

Polecane posty

Gość Bucikowaaaa

u mojego syna 1,5 roku stwierdzono skaze bialkowa.nie mzoe jesc prduktow mlecznych wogole.Co ja mam w takim razie podac dziecku by w potrawach bylo to bialko?Czego dawac najwiecej?

Gość MamaMani
A próbowałaś mleka sojowego, na nie też ma uczulenie?

Gość MamaMani
Swoją drogą to trochę dziwne z dopiero po takim czasie stwierdzono tę skazę. Wcześniej nic nie było widać?

Gość Daphne898
mleko sojowe małemu dziecko? toż 95% upraw soi na świecie to gmo :( Moja córka ma 3 lata i nie je produktów mlecznych.

Gość fanka anka
a laekarz nie powiedział jak żywić dziecko??? Bebilonu pepti nie dał???

Gość Bucikowaaaa
lekarz malo kontaktowy.Stwierdzil tylko skaze bialkowa i kazal wykluczyc z diety mleko i jego przetwory.Nawet nie zdazylam zapytac w jakich innych produktach jest to bialko.Maly jak skonczyl rok przestal wogole lubic mleko.Musialam mu je "wciskac" tzn w serkach,jogurtach czy kaszce.Zaniepokoilo mnie to ze od jakiegos czasu na buzce robia sie plamki,ciagle odparzona pupa i szorstka skora i wieczny problem z ciemienucha.

Gość dobraciociadobrarada
A może zmień lekarza? sensowny pediatra doradzi ci co możesz włączyć do diety dziecka, spróbuj nawet u prywatnego lekarza, ważne żeby dziecku pomóc!

w sklepach mozna kupic paroweczki sojowe. kaszki bezmleczne (na wodzie), mozesz dac mu chlebek WASA ryzowy., chrupki kukurydziane a takze mozesz mu gotowac zupki na kroliku bez pietruszki ( to alergen), za to z marchewka i ziemniakiem.

Gość olk
Powiem ci idź do innego lekarza , ja poszłam z moim synem miał troszkę ponad rok do alergologa ,prywatnie ,lekarz idiota nawet dobrze nie obejrzał stwierdził skazę białkową ,przepisał nurtamigen ,mały miał suche plamy na nóżkach i raczkach po wew stronie ,nie dałam mu nutra poszłam do lekarki na fundusz która poświeciła nam więcej czasu niz tamten lekarz zrobiła ze mną wywiad dotyczący chorób w rodzinie ,wypytała co mały je jakie mleko ,powiedziała mi tez że za mały jest na testy ale na pewno nie jest to skaza białkowa by dużo wcześniej wyszła z naszej rozmowy wywnioskowała że mały ma prawdopodobnie uczulenie na barwniki i konserwanty ale tego nie sposób jest unikać za bardzo ale w miarę się starać, mały bardzo lubił te batoniki owocowe z hipa i galaretkę i właśnie min po tym wychodziły te plamy suche szorstkie ,łuszczące ,przestałam dawać nawilżałam skórę po plamach nie ma śladu od bardzo dawna .

Gość dorota765
mój syn też ma półtora roku; nie wiem czy ma skazę, bo nie ma żadnej wysypki, w każdym razie po mleku modyfikowanym zwykłym, mleku krowim, kozim, jogurtach, sojowym dostaje biegunki; moze 2 razy zdarzyło się,ze mu wyszła plamka taka sucha wielkości 10gr; lekarz rozkłada ręce, zrobili test na białko krowie wyszedł ujemnie; zaczęłam z własnej inicjatywy podawać bebilon pepti i do tej pory podaję, po nim jest ok; obecnie synek nie je mleka ani jogurtów, ale czasem zje kawałek sernika, plaster sera żółtego, czasem zupę ze śmietaną, czasem kawałek czekolady i po tych produktach nic mu się nie dzieje; oprócz tego je normalnie

Gość dorota765
jeśli chodzi o białko to lekarz kazał nam 'ładować w niego mięso'; poza tym jajak i rośliny strączkowe mają dużo białka; mnie bardziej martwi dostarczenie odpowiedniej ilości białka, bo bebilon pepti zawiera mało i ciężko pokryc dietą dzienne zapotrzebowanie, zwałszcza że syn ostatnio w ogole ma focha na jedzenie

Gość dorota765
* odpowiedniej ilosci wapnia miało być

Gość Bucikowaaaa
ale w jajach tez jest bialko?Wlasnie ja tylko wszedzie czytam w necie rosliny straczkowe,czyli czesto dawac fasolke szparagowa?Co jeszcze,pomozcie,nie chce by dziecko pozniej bylo chore :(

Gość Bucikowaaaa
ponawiam

Gość Bucikowaaaa
up up