Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia5745

Amoksiklav

Polecane posty

Gość Monia5745

Witam moja córka choruje na angine stosujemy amoksiklav córka od 4 dni nic nie je tylko pije ale chodzi mi o to ze ona cały dzień leży w łóżku i śpi jest osłabiona gorączka tak do 38,7 przeważnie ponad 37 a chodzi mi o to spanie czy ona tak powinna spać , córka ma 21 miesięcy . Proszę o opinie

Gość wiem co i jak
Monia większość dzieci w ten sposób reaguje na gorączkę , przesypiając ją , ja bym się zastanawiała dlaczego ta gorączka się utrzymuje skoro dziecko dostaje antybiotyk. podaj dziecku może bufenik albo nurofen forte, skoncentrowana dawka żeby nie zamulać dziecku żołądka. ale poza tym jak się budzi jest komunikatywna?

Gość ojtam ojtam
hmm może twoje dziecko tak ma - ostatnio ktoś tu pisał że stawia 2 latkowi bańki bo on tyle śpi że nawet niezauważy że je ma - za to ja mam takie dziecko że ma 39 i goni jak szalony, gdyby nie to że jest czerwony i gorący i wścieka się to bym nie zauważyła że jest chory - nie śpi więcej niż zwykle, je jak jadł, czasem marze żeby dychnąć bo ostatnio ja też byłam chora i złapał odemnie to ja padałam a on chory gonił dalej..

Gość mama a i m
Moja córka była ostatnio chora i też brała amoksiklav ( ma 4 lata) i bardzo długo dochodziła do siebie. Nie wiem czy to wina tego antybiotyku ale mała przestała jeść, była bardzo osłabiona. Wydaje mi się że antybiotyk pomimo podawanego probiotyku całkiem zniszczył jej florę bakteryjną. O mało nie dostałyśmy sie do szpitala bo mała bardzo schudła, nie jadła a i z piciem był problem. Pamiętaj o probiotykach i duż zdrowia dla twojego dziecka.

Gość ojtam ojtam
no mój synek zazwyczaj dostaje ospamox lub klacid - i zazwyczaj szybko po nich dochodził do siebie - po dobie - dwóch znikała gorączka a potem zostało tylko zażywanie do końca

Gość Monia5745
Dzięki za rady ale martwię się nadal czemu ona tak długo spi i spi . Podaje jej czopki na gorączkę ale to tylko na chwile jej starcza i pózniej znów gorączka wraca byłam u lekarza i powiedział ze może tak spać i ze nie musi jeść starczy ze pije niewiem jak jej nie przejdzie po antybiotyku to chyba będzie trzeba jechać do szpitala ale miejmy nadzieje ze jej przejdzie jeszcze 3 dni bierzemy antybiotyk i zobaczymy co będzie

Gość lJFWIFAL
hehe... dokładnie mam to samo w tym momencie. Tyle że córcia skończyła w grudniu 2 latka - też ma anginę i też Amoksiklav. Jeśli mała ma gorączkę to musisz jej coś przeciwgorączkowego podawać - co 4h na przemian np. Nurofen i Paracetamol. Fantastycznie też się sprawdza Tantum Verde - bez problemu możesz dziecku podać (chyba że uczulone jest na jakiś składnik). Antybiotyk nie zbije gorączki a ospałość u Twojej córeczki to wynik podwyższonej temperatury. Moja też nic nie je ale wiem, że w takiej sytuacji nie trzeba się tym przejmować - brak apetytu jest jak najbardziej normalny, najważniejsze jest by dużo poić :)

Gość lJFWIFAL
przepraszam, nie doczytałam ostatniego wpisu, że podajesz czopki p/gorączkowe. Mojej jak spada gorączka to jest ok i ogólnie nie śpi dłużej jak zwykle ale pamiętam doskonale, że jako dziecko często miałam anginę i wtedy plackiem w łóżku leżałam i też tylko spałam. Może zasięgnij rady jakiegoś innego pediatry...

Gość goscgoscgosc
różnie dzieci przechodzą choroby. Moja córcia anginę przechodziła tak samo jak opisujesz. Miała anginę 3 razy w życiu i za każdym razem własnie tak było. A u syna angina zdiagnozowana była przez przypadek, bo ja nie zauważyłam, że on w ogóle chory był. Ważne żeby Twoja córeczka piła i zobaczysz lada dzień będzie lepiej. Amoksiklav to augumentin, bardzo dobry antybiotyk. Wszystko ok.