Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna_.

Która mąka jest najlepsza do ciast ?

Polecane posty

Gość Joanna_.

Z jakiej pieczecie ciasta ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkldxsfghjklijuhghjk
Do ciast i słodkich,delikatnych rzeczy, używam tortowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do biszkoptow tylko
Lubella tortowa, do reszty ciast - jakakolwiek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość generalnie najważniejszy jest
typ mąki, a nie jej nazwa, czy to mąka Basia, Lubella, Babuni czy jajakolwiek inna to nie aż takiego znaczenia do wypieków używa się mąki tortowej -TYP 450 (jest to najjaśniejsza mąka) zawsze zwracaj na to uwagę jaki ma typ, potem możesz wypróbować mąki różnych producentów i sprawdzić która Ci najlepiej odpowiada (z doświadczenia wiem, ze tortowa tortowej nie równa-jedna jaśniejsza, druga ciemniejsza itp)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a wrocławska typ 500 ??
Dobra jest do ciast ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ostatnio się dowiedziałam że im niższy typ mąki tym lepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość generalnie najważniejszy jest
Ola, ale lepsza do czego? zgodzę się jedynie z tym,że im niższy typ tym lepsza do wypieków cukierniczych. ale ogólnie to ja bym powiedziała że jest na odwrót. im niższy typ mąki, tym mąka jest bardziej oczyszczona, a co za tym idzie pozbawiona wartości odżywczych zawartych w łuskach ziaren

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×