Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramonmar

powrót do pracy

Polecane posty

Gość ramonmar

witam, jutro wypada mój pierwszy dzień w nowej pracy. Wszystko byłoby ok gdyby nie rozstanie z moją 10 miesięczną córeczką :(:(:( do tej pory spędzałam z nią każdą chwilę więc teraz myśl że 8 godzin będę w robocie strasznie mnie martwi :(:(: pocieszam się tym, że w tym czasie mała będzie pod opieką męża (pracuje w trybie 12 godzinnym i ma sporo wolnego) i od czasu do czasu z dziadkami. Nie wiem jak to będzie. Martwi mnie również to, iż nowy pracodawca ma w planach dodatkowe nadgodziny - to wtedy w ogóle już tam nie wytrzymam. Z drugiej strony coraz mniej ofert pracy, a w naszym kraju z jednej pensji to się ledwo co wiąże koniec z końcem. Jeśli również macie podobne odczucia lub udało Wam się przez to przejść to dajcie znać :) z góry dzięki

ramonmar-rozumiem Cie Ja też wracam niedługo do pracy i aż na samąmyśl już serce mi peka Ty byłam z maluszkiem 10 m-cy ,ja bede pół roku Takie realia są niestety ,mam dobrą prace dlatego musze jej pilnować... ehh ,mnie czeka jeszcze niania ..

ja gdzieś kiedyś czytałam , że pracodawca nie może ci narzucić nadgodzin jak masz dziecko do lat 3 ale nie wiem czy to prawda jest :)

Gość zmusic nie moze
ale wiadomo jak jest :(

Gość pot
może zostań jeszcze w domu z dzieckiem? Nie warto się poswięcac pracy,a dziecko masz jeszcze malutkie. Współczuje Ci,że jestes wygnana do roboty:\

Gość mama już wkrótce poszukująca
Współczuję. A nie możesz zlozyc podania o pracę w niepełnym wymiarze godzin? Ja wkrótce też będę szła do pracy ale ja byłam z dzieckiem 3 lata.

Gość ramonmar
praca na pół etatu byłaby idealna, ale większość pracodawców na to nie idzie :( wg prawa nie można narzucić matce nadgodzin ale można podsunąć oświadczenie, że wyraża się zgodę na pracę ponad 8 godzin... jak nie to żegnamy i pracuje ktoś bardziej "dyspozycyjny". Chore, ale tak to wygląda...

Gość len moze tak
a mąz nie umie więcej zarobić na rodzine? jak pójdziesz do roboty to dopiero bedziesz zmęczona i znerwicowana mąz pewnie nic w domu nie pomoże

Gość ramonmar
mój mąz powiedział,ze nie bedzie utrzymywał pasożyta w domu i każe iśc do pracy:( i nie mam wyboru niestety musze dziecko zostawić i isc tyrać do sklepu za lade za najniższe pieniądze