Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małymisiaczek123

Czy to może być ciąża? Strasznie sie martwię... ;|

Polecane posty

Gość małymisiaczek123

Witam. ; ) Zacznę od tego, że mam dopiero 17 i strasznie się martwię, że jestem w ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam w grudniu (20-24). Od 25 grudnia ciągle chciało mi się siku i przez dwa dni miałam rano plamienia. Myślałam, że mam po prostu zapalenie pęcherza czy coś, więc kupiłam leki w aptece i po tygodniu mi przeszlo. Ogólnie prawie ciągle moja temperatura wynosi 37,7 stopni (tak mniej więcej). Do tego stracilam całkowicie apetyt i nudności męczą mnie prawie ciągle. Następną miesiączkę powinnam dostac jakoś własnie 20 stycznia. Od wczoraj mam bóle podbrzusza tak jak przed miesiączką... Martwię się, bo to trochę za wcześnie i stąd moje obawy. W sumie zdaję sobie sprawę z tego, iż objawy ciąży chyba nie zaczynają się tak wcześnie.Nie wiem czy to jest też istotne, ale mam dosłownie wszędzie łaskotki... Gdzie wcześniej tak nie miałam, ale to chyba nie ma znaczenia.Proszę o wyrozumiałość, bo jestem jeszcze młoda i niedoświadczona w tych sprawach. Z chłopakiem sypiam regularnie (bez zabezpieczenia.. Wiem to jest głupota, ale własnie w styczniu miałam wybrać się po tabletki antykoncepcyjne) i stąd moje obawy.Doradzicie co powinnam zrobić? Na razie nie chcę rozmawiać o tym z mamą, bo wiem jak na to zareaguje. Wolę najpierw sama się wszystkiego upewnić.

Gość mopsidło m
powiem tak-test kosztuje 10-12zł

Gość małymisiaczek123
Tak. Wiem ... Dzisiaj zamierzam własnie kupić test ciążowy. Ale czy to na pewno są objawy ciąży? Może po prostu sie za bardzo martwie ..

Twoja ostatnia miesiączka była taka sama jak wcześniejsze pod względem objętości czy raczej przypominała plamienie?

Jest możliwość ze ze stresu sobie wymyslasz objawy i zbyt sie przejmujesz Ale sypianie bez zabezpieczenia to głupota..

Gość młoda żona ułożona
Z tymi objawami to jest tak, że praktycznie wszystkie objawy PMS mogą być objawami ciąży. Nie wkręcaj sobie nic, bo i tak już nic nie zmienisz, poczekaj na miesiączkę i się nie zamartwiaj. Ja ostatnio byłam przekonana, że jestem w ciąży bo już miałam tyle objawów, że szok i okres przyszedł jak w zegarku. A poza tym jak masz miesiączki co 31 dni to jesteś dopiero w połowie cyklu więc jeśli już to teraz mogłabyś zajść w ciąże a nie odczuwać objawy ciążowe. Aaa i tak na marginesie... zadzwoń do chłopaka i powiedz mu, że albo kupi gumki i będziecie ich używać dopóki nie będziesz miała tabletek albo nici z seksu :P Po co się narażać na niepotrzebny stres? :)

Gość małymisiaczek123
Właśnie wydawało mi się, że moja miesiączka była bardziej skąpa niż zwykle ..

Gość małymisiaczek123
Z chlopakiem juz rozmawiałam o zabezpieczeniu.. Tylko, że on nie za bardzo jest za tym żeby używać prezerwatywy, dlatego miałam w tym miesiącu iśc po tabletki

zabezpieczenie to podstawa i nie ma że on nie za bardzo chce prezerwatywy... Nie wiem co mam Ci powiedzieć.Czasem w czasie ciąży zdarza się plamienie przypadające na termin miesiączki,ale jest ono skąpe.Zrób test z rana,jeżeli wyjdzie negatywny(a tak najpewniej będzie)-wyluzuj.Twoje objawy moga byc związane ze stresem.

Gość małymisiaczek123
No dobrze, w takim razie dzisiaj lece do apteki .

Gość młoda żona ułożona
Wiesz, przecież, że tu nie chodzi o to jak jemu jest wygodniej. Zapytaj go czy w takie razie jest za tym, żeby za 9 miesięcy wychowywać dziecko. Ile on ma lat? Jeśli nie ma ochoty na niańczenie dzieci, to dopóki nie załatwisz tabletek to nie możecie kochać się bez zabezpieczenia i liczyć na to, że może akurat wam się wpadka nie trafi. Masz świadomość, że w razie czego to Ty poniesiesz 90% konsekwencji wpadki, bo to Twoje życie odwróci się do góry nogami. Powinnaś wiec kłaść nacisk na faceta odnośnie zabezpieczenia.

I naprawdę wyluzuj. Mam jedna córkę,a objawy które opisujesz jakoby miały byc objawami ciąży miałam wielokrotnie.Częste sikanie,plamienia,ból podbrzusza,brak apetytu,nudności.Tak działa na mnie właśnie stres lub pms.

Gość małymisiaczek123
Mój chłopak ma już skończone 18 lat. Wiem, że jesteśmy jeszcze młodzi i to ze sie nie zabezpieczaliśmy bylo głupotą ..

Gość nilla20
A czy On kończy w Tobie? Czy stosujecie stosunek przerywany? Bo to też jest istotne. No i czy kochaliście się w dni płodne?

Gość małymisiaczek123
Nie no.. Nie kończy we mnie, ale to właśnie nigdy nie wiadomo. Raz wydawało mi się że właśnie skończył we mnie i stąd moje obawy. stosujemy stosunek przerywany .

Gość mala czarna88
A bola cie piersi bardziej niz zwykle przed okresem? Mnie tak bolaly w pierwszych tygodniach a szczegolnie sutki. I faktycznie od razu zaczelam latac do kibla duzo czesciej zwlaszcza w nocy

Gość malymisiaczek123
Są troche obolale jak przed okresem. Ale nie zauwazylam zeby sie powiekszyly. Miesiaczka wypada mi dopiero 20stycznia a ja juz sie czuje jakbym miala ja dostac na dniach... Ale wlasnie kupilam sobie test. Pisze na nim ze 6dni po wspolzyciu mozna juz go zrobic wiec rano go zrobie i zobacze. Za tydzien znowu..