Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarnowalam kawał mięsa

czy niedopieczoną szynkę wieprzową mogę jeszcze raz upiec?

Polecane posty

Gość zmarnowalam kawał mięsa

marynowałam ją dobę, po czym wstawiłam do piekarnika na 180 na 50 minut a później zmniejszyłam do 160 i jeszcze z 20 minut piekłam, a ona jest surowa... piekłam w rękawie, mięsa było niecały kg (925g) da się to uratować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowalam kawał mięsa
pomozcie plissss

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Michalina Wisłocka
widze regularnie marnujesz kawał mięsa, taki temat leciał tu już jakiś czas temu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powinna sie piec tak około 2
godzin w 180 st. włoż ją jeszcze do piekarnika i piecz--co za problem? chyba ,że ją spalilas niemoto kulinarna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowalam kawał mięsa
cala kafeteria, same wielkie kuchary które tylko potrafia wyzywać nie, nie spaliłam jej pytam tylko, czy wczoraj wyjętą szynkę z piekarnika mogę jeszcze raz wsadzić do piekarnika w rękaw, jeśli tak to na ile stopni i jak długo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JA BYM JUŻ JEJ NIE PIEKŁA
tylko poddusiła w sosie, pokrojoną w plastry. Teraz pieczona zrobi Ci się sucha i niesmaczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowalam kawał mięsa
czyli pokroić ją w plastry i w samej wodzie dusić, czy co dodac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ludzie faktycznie niemota:D
nigdy w zyciu nie robilas sosu?! na jakiej wodzie? o mamo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowalam kawał mięsa
dobra nie mam więcej pytań, same doświadczone kuchty, które od 20 lat siedzą w garach nie, nie robiłam sosu, mięso też piekłam pierwszy raz. wyobraź sobie, że nie mam kogo zapytać. Robiłam wg przepisu z netu, jak widać się nie dopiekło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niby książkowo
jest tak 1kg mięsa - 1 godzina ale w praktyce to trudne wywal ten rękaw i nie piecz mięsa w plastikowym gównie ! wsadz mięso do formy żaroodpornej , przelej tluszcz z rękawa na dno formy albo podlej olejem , zamknij pokrywką i do piekarnika na 160st . poddusi się samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowalam kawał mięsa
to, co się wytopiło z szynki, wczoraj już wylałam... wystarczy samym olejem podlać? może oliwą z oliwek? dawać tam jakieś warzywa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szynke na poczatku dobrze jest obgotowac tak z 30 minut w wodzie z dodatkiem ziela ,listku,po wyjeciu z wody obsuszyc papierowym recznikiem i natrzec sola,majerankiem albo zrobic glazure z miodu i musztardy,ja szpikuje jeszcze gozdzikami i pieke okolo godziny szynka jest soczysta i pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niby książkowo
sama oliwa wystarczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowalam kawał mięsa
dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vonaljegy
Po co ten rękaw? Upiecz jeszcze raz, zwłaszcza, że i tak nie masz innego wyjścia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zeppelin3
A może spróbuj ją usmażyć w plastrach? Są w necie filmiki o widelcu do takich smażonych mięs (forky) i jak poszukasz, to jest na blogach sporo przepisów z jego wykorzystaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×