Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikisara

jak odebrac prawa rodzicielskie

Polecane posty

Gość nikisara

Witam mam prośbę czy wie ktoś może jak odebrać prawa rodzicielskie ojcowi? ojciec nie interesuje sie dzieckiem jak przyjezdza na odwiedziny to raz w miesiacu lub co dwa mies. a przez sad ma przyznane 2 razy w miesiacu na 3 godz. jak od czerwca mam to przyznane byl u corki 6razy. zawsze sie tlumaczy ze nie ma czasu bo pracuje lub ze pieniedzy nie ma. A jak przyjezdza do dziecka to zamiast dzieckiem sie zajac to siedzi z moim tata i rozmawia sobie. i nie psedza nigdy 3 godz tylko 1godz. prosze o jakas porade.

praw rodzicielskich nie można odebrać (pomijam adopcję), pozbawić można władzy rodzicielskiej -> adwokat/radca prawny -> wniosek -> sąd rejonowy poszukaj w necie: pozbawienie władzy rodzicielskiej

"Temat zgłoszony na policje! " to teraz za błędy językowe Policja ściga?

Gość nikisara
ja sie akurat tym nie przejmuje bo czlowiek pisze powazne sprawy a ktos sobie jaja robi. pisze jak mi sie podoba. a jak komus sie nie podoba to niech nie czyta od pierwszego napotkanego bledu

Gość nikisara
akronim ............. dziekuje

Gość babydream77
prawa rodzicielskie można odebrać kiedy dziecku dzieje się krzywda tz.jeśli rodzic w świadomy sposób je krzywdzi,nie wywiązuje się z obowiązku alimentacyjnego , nie można się z nim dogadać w żadnej kwestii związanej z dzieckiem ,jeśli stosuje przemoc wobec dziecka ,pojęcia są szerokie, ale sprawa w sądzie jest bolesna , dobrze jest mieć świadków , trzeba zawsze mówić prawdę bo w sądzie i tak wszystko wyjdzie na jaw , świadkowie na rozprawie mówią co wiedzą na dany temat potem zadaje się im pytania , należy podawać dużo szczegółów , to że ojciec nie przychodzi na widzenia zasądzone przez sąd to świadczyć będzie na jego niekorzyść ponieważ jest to jego obowiązek ,koniecznie trzeba wszystko nagrywać !!! wtedy dowody będą niepodważalne i sprawa szybko się skończy ,nagrywać rozmowy z nim-widzenia-wszystko,potem do sądu,przy odebraniu praw rodzicielskich we wniosku warto zaznaczyć że chcemy zakazać ojcu styczności z dzieckiem -dla wszystkiego,no i jeszcze raz zbierać dowody,na Allegro nagrywarki i kamery nie są drogie,

Gość Ala bez kota2
Chryste "ojcowi" :O raczej należałoby je odebrać Tobie, żebyś nie wychowała kolejnego tłuka i analfabety

Gość alassssmakotaotataa
gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡