Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża88

Bulimia mnie wykańczanie mam sił do zycia

Polecane posty

Gość Róża88

Witam Chciałam sie podzielić z moim problemem, czy są tu jakieś dziewczyny z tym problemem??? Chciałabym z kimś porozmawia, może jest ktoś komu udało się wyjść z tego????

może jedz dużo niskokalorycznych warzyw i owoców, często na surowo, nie bedziesz miała takich wyrzutów sumienia... i będziesz syta , będziesz spożywać dużo witamin, mierałów w ten sposób.

Gość karo3030
Ka

Gość karo3030
Jesli jeszcze tu zagladasz odezwij sie chetnie ci pomoge. Mialam 9 lat bulimie. Wyleczylam sie sama teraz jestem zdrowa Wiec dla ciebie tez jest nadzieja Sciskam mocno

Gość antygość
Bulimia sa to zaburzenia emocjonalne

Gość karo3030
Bulimia zaczyna sie od problemow i zaburzen emocjonalnych. Potem dochodza wszystkie mozliwe problemy zdrowotne. Moze byc tak ze emocjonalnie wyzdrowiejemy, a problemy zdrowotne zostana (zalezy jak dlugo bulimia wystepowala). Wyzdrowiec mozna zawsze potrzeba tylko silnej woli oraz poznania zrodla problemu. Z fachowa pomoca psychologa i lekarza-dietetyka pokonanie choroby jest mozliwe! Mi sie udalo samej z pomoca meza. Zyje normalnie jestem szczupla i zdrowa. I szczsliwa ze to pieklo jest za mna! Pozdrawiam

Gość antygość
To jak Ty sie wyleczyłas z problemów emocjonalnych????bez dobrego terapeuty raczej jest to mało prawdopodobne,pewnie choroba powróvci

Gość gość
Ja tez cierpialam na bulimie ok 8 lat tez sie sama wyleczylam, wbrew obiegowej opini, jest to mozliwe wczesniej chodzilam na terapie, lecz to zupelnie nic nie pomagalo, wrecz pogarszalo jedynie moj stan ducha a tym samym ciala i rzygania zaczelam ze soba rozmiawiac, lubic siebie. Powoli, bedzie 2 lata od ostatniego incydentu jestem szczesliwa ze to juz za mna, to jest pieklo

Gość antygość
A widzisz,bo psychoterapie własnie tak działąja z opoznieniem nawet do roku,czesto bywa tez pogorszenie,i tak to włąsnie działa,taki jest mechanizm psychoterapi,ale pozniej to wszystko mija i nastepuje poprawa wiec jednak pomogła Ci terapia

Gość karo3030
Po prostu mialam dosc zycia w piekle. Zyganie opychanie sie jedzeniem. Bylam nerwowa i placzliwa. Nie kontrolowalam siebie ani wlasnych emocji. W koncu powiedzialam sobie dosc!! Wyznalam prawde mezowi, pomimo wstydu. Postanowilam ze tego dnia byl ostatni raz. Nie bylo lekko zwlaszcza pierwszy miesiac. Bole brzucha uczucie pelnosci tak bardzo przezemnie znienawidzone i ciagla walka. Jadlam bardzo czesto nawet po 8 razy dziennie ale bardzo zdrowo i niskokalorycznie. A akceptacja przyszla sama z siebie bo uwierzylam ze choroba tkwila pomiedzy uszami. Mi sie udalo! Jestem zdrowa i przytylam tylko 2kg

Gość gość
No bo wszystkie choroby jakie nas w zyciu spotykaja tworzymy sami sa wynikiem negatywnych emocji,czesto nagromadzonych w dziecinstwie