Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlecznaaaaaa

skaza białkowa?? pomozecie?

Polecane posty

Gość mlecznaaaaaa

Jestem mamą miesiecznej Basi. Niepokoje sie, ponieważ Mała ma na buzce, dokładniej na policzkach szorstka i sucha skórke. Na poczatku myslałam, ze to potówki. Ma równiez jedna krostke zakonczona ropa... Czy te suche miejsca moga swiadczyc o skazie białkowej?? Dodam, ze Basia obsikuje sie bardzo często i zmieniam jej w ciągu godziny trzy razy pieluszke... Co jest dziwne, bo wczesniej Małej wystarczyło zmieniać 5 razy na dzien pampersa... Jak juz zrobi siku to jest strasznie nerwowa i od razu płacze..Nie poleży chwilke gdy ma mokro. czy Wasze dzieci miały skaze??/ pomózciee

Zdjęcia się nie wyświetliło. Mój may miał skazę, od samego początku był na mm bo nie miałam pokarmu. Zaczęło się od suchych, zaczerwienionych i tak zwanych "lakierowanych" policzkach, poszłam do pediatry stwierdziła ze to nie skaza, po paru dniach zaczęła schodzić skóra z płatków uszu. Zmieniłam przychodnię i trafiłam na świetną panią pediatrę, która tylko spojrzała i od razu rozpoznała skazę. Dostaliśmy bebilon pepti, i maść robioną na buzię, ponieważ twarz syna wyglądała jak po oparzeniu, normalnie skóra odchodziła płatami. Bebilon pepti był za słaby więc dostaliśmy nutramigen i skóra wróciła do normy, zaparcia się skończyły.Idź najlepiej do pediatry niech obejrzy małą, ja nie przypominam sobie żeby mały częściej siusiał

Gość seremeta2
moja córka ma skaze juz 14 mies a dziecko ma 15. tez czesto sikała a to powodwało straszne odparzenia. na głowie ciemienicuha. policzki suche , czerwon a skóra własciwie wszedzie. masakra to bylo-teraz jest lepiej ale z alergii nie wyrasta. jest na nutramigenie