Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demonaz

Bezsenność

Polecane posty

Gość demonaz

Witam. Problemy ze snem mam od zawsze, ale w ciągu ostatniego roku bardzo się pogorszyło. Śpię coraz mniej, czasem zdarza mi się nie przespać 6 nocy, później spać przez jedną noc powiedzmy do 10 godzin i znów to samo. Najbardziej dziwi mnie to, że po 4 nocach bez snu nie czuję się śpiąca... ogarnia mnie tylko poczucie beznadziejności, dlaczego nie mogę normalnie funkcjonować, jak moi znajomi. Dużo osób radzi mi, żebym spróbowała coś z tym zrobić, ale ja nie mam pojęcia co. Dodam jeszcze, że wczoraj w ciągu dnia dwa razy leciała mi krew z nosa i jeszcze raz w nocy, czy to ma jakiś związek z tym, że to była 5 nieprzespana noc? Ogólnie co mogę z tym zrobić? Proszę, nie daję już rady...

Gość rodzinkAAA PL
Idź do lekarza KONIECZNIE długotrwałe stany jakie masz mogą prowadzic do nadciśnienia i cukrzycy, o gorszych rzeczach nie wspominając... najlepiej wybierz się do psychiatry - przepisze proszki na sen

Gość demonaz
Lekarz odpada - jestem za młoda, żeby mnie przyjął samą, a nie mam z kim iść.

Gość 9i8ju7hygtr
Ja proponuję, żebyś uprawiała sport. Jak się człowiek zmęczy w ciągu dnia, to później dobrze mu się śpi. Poza tym jakaś melisa przed snem, nie słuchaj głośno muzyki wieczorem ani nie rób niczego pobudzającego.

Gość demonaz
W ciągu 4 lat wypróbowałam te i wiele innych sposobów wielokrotnie, niestety bez żadnego efektu.

A może zastosujesz jakieś suplementy? Może coś takiego? http://dermalab.pl/158,oxy-sleep.html. Mam kilka preparatów z tej drogerii i do tej pory działały bez zarzutu. Więc może i w tym przyapdku Ci pomogą. Poza tym zacznij też dbać o swoje otoczenie przed snem: wywietrz w pokoju, zmień piżamę albo nawet materac czy pościel. Możesz też zaplanować rytuały, czyli kąpiel zawsze przed snem, itp. No i nie jedz przed pójściem spac.

Gość ola z żurnala
Też mam problemy ze snem, chociaż nie aż takie jak ty. Bardzo pomaga praca wyczerpująca fizycznie i psychicznie. Polecam wyjazd an granicę na truskawki - będzie ciężko i ludzie cię będą obgadywać i w ogóle, spałam na takim wyjeździe bosko.

Gość demonaz
Dziękuję za wszystkie rady, niestety po pracy fizycznej, mimo iż jestem wyczerpana też nie mogę zasnąć. :(

Ile masz lat?Lekarz powinien przyjąć cię bez względu na wiek.Idź do swojego lekarza rodzinnego.Nie bój się, bo on nie powiadomi rodziców

Gość No ja tez chetnie wynajme
demonaz,moze masz jakies problemy psychologiczne???

Gość demonaz
Mam 15 lat. Ciężko mi samej powiedzieć czy mam takie problemy, chociaż jest to możliwe.

Idź do lekarze, bo cholera wie przez co to może być.Tylko musisz mu wszystko dokładnie ze szczegółami opowiedzieć.To napewno związane jest z psychiką

Gość demonaz
Czy powinnam iść do lekarza z kimś dorosłym?

Niekoniecznie.Nie wiem jakie masz relacje z rodzicami, ale oni mogą nie zrozumieć twoich problemów.Mogą nie wziąć do świadomości tego że ich dziecko może mieć jakieś problemy z psychiką.Tutaj musisz sama zdecydować.W każdym razie masz tyle lat że możesz sama pójść do lekarza i tak bym ci radził

Gość verdammte
Nie wiem, czy rozpoczęcie zabawy z suplementami diety to najlepszy pomysł. Problem z nimi jest taki, że nigdy nie wiesz, czego Twój organizm ma w niedoborze, więc bez należytej kontroli, można dostarczyć mu czegoś w nadmiarze. I wpaść w błędne koło. Ja przychylałbym się do głosów większości i zalecałbym Ci natychmiastowe pójście do lekarza. Sam miałem podobny kłopot - lekarz polecił mi Forsen. Na początku byłem nastawiony sceptycznie, ale ku mojemu zaskoczeniu, to naprawdę zadziałało. I, co najważniejsze, ten preparat oparty jest na ziołach, więc nie ma obawy, że zrujnuje Ci organizm.

Gość demonaz
Dziękuję, za wszystkie rady... Niestety kiedy poszłam do lekarza stwierdził, że to zbyt poważny problem, żebym przychodziła sama, a sytuacja jak na razie wcale się nie poprawia.

Gość Mo:naturalnie
Lawenda jest skutecznym pogromcą na bezsenność (czyt. więcej http://mo-naturalnie.blogspot.co.uk/2012/07/lawenda.html) ...Lawendowe kwiaty od dawna mają zastosowanie w leczeniu problemów bezsenności (stosuj lawendowe poduszki, lub 'wepchaj' w poduszkę kilka garści świeżej lub suszonej lawendy). ;o)

To chyba nie masz wyjścia tylko musisz brać któregoś rodzica i do lekarza...chyba że sama pójdziesz ale do jakiegoś innego lekarza

Gość demonaz
Lawendę już wypróbowałam, nie pomaga. Nie wiem czy chcę tak chodzić od lekarza, do lekarza... Zobaczę co da się zrobić...

Gość to jest w ogóle możliwe
nie spać przez 5 dni i 5 nocy????

Gość demonaz
Wygląda na to, że możliwe.

Gość mimikanka
demonaz a dlaczego nie możesz iść do lekarza z rodzicami? Skoro nawet lekarz mówi, że to poważny problem i każe Ci przyjść z kimś dorosłym, to nie lekceważ tego! Jeśli nie rodzice, to może babcia? Ciocia?

Gość krzychuu
W walce z bezsennością mi pomaga suplement Forsen po którym od razu zasypiam a następnego dnia czuję się zrelaksowany i nie mam problemów z koncentracją, także polecam wszystkim bezsennikom ;]

Gość mondecka
Demonaz, możliwe, że masz problemy z tarczycą, to jest teraz bardzo częste i dotyka również młodych ludzi. Przy nadczynności tarczycy często traci się dużo na wadze, jest się nerwowym i niespokojnym, ma się duże problemy z zasypianiem. Radziłabym więc wybrać się do lekarza - endokrynologa, żeby dał Ci skierowania na badania. Jeżeli jednak, nie jest to kwestia hormonów, a np. tego, że się czymś denerwujesz i nie możesz spać ze stresu, to wtedy pomoże Ci zwykły suplement diety, ułatwiający zasypianie, np. taki z melisą. Wiem, że wspomniany przez kogoś na tym forum, Forsen jest skuteczny.

Gość demonaz
Nie wydaje mi się, żeby to mogły być problemy z tarczycą. Niedługo idę do innego lekarza, też sama... Zobaczę, co powie. A co do suplementów diety, to słyszałam, że pomagają tylko na jakiś czas, a później jest gorzej, ale nie wiem czy to prawda.

Gość scorpioneczka
krzychuu - Czy Forsen jest dostępny bez recepty? Dzięki! :)

Gość Lolinka2
Ja ze względu na pracę i dzieci mam strasznie stresujące życie. Czesto nie mogę sypiać w nocy i dlatego postanowiłam kupić sobie kilka preparatów na sen Np takie suplementy diety z tej apteki https://eapteka.pl/kategorie/stres-i-uspokojenie/preparaty-nasenne były dla mnie zbawienne. Teraz nawet przeszły mi migreny.