Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iguanafff

Zez u niemowląt

Polecane posty

Gość iguanafff

Dziewczyny mam 2,5 miesiecznego synka, około 2 miesiaca życia zauwazylam ze widzi coraz lepiej, a od kilku dni zauwazylam ze maly czasami lapie zezolka.. troche mnie to martwi. Jak było z Waszymi dziecmi??? Bo slyszalam, ze u niemowlaków to całkiem normalne.. Czy to prawda? Jak to było u Was kiedy maluchy zaczynały widzieć????

Gość do 3. miesiąca normalne
dziecko nie koordynuje jeszcze dobrze oczu; potem lepiej skonsultować z lekarzem;

Gość iguanafff
w internecie właśnie czytałam że dziecko ma prawo zezować do 3 miesiąca życia później oczka powinny być już ustawione prawidłowo... czyli wychodzi na to że jeszcze maly ma czas.. w tygodniu akurat sama wybieram sie na wizyte do okulisty to przy okazji podpytam i dam wam znac..

Gość mamadziewczynkizzezem
Zapisz dziecko na wizytę do okulisty dziecięcego i sprawdź. Im wcześniej rozpoznana wada tym lepsze wyniki w leczeniu.

Gość mamadziewczynkizzezem
Cisza i czas, pediatrzy niestety nie są ekspertami od wzroku dzieci a często się nie dokształcają i mają poglądy sprzed 20 lat. melaska, Tobie też polecam zapisać dziecko o okulisty dziecięcego.

Gość To zależy ...
To normalne i przejdzie, jak ręką odjął. Podobno częściej zdarza się to u dzieci, które zbyt wcześnie nosi się w pozycji pionowej, ale nie wiem, czy tak jest na pewno choć poniekąd dla mnie jest to sensowne wytłumaczenie.

Może nie są ekspertami, ale wydaje mi się, że dyplomu lekarza w chipsach nie znalazł i co nie co pediatra na rozwoju dzieci się zna jednak. Też się martwiłam bo starsza zezowała. Ale zaufałam lekarzowi i było tak jak powiedział. Minęło samo. Jeżeli mam wątpliwości to pytam lekarza a nie wkręcam sobie filmów.

Gość kurde no wiesz
do 3 mies normalne potem juz nie , jezeli do 6 mies bedzie zezowac dalej idz do okulisty, kropienie atropina przez 5 dni i kolejna wizyta

Gość dfhjjdfbvlksnlvkjbzl
nie wiem do jakich lekarzy chodzisz, ale moje dziecko dostaje jedną dawkę kropli przed badaniem około pół h i ma prawidłowo poszerzone... a nie 5 dni dziecko męczyć....

Gość kurde no wiesz
a ile ma Twoje dziecko?

Gość zglupialam...
mi wielu lek mowilo ze do roczku ma prawo, i moj tak mial, nawet pozniej mu sie zdazalo, teraz ma 23 mies i sladu nie ma.