Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinka99

Ból po zaplombowaniu zęba ?

Polecane posty

Gość pinka99

A więc bardzo prosiłabym o pomoc . Zęba byłam zaplombować około roku temu . Ząb miał dziurę więc dentystka mi go zaplombowała , niestety dała za dużo plomby i musiała skrobać . Wyskrobała i pierwszy tydzień było okey . Natomiast po drugim - trzecim tygodniu ząb mnie bolał . Nie robiłam afery i nie poszłam do dentystki , wzięłam leki przeciwbólowe i okey ale na wieczór znów mnie bolał ten ząb . Potem przestał , nie bolał tydzień-dwa i znów ból powrócił . I tak jest stale przestanie a po tygodniu lub dwóch tygodniach ból powraca . Ostatnio to nawet leki mi nie pomagały , tak rwało . Ale nie poszłam do dentystki . Po 4 tygodniach pojechałam do ortodontki aby porozmawiać o aparacie stałym . Byłam na zdjęciach . Ten plombowany ząb wyszedł mi że mam zaplombowany na początku lecz pod plombą jest dziura . Ortodontka dała mi skierowanie aby pousuwać zęby i wyleczyć tego źle zrobionego . Lecz gdy poszłam do dentystki ona powiedziała mi że mi usunie te kawałki ale tamten ząb jest bardzo dobrze zrobiony . No okey . Znów mnie boli ząb i jak już mówiłam po tygodniu lub dwóch tygodniach ból powraca . I właśnie pytanie brzmi następująco ; co może być w tym zębie nie tak i czy to jest po prostu normalne że ból jest czy coś nie tak ? Błagam omówcie mi co jest nie tak ponieważ chciałabym to samo powtórzyć dentyście niech wreszcie zrobi coś z tym zębem . Z góry dziękuję za pomoc . Jak byłoby to potrzebne to w maju 2013 kończę 14 lat .

Gość pinka99
Błagam niech się ktoś zlituje ból jest naprawdę poważny ... Za odpowiedź spróbuję odpowiedzieć na wasze pytania :*

Gość Arion
Witaj. Dentystka założyła plombe na niewyleczonego zęba. NIE MA takiej mozliwosci by ząb dobrze "zrobiony" bolał cały czas. Nie rozumiem także tego że przynosisz od ortodontki zdjęcie czy opis partactwa któte dokonała twoja dentystka, a ona mówi że jest OK. Zabierz na następną wizyte mame, lub zmień lekarza. Arion- bioenergoterapeuta.

Gość jaq
no więc idź do innej już dentystki najelpiej ze zdjeciem które miałaś robione. masz widocznie nie wyczyszczony ząb. trzeba będzie go rozwiercić, oczyścic i zaplombować. lpiej nie odkladaj tego bo moze się skończyć leczeniem kanalowym.

Gość oiwhedioh
Kurwa jacy ludzie są upośledzeni. Przychodzi z bólem zęba na forum, żeby ludzie pomogli.

Gość TakiSobieKtoś24
A kurwa gdzie ma isc? Na policje?