Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta głębsza

płytki mąż

Polecane posty

Gość ta głębsza

czy to możliwe, żeby inteligentny, wykształcony człowiek z poczuciem humoru i rozsądkiem życiowym człowiek był jednocześnie okropnie płytki? coraz częściej mam ostatnio wrażenie, że mój mąż poprostu nie jest w stanie wznieśc się na wyżyny emocjonalne ani nawet intelektualne ma sporo wiadomości na wiele tematów, nie jest idiotą, ale do każdej dyskusji jest zmuszany - sam nigdy nei ma pierwszy nic do powiedzenia i mam wrażenie, że nie ma własnego zdania, nie potrafi sam podjąc żadnej, nawet najmniejszej decyzji i nie jest w stanie się przed nikim otworzyc o co tu chodzi? kiedyś myślałam, że może jak to facet, nie potrafi pokazac uczuc ale teraz śmiem twierdzic, że on poprostu głębiej nic nie ma jesteśmy razem 8 lat, kocha mnie, pokazuje to bardzo i na każdym kroku ale ja potrzebuję czegoś więcej, tej więzi, tego, żeby mnie poznał - mam wrażenie że my stoimy w miejscu i związek nie tylko sie juz nie rozwija ale też nie ma możliwości się rozwinąc bo on ju osiągnął swój pułap zaangażowania niczego nie analizuje, w nic się nie zagłębia, nie interesuje go, żeby poznac bliżej mnie czy dzieci, wiedziec jakie emocje mną targaja, co mnie boli, jakie dzieci mają zainteresowania, czego się boją - tak jakby to wszystko nie miało znaczenia na każdą próbę rozmowy albo się obraża i wychodzi, albo obiecuje że się postara, ale mam wrażenie, że tak naprawdę on nie ma pojęcia o co mi chodzi powiedzcie, mozna byc takim płytkim czy jest jakas inna przyczyna takiej powierzchowności? nie ma żadnej traumy z dzieciństwa, normalna rodzina, wszystko standardowe, praca, studia a mimo to żadncy zainteresowań, aspiracji, hobby, ciekawości ja wiem, każdy jest inny, ale mi tej głębi bardzo brakuje, jak można planowac spędzic z kimś resztę życia i nawet nie chciec poznac tej osoby? przez to wszystko czuję się bardzo samotna

Gość *********ZOŁZA NADZWYCZAJNA***
to juz była i to całkiem nie dawno. masz ludzi za kretynów?