Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dać rade z alimentami

Jak przeżyć rozstanie? Mamy razem dziecko.

Polecane posty

Nie wiem czy dam radę pójść do sądu o alimenty. Tak nie chcę go już widzieć, tyle czasu mnie ranił, poniżał. Jak znaleść w sobie siłe?

Gość asgajsgasjasasas
dasz rade. nawet niewiesz ile kobieta ma w sobie siły jak znajdzie sie w takiej sytuacji jak ty.

Boje się, ze będzie mnie oczerniał przed sądem, a ja nie wytrzymam i będę wyć przed wszystkimi. Jak tylko go widzę to łzy mam w oczach. Co będę musiala mowić przed sądem?

Gość asgajsgasjasasas
nie bedzie. bo wie ze nie mozna wyzywac. bo dostanie kare porzadkowa. tego sie nieboj. no co pytaja- koszty utrzymania dziecka. z kim bedziesz mieszkac? czy pracujesz?

meszkam teraz z rodzicami, nie pracuję, jestem na wychowawczym.

Gość asgajsgasjasasas
to musisz wszystko podac. czt masz wspolne gospodarstwo domowe z rodzicami czy nie. i wszystkie wyliczenia ile i na co wydajesz. w jakim wieku masz dziecko?

Utrzymuję dziecko tylko z wychowawczego, rodzice mi pomagają, bo ojciec dziecka nie dawał mi nigdy ani grosza. A o co chodzi z tym wspólnym gospodarstwem?

Gość asgajsgasjasasas
ze jak masz wspolne gospodarstwo z rodzicami to ci popmagaja. a moze byc tez tak ze nie prowadzic wspolnego gospodarstwa domowego z rodzicami. ile dziecko ma?

Gość gość
U mnie rozstanie nastąpiło po 14 latach razem…. Mamy wspólne dziecko, pracujemy razem i było mi z każdym dniem jeszcze ciężej. To były najgorsze dni mojego życia. W akcie desperacji posunęlam się do zamówienia na ukochanego uroku miłosnego na http://urok-milosny.pl , nie oczekiwałam wiele. A jednak On wrócił i znów mnie pokochał. Teraz jest między nami niczym na początku znajomości…. coś pięknego.

Gość gość
Haaahahaa super ;D

Gość gość
Rytuały potrafią zdziałac cuda. Ja zrobiłam urok samodzielnie ale tylko dzięki pomocy szeptuchy Diany z wrozkadiana.pl. Ta kobieta ma niesamowitą wiedzę...

Gość gość
Jak w grę wchodzą alimenty to z każdej wyłazi lwica. Nie bój nic, z ciebie też wylezie

Gość gość
Słuchaj pracuje w sądzie i nie takie rzeczy ludzie tam oglądaja. Sama też przez to przeszłam i teraz posłuchaj uważnie _obecnie jesteś roztrzesiona i chcesz mieć to wszystko za sobą, obojętnie jakim kosztem. Ale po rozprawie może nawet po paru miesiącu zaczniesz myśleć trzeźwo i okaże się że nie walczyłas o godne alimenty, nie wykazała winy męża więc nie będziesz miała alimentów na siebie. Ta kasa Ci się przyda, uwierz mi. Proponuję też zamiast od razu rozwodu to separacji-daje wszystko to samo co rozwód (czyli alimenty na dzieci, na siebie, orzeczenie winy, rozdzielnosc majątkowa, ustalenie widzenia z dziećmi) tyle że nie można zawrzeć cywilne nowego związku. Z obserwacji widzę że czasami najtrudniejsze małżeństwa schodzą się po czasie a separacje zawsze można znieść, rozwodu nie. Jeżeli jesteś wierząca to kościół dopuszcza separacje.