Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FioletowaDama

Tabletka antykoncepcyjna 6 dnia cyklu, Prosze o odpowiedzi!!!

Polecane posty

Gość FioletowaDama

Hej, niedlugo wyjezdzam z chlopakiem do Paryza I akurat w ten dzien wypada mi okres.. Bardzo zalezy mi na tym zeby go opoznic chociaz o tydzien, kupilam tabletki antykoncepcyjne sylvie 20 tylko zaczelam je brac 6 dnia cyklu. Wiem ze powinnam zaczac pierwszego dnia ale nie zalezy mi na antyncepcji, chce tylko opoznic okres zeby nie zepsul mi wyjazdu, 21 tabletka wypada mi w dzien w ktorym powinien byc okres wiec jesli wezme od razu nastepne opakowanie to mam pewnosc ze okresu nie bedzie? Baaaardzo Prosze o odpwiedzi

Nie masz pewności. Podczas pierwszych trzech opakowań mogą występować plamienia/krwawienia przez cały czas. Poza tym przy połączeniu opakowań w terminie krwawienia lub nieco później zamiast krwawienia może pojawić się plamienie. Pewniejszym sposobem byłoby przyjęcie mniejszej lub większej ilości tabletek i zrobienie przerwy na krwawienie.

Gość kawkakawka
no i co z tego że będziesz miała okres? jak facet cię kocha to zrozumie i nie będzie mu to przeszkadzac. Hormony zawarte w tabletkach powodują szereg skutków ubocznych co nie jest fajne, po co się faszerowac tabsami dla tych kilku dni? Nie rób z siebie idiotki

Gość FioletowaDama
Biore tabletki juz tydzien I nie mam zadnego plamienia ani skutkow ubocznych, wiec powinnam przestac brac tabletki tydzien przed wyjazdem aby nastapil okres z odstawienia? I mam pewnosc ze wystapi mimo ze zaczelam przyjmowac je 6 dnia?

Niekoniecznie tydzień przed wyjazdem. I to, że nie masz plamień to nie znaczy, że się jeszcze nie pojawią. I nie ma czegoś takiego jak pewność, zwłaszcza na początku przyjmowania tabletek. Kiedy wyjeżdżasz i na ile, a kiedy przyjmujesz 21. tabletkę?

Gość FioletowaDama
Mam obfite miesiaczki I czulabym sie bardzo nie komfortowo poza tym bardzo boil mnie wtedy brzuch a to nasz pierwszy wspolny wyjazd nie chce zeby cos mi go popsulo wiec jestem bardzo zdesperowana. Probowala juz ktoras tak przesunac okres? Tzn biorac tabletke 6 dnia?

Gość kawkakawka22
najlepiej idź do gina on ci powie jak masz brac żeby okres opóźnic lub przyspieszyc, ty lepiej nie kombinuj na własną rękę bo możesz sobie zaszkodzic a na forum się nie radz w takich sprawach bo nikt ci tu konkretnych odpowiedzi nie da, takie rzeczy załatwia się z lekarzem i basta!

Gość FioletowaDama
Wyjazd mam 17 stycznia powrot 20 stycznia. Wlasnie 17 wypada mi termin miesiaczki I 21 dzien przyjmowania tabletek. Co moge zrobic zeby go opoznic?

Krwawienie nie pojawia się od razu następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki i nie ma większego znaczenia kiedy pojawiłby się normalny okres. Weź 23 tabletki zamiast 21, potem zrób 7 dni przerwy i po przerwie kolejne opakowanie. Krwawienie PRAWDOPODOBNIE pojawi się 2-3 dni po przyjęciu ostatniej tabletki, a więc po powrocie z wyjazdu. Z następnego opakowania możesz wziąć 19 tabletek, albo 21, a to opakowanie, z którego weźmiesz dodatkowe 2 tabletki zostawić sobie na awaryjne sytuacje, kiedy będziesz musiała wziąć dodatkową tabletkę.

I w tej sytuacji nie przyjmuj mniejszej ilości tabletek, bo jest duże prawdopodobieństwo, że krwawienie nie skończy się przed wyjazdem.

Gość FioletowaDama
Wiec nie musze sie bac ze okres nastapi wtedy kiedy powinien jesli wezme 23 tabletki tak?

Gość FioletowaDama
Wiec nie musze sie bac ze okres nastapi wtedy kiedy powinien jesli wezme 23 tabletki tak?

Gość kawkakawka22
i tak możesz miec plamienie jak weźmiesz 23 tabletki ja pierdole już ci ktoś taką odpowiedź dał. Niczego nie bądź pewna jeśli bierzesz tabsy po raz pierwszy i nie konsultowałaś tego z lekarzem tylko na forum...:O

Gość FioletowaDama
Dziekuje Perwersja za rady I WYROZUMIALOSC, bardzo mnie uspokoilas, dzieki!