Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doggy_style

zakup wspólnego auta - bez ślubu

Polecane posty

Moja dziewczyna myśli nad zakupem auta na spółkę. Mieszkamy razem od roku, ale nie jesteśmy jeszcze zaręczeni. W każdym razie co myślicie o taki zakupach na spółkę typu auto?

Gość TYLKO PROBLEM POZNIEJ
:o

w razie rozstania rzecz jasna bo kazde z was daje polowe,a jak sie rozstaniecie to co auto przetniecie na pol? drugie bedzie musialo splacic a bedzie mialo na to wtedy kase? ja bym sie w to nie pchal

myślę że skoro tutaj napisałeś i dzielisz się sowimi wątpliwościami z nami to sam dobrze wiesz ze to zły pomysł

no jeszcze niby mozecie je sprzedac ale raz ze sprzedacie taniej niz kupiliscie juz strata,dwa a jak ktores stanie okoniem i sie nie sprzedaz nie zgodzi np twoja laska? to jestesw czarnej duupie

Można się umówić przed, że jakby coś poszło nie tak to sprzedajemy bez dwóch zdań i się kasą dzielimy.

ale i tak ze strata to bedzie bo nie wezmiesz tyle za ile kupiles,ja wyrazilem swoje zdanie,rob jak uwazasz

no i jeszcze ta strate na cenie dzielisz na pol

umówić to Ty się możesz... ale jak się na siebie poobrażacie to wtedy te umowy można sobie w kieszeń wsadzić na pismie jak już cos wszystko a najlepiej każdy swoje auto i problem z głowy ja mam swoje auto, mój narzeczony swoje i po slubie nie zamierzam nic zmieniać. swoje to jest zawsze swoje

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhh
Też rozważałam zakup wspólnego samochodu z chłopakiem, ale na szczęście zdecydowałam sama kupić. I dobrze, bo się rozstaliśmy. Chłopak więcej niż ja nim jeździł, więc się dokładał do ubezpieczenia i mechanika. Jak się rozstaliśmy, to oddałam mu włożoną kasę, odliczając tylko trochę za używanie. Sumarycznie wyszedł na tym dobrze, bo miał samochód do dyspozycji przez kilka miesięcy za kilkadziesiąt złotych i cenę benzyny, ale już trudno. Przynajmniej nie było problemu z podziałem.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhh
Ponad 2 lata, rok mieszkaliśmy razem, jak myśleliśmy o wspólnym samochodzie. Pół roku później się rozstaliśmy.