Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia1617

Kreski na oku pod okiem itd:)

Polecane posty

Gość klaudia1617

dziewczyny, bardzo mi sie podoba jak jakas dziewczyna ma ladną kreskę na oku, tzw "kocie oko" czy cos w tym stylu. wiem tez kreski np pod okiem nie kazdemu pasuja lub sa zle dobrane do wielkosci oczu. ja mam oczy normalne raczej wieksze niz przecietne oko:) ale nigdy nie odwazylam sie namalowac sobie kresek ani pod ani na powiece, umiem-probowalam nie raz to zrobic i mi wychodzi ale nie podobam sie sobie , wydaje mi sie ze wygladam tandetnie, nie wyszlabym tak nigdzie. :) dlaczego?:) czy to świadczy o tym ze mi nie pasuje czy tak sie nastawilam?:)

Gość gość
Jak ci sie nie podoba efekt, to zapewne po prostu ci nie pasuje, skoro mowisz se ci wychodzi. Te kreski naprawde nie sa dla kazdego, powiedzialabym wrecz ze w normalnym makijazu na codzien wiele dziewczyn wyglada wrecz smiesznie, bo sa za mocne. Moze sproboj namalowac ciensza, albo zrob kreske cieniem - wtedy nie sa tak intensywne. A kreska pod okiem to juz kompletny dramat, niestety sa takie co tak chodza, i jest ich calkiem sporo. To ladnie potrafi zaznaczyc oko, ale trzeba umiec to namalowac. Bo jak sie tylko obrysuje oko ciemna kredka to wyglada bardzo niekorzystnie raczej u kazdego. Ja malowalam sie tak w liceum, teraz nawet nie mam zadnych czarnych kredek i eyelinerow, bo zwyczajnie sie tak nie maluje

Gość gość
Zależy czym jest ta kreska zrobiona i w którym miejscu. Czarna kreska zrobiona kredką (linerem) na linii wodnej rzeczywiście u większości kobiet wygląda dramatycznie, ponieważ zmniejsza oko. Dobrze w takim makijażu wyglądają tylko kobiety o bardzo dużych oczach (patrz Anja Rubik). Kreska zrobiona brązowym lub szarym (albo kolorowym) cieniem niżej (na linii rzęs) i nie na całej długości wygląda bardzo dobrze u większości kobiet. Linię wodną malujemy wtedy cielistą kredką, co pięknie powiększa oko.