Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elfikowaaa2

biegunka kilka dni po odstawieniu bactrimu?? możliwe???

Polecane posty

Gość elfikowaaa2

nie wiem czy ktos mi pomoże o tej porze ale zapytam otóz moj synek brał przez 7 dni bactrim bo miał nieustajacy kaszel przez kilka tygodni, minęło 6 dni o dskonczenia antybiotyku a synek najpierw robił jedną dziennie bardzo wodnistą kupke, potem mial dzien gdzie zrobil malenko ale 4 x dziennie, potem przerwa jeden dzie i dzis znowu :( ale zrobil 2 , sama woda :( podaje mu acidolac, rumianek no i dietka sinlak, ziemniaki, krupniczek, marchewka, dziecko jest bardzo zywe nie boli go nic nie ma odparzenia ale kupy są dosłownie jak glina i wsiakają w pieluche :( i są okropnie cuchnące martwie sie starsznie mialam isc do pediatry ale nastapila przerwa i znowu i tak w kółko a w przychodniach wiadomo teraz same wirusy dziecko nie jest odwodnione ładnie pije duzo plynów, czasami jak zje za duzo to zwymiotuje ale nie po kazdym posilku... jestem bezradna i wine zwalam na antybiotyk bo osłone nie powiem maly sobie przebimbał :( bo nie chcial za zadne skarby pic !!!

Gość elfikowaaa2
może jakas mama sie wypowie???

Gość farmaceuta45789656
nie podawałaś osłonowych to się nie możesz dziwić , w ogole gdzie miałaś głowe.. podając dziecku antybiotyk bez osłonowych , trzeba bylo go rozpuscic w soku albo podac z kawałkiem jakiegos jedzienia... oj dziewczyno , niech bog Cię chroni za taka nieodpowiedzialność. Mały tak robi bo antybiotyk podraznil mu jelita!! Teraz kup w szaszetkach orsalit i mu podaj bo jedna chorobe wyleczysz to z jelitami sie zacznie...

Gość farmaceuto od siedmiu boleści
po pierwsze primo BACTRIM TO NIE ANTYBIOTYK i skoro jestes farmaceuta to powinieneś odróżniać antybiotyki od chemioterapeutyków :D po drugie secundo autorka pisze, że podaje acidolac

Gość elfikowaaa2
Dzieki za skarcenie :( wiem, ze zle zrobilam ale moje dziecko jest "szczegoilne" do zazywania leków :( cudem wepchłam ten antybiotyk, ktory go wyleczyl w momencie a kaszlal ponad miesiac :( nie bruzgajcie na mnie bo to jego pierwszy antybiotyk w zyciu ma 2 latka :( ja tez teraz biore antyb iotyk pierwszy raz w zyciu bo mam anigine :( i tez nie biore oslony żadnej :( mam juz dosc tego wszystkiego , jak zaszkodzilam swojemu dziecku to sie zastrzele :(

Gość elfikowaaa2
no widzisz stara babe ze mnie a nie wiem o tym :( po prostu nie mialam nigdy stycznosci z antybiotykami :( małemu podaję acidolak , i rumianek a co sie moze stac z jelitami :( ????????????/

na poczatku wywnioskowalam , ze twoj maly nie chetnie wcina ten acidolac , dlatego przepraszam , ze naskoczylam na poczatku topiku. Generalnie może dostac ostrego zapalenia jelit , w tym biegunke , wymioty ale skoro podajesz to nic mu nie bedzie :) głowa do gory!

Gość czarnawdowo
Bactrim to chemioterapeutyk złożony z dwóch podstawowych substancji czynnych: trimetoprimu (TMP) i sulfametaksazolu (SMZ). Obie substancje z osobna w podanych stężeniach mają działanie bakteriostatyczne jednak razem działają bakteriobójczo poprzez blokowanie działania katalizatorów biosyntezy kwasu foliowego w komórce drobnoustroju. Proste, nie? Żaden ze składników leku nie jest antybiotykiem. Natomiast SMZ jest sulfonamidem.

Gość crispyyy
na biegunke polekowa kup probiotyk o nazwie enterol, to jest specjalnie na zatrzymanie biegunki po antybiotykach i chemioterapeutykach a takim lekiem jest wlasnie bactrim. I modl sie zeby sie nie okazalo ze zafundowalas dziecku np. wrzodziejacego zapalenia jelit w wyniku wyjalowienia z dobrych bakterii:O

w google to ja tez umiem wpisac i wkleic ;) mamy rozne zdania i wszystko na ten temat , tylko powiem ci ze napewno zadne z nas sie nie myli , moze ciebie uczyli ze chemoterapeutyk bo mnie antybiotyk :)

Gość kurde no wiesz
a biseptol to antybiotyk czy nie ?

Gość holhjp;u
slyszalam, ze bactrim to slaby antybiotyk. podawaj dziecku jogurty, nabial-tam sa te poztyczne bakterie tez.aha-i w kapuscie kiszonej tez

Gość elfikowaaa2
jeju tak starsznie sie boje :( on ma starsznie smierdzące te kupy :( tzn dzis nie jeszcze , tak raz dziennie ... Boże boję sie :( a moge mu podac ten acidolac 2 x dziennie??? a co powiecie nt BIOgai ??? moze to bedzie lepsze???? może zrpbic mu usg brzucha w poniedzialek??? wykaże cos??? :(

sluchaj najlepiej wybierz sie do lekarza bo to roznie... ale podawaj ten oslonowy caly czas , przeczekaj dzisiejsza dobe moze jutro bedzie juz lepiej

Gość elfikowaaa2
nabiału nie może zabardzo , mleka tez nie pije bo lekarz kazał odstawic przez ten kaszel ... bo on miał skaze od urodzenia potem pił normlane mleko nan ..

Gość mamo,,spokojnie
dla lekarza biegunka to jest co najmniej kilka takich kup w ciągu doby. bez paniki. przeczekaj dzis, najwyzej jutro pojdziesz do lekarza. usg niepotrzebne. organizm dochodzi do siebie teraz.

Gość kurde no wiesz
czarna no to poinformuję cię że biseptol i baktrim to jedno i to samo :P więc baktrim nie jest antybiotykiem jak biseptol , poczytaj ulotki skład będziesz wiedziała....

Gość bnnnnnnnnnnnnnnn
noooo to z ciebie farmaceutka czarnawdowo jak z koziej dupy torba

o matko... Boże chroń nas przed takimi farmaceutami :D