Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w kuchni

co na bezmięsny obiad?

Polecane posty

Gość mama w kuchni

no własnie córka mięs jesc nie chce, ale tez na słodko obiadu nie zje ryba była wczoraj Macie jakis pomysł??

Gość urzont skarbowy
zupa pomidorowa i nalesniko of course

Gość mama w kuchni
pomidorówkę mam tylko co na drugie zawsze mam problem, bo córa wszystkiego nie zje

1.Placek ziemiaczany z sosem pieczarkowym. 2. Naleśniki z pieczarkami (duszonymi z cebulką). 3. Ziemiaczki + jajko sadzone i kefir

Gość emotolineczka
pierogi

Gość gfsddsdsdfs5456
A o istnieniu warzyw słyszałaś? czy tylko mięso i mąka? Poszukaj w internecie, są miliony przepisów na bezmięsne dania.

Gość anka vegi veganka
risotto z pieczarkami i groszkiem zielonym puree z gorszku (np zielonego) i surówki kuskus z warzywami i pieczarkami

Gość mama w kuchni
a wiesz słyszałam:p nawet śledzę kilka blogów wege, ale co z tego, jak brokuły nie, kalafior nie, nalesniki nie,nawet ziemniaki nie

Gość anka vegi veganka
może tortille z warzywami??

Gość mama w kuchni
córka ma 1,5 roku dzięki za odzew:)

ryba to nie mięso? marmellada podała dobre menu, ktoś podał pierogi może jeszcze kluski na parze vel buchty vel pampuchy z jagodami dzieci też chętnie zżerają nuggetsy, choć to żywe było -v- "A o istnieniu warzyw słyszałaś?" jak znam dzieci to warzywa kłują w zęby nie mniej niż mięso

Gość mama w kuchni
je pomodory,ogórki,ale o tej porze roku to co to warte jest. ciężko trafić co zje jak nie lubi to ne i koniec

a półtora roku. to tak jak mój syn. on je obiady jedno składnikowe. tzn. jak mięsko to mięsko, jak klusek to klusek. dostaje gulasz z makaronem i zjada np same kluski. albo same kartofelki. a najlepiej to kiełbaskę w każdej postaci. widać taki etap.

Gość anka vegi veganka
może znajdź coś takiego w internecie jak kotleiciki z kaszy gryczanej - są bardzo smaczne lekko strawne i do tego bukiet surówek może jakieś pierogi np z soczwicą

Gość mama w kuchni
ma 1,5 roku l mięsa tez za bardzo nie chce jeść. je mielone, lubi łososia pampuch ne, placki ne nie mam jak pisac bo wisi na mnie.

Gość mama w kuchni
wroce wieczorem dzieki kotlety moze zje bo kasze uwielbia:)jutro zrobię A tak w ogóle to polecam strone jadlonomia musze iść, dzięki za pomocne odp

to miej zawsze na zapasie w razie czego i dalej szukaj może się jej zmieni. mój synek jak dostawał kawałek marchewki to wszystko wypluwał i musiałam mu palcem pokazywać ze na 2 łyżeczce nie ma bo w ogóle już nie chciał jeść. a ostatnio sam zjadł marchewkę (ale najpierw wyjadł całe mięsko, potem sprawdził co lepsze marchewka czy ziemniak i wybrał marchewkę) a je sama czy ty karmisz? ja czasem muszę go zostawić "samego" to zje wszystko a przy mnie jest be

Gość przyszla_mamusiaa
www.puszka.pl i tam jest zakładka z przepisami dla dzieci, www.wegemaluch.pl www.wegedzieciak.pl

Gość codziennie daj mu pożywną zupę
a póxniej co dwie godziny np rybę, pieczonego ziemniaka, naleśnika, surową marchewkę samą lub z jabłkiem, kanapkę z żółtym serem + sok przecierowy, banana, jogurt itp póki nie przestawi się na "zwykłe" posiłki trzeba tak podtykać po troszku. Pamiętam, jak moja córka mnie doprowadzała do żywieniowej rozpaczy.. to mija :)

placki ziemniaczane kotlety z ziemniaków i białego sera naleśniki racuchy pierogi makaron ze szpinakiem i startym serem żółtym pene z suszonymi pomidorkami i bazylią ryż z warzywami bądź kasza np kus kus z warzywami czy też jakims sosem ziemniaki, jajo sadzone i surówka bądź kefi krokiety z cebulką uduszoną z pieczarkami i serem żółtym +barszcz do przypicia różne zapiekanki warzywne łazanki z kapustą i grzybami (pieczarkami) a tak poza tym to 1,5 roczne dziecko musi jeść mięso

Gość a może stąd coś
makaron ze szpinakiem,

Gość mój syn je mało ale wszystko
Jakie potrawy w ogóle jada Twoja córka? Je coś z apetytem? Mój syn je generalnie wszystko tylko w minimalnych ilościach ale jak na obiad jest coś czerwonego lub zielonego to trochę zje. Może nasze tygodniowe menu dziś zupa krem z cukinii na drugie zapiekana cukinia z mięsem mielonym i warzywami-jest bardzo kolorowa-robisz łódkę z cukini i w środek wkładasz pokrojone drobno warzywa-czerwoną,żółtą i zieloną paprykę, czerwoną fasolę, lekko obsmażoną cebulę i odrobinę fety lub żółtego sera. Ja daję jeszcze mięso ty możesz dać np pomidora. jutro rosół nuggetsy i sałatka z kapusty pekińskiej oraz zapiekane ziemniaki z ziołami środa knedle ze śliwkami czwartek barszcz czerwony zapiekanka-kroisz ziemniaki na grubsze plastry, na to cebula, pieczarki, mięso lub kiełbasa, kabaczek. Warstwę mięsną można zastąpić warzywem lub całkiem wyeliminować. piątek kompot z makaronem dorsz zapiekany,kasza gryczana i jarzynka z buraczków. sobota zupa warzywna wątrobka, sałatka z pekinki, kasza jaglana

Gość anka vegi veganka
ja sama zrobie piergogi z soeczewica

Gość a może stąd coś
to jak lubi mielone to spaghetti, albo rybę w papierze ryżowym, paprykę nadziewaną mięsem mielonym. Myślę, że musisz zadbać o to aby jedzenie wyglądało ciekawie, może wtedy chętniej zje :)

Gość vonaljegy
Kotlety z ziemniaków, placki z dyni. Możesz wykorzystać też standardowe produkty w kuchni wegetariańskiej, czyli tofu i soję. Ja do kotlecików mam specjalny widelec, żeby się nie poparzyć tłuszczem.

Gość mama w kuchni
Fajnie naprawde piszecie, napiszę wieczorem bo córa mi wcześniej nie dawała, a teraz biegnę po syna. Syn jadł wszystko co zrobiłam, a z córką jest trudniej. Ja ogromna wagę przywiązuje do odżywiania. zaczynam dopiero przygode z wege. Kupiłam cieciorkę w puszce, moze zje sałatkę.Co można jeszcze zrobić? Spagetti uwielbia, ale nie moge jej dawać codziennie Chcę żeby jadła mięso ze 3 razy w tygoniu ( pisze o obiedzie) potem ryba 2 x i 2 x coś bez mięsa Choc ona i tak sama sobie reguluje są dn, że nastoje się przy garach a ona woli po prostu chleb albo o ! Uwielbia jesc masło Kotlety ziemniaczane, racuchy, pampuchy tego nie tknie wczorj zjadła pół kluski ziemniaczanej Musze zmykać i jeszcze ras dziękuję