Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugie_imie

drugie imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość drugie_imie

Co myslicie o drugim imieniu: Karina? Jakies inne propozycje?

Gość ale czym Ty jestes
a po ci drugie imię?same problemy z nimi.

drugie imię wg mnie powinno mieć jakieś znaczenie. pierwsza córa ma drugie imię po babci (mężowi bardzo zależalo, żeby miała drugie imię po jego zmarłej mamie) przy drugiej córce mielibysmy problem i byc moze nie miałaby drugiego gdyby nie nasza starsza córa, która przeżywała dramat, że nie może wybrac imienia dla siostrzyczki. w związku z powyższym pozwolilismy jej wybrac drugie imię

A po co drugie imię? W Pl nie ma zwyczaju wołania zamiennie drugim lub pierwszym imieniem...z tego co wiem drugie imie nadają katolicy jeśli pierwsze imię nie jest święte żeby dziecko miało patrona...a Karina nie jest święte więc po co?

Gość drugie_imie
moj mąż chcialby, zeby miala. Moze dlatego, ze w wielu przypadkach trudno znalezc wlasciwa osobe np. ja mam kilka immieniczek (tj. dziewczyn o tym samym imieniu i nazwisku), co przy moim zawodzie wprowadza zamieszanie

Ja mam 2 imiona i jeszcze nazwisko swoje i po mężu i sie nie mieszczą w tych kartkach do danych :) Fakt 2 imie to trochę kłopot bo jak nie wpisze go gdzieś na dok to papier nieważny Chociaż u mnie to tradycja rodzinna i wszyscy maja 2 imiona

Gość drugie_imie
do tego mieszkamy za granica, pierwsze imie jest dopasowane do kraju, w ktorym mieszkamy, drugie, chcemy, zeby bylo bardziej 'nasze' (z tym, ze maz tez nie jest Polakiem)

Gość fdfdsds
moja corka ma na drugie imie magdalena- tak jak ja to był pomysl mojego meza

nie wiem o jakich kłopotach mówicie z drugim imieniem. mam prawie 30 lat a żadnych kłopotów sobie nie przypominam ;) a imiona obydwa mam dlugie: Magdalena Katarzyna

to tobie ma się podobać. mnie się nie podoba, ale tylko dlatego że znałam jedną karinę... i może nie bedę się o niej rozpisywać ale mam złe doświadczenia :P

Ja musiałam zmienić dowód osobisty bo mi drugiego imienia nie wpisali, tak samo miałam z prawem jazdy ja tu idę na egzamin pan prosi o dowód osobista. Tu zonk w dok jest jedno imie a na dowodzie 2 :D

Gość poroocznikova
To ,ze jedna czy druga uwaza drugie imie za niepotrzebne,nie ma tu znaczenia. autorka chce nadsc drugie i juz. Moze jak podasz pierwsze,to bedzie latwiej:) samo karina jak dla mnie ok,ale np jak karolina karina to juz do chrzanu,musi sie fajnie komponowac z pierwszym

Gość drugie_imie
Sara

Gość gfgfgf
karina to brzydkie imie, cos pokroju Marzeny, Żanety czy Wioletki.

Gość drugie_imie
hmm, jesli nie podoba Wam sie Karina, podajcie jakies inne imiona (tyle, ze nie typowo polskie jak Katarzyna, czy Malgorzata, bo moj maz nie bedzie umial tego wymowic)

Gość hgtrhgtrhtrg
ewa anna maria

Gość oka oka
karina iga, karina ewa, karina julia, może jakieś dłuższe:-) karina agnieszka,karina dominika, karina justyna, albo karina monika, karina helena alez mam wene:-)

Gość drugie_imie
Anna jest tutaj strasznie oklepane :-o ale myslalam o nim

Gość drugie_imie
Maria - nie znosze tego imienia, sorry. Julia - tez strasznie popularne, agnieszki itp. odpadaja (moj maz tego nie bedzie umial wymowic) szukamy drugiego imienia dla corki

Gość oka oka
e. tam, nawet Węgier wypowie Agnieszka. wystarczy się nauczyć:-)a może daj swoje imię jako drugie. jeszcze do głowy mi przyszła Gabriela, Barbara, Jagna, Adela,

Gość drugie_imie
Ewa odpadla, bo nie podoba sie mezowi. On chcialby jakies dluzsze imie, ale do Sary jakos nieiwele pasuje :-( Myslimy juz od dawna i jak na razie nie mamy pomyslu... Jakies inne podpowiedzi?

Gość oka oka
klementyna byłaś szybsza z Adela, ale karina sylwia też fajnie.

Gość poroocznikova
Do sary bym dobrala np aleksandre,anastazje,aurelie,karoline

Gość oka oka
to już sara? nie nadążam :-)

Gość drugie_imie
sara to pierwsze imie, drugiego do Sary szukamy. Myslelismy o Karinie, ale nie jestesmy przekonani.

Gość taka sobie pomarańczka
ja mam 2 święte imiona...2 odziedziczyłam po babci mojej mamy. U mnie w rodzinie każdy ma 2 imiona, co do 2... poczytaj liste imion samo ci wpadnie :)

Gość drugie_imie
hej, czytalam juz liste imion: polskich, skandynawskich, angielskich i amerykanskich i nic... :-(