Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana736398

co robic ?!!

Polecane posty

Gość zalamana736398

Nie wiem co mam robic... przed sylwestrem skonczył mi się okres . ale od poczatku grudnia bolało mnie sporadycznie w okolicy lewego jajnika. W sylwester razem z chlopakiem doszło do zblizenia. (Z PREZERWATYWA) 2 razy robilismy podejscie trwało to chyba max 5 minut jak nie mniej ale nic nie mogłam poradzić na suchosc w pochwie zaraz po okresie wiec zuzylismy dwie gumki i dalismy sobie spokoj. Teraz coraz bardziej boli mnie brzuch z lewej strony . Obecnie całe podbrzusze... Dziś zauwazyłam spora ilosc białych upławów przypominajacych serek .... Do mojej wizyty jeszcze daleko ... ale chciałam sie uspokoić i was poradzć. bo jestem załamana :( czy mozliwe zeby to była ciaża ?

Serek to grzybica. A przyczyny bólu nikt Ci tu nie zdiagnozuje. Maryją zawsze dziewicą nie jesteś.

Gość zalamana736398
teraz znowu czuje intensywny bol z prawej strony , czy to mozliwe zeby jajniki tak promieniowały ? czy moze juz owulacja ?

W niektóre dni cyklu śluz może być mleczny i gęsty. Ale wygląd serka jest prawie zawsze objawem grzybicy. Skoro do upławów dołączył się ból podbrzusza, który jak piszesz się nasila, powinnaś pójść do ginekologa. Preparaty dopochwowe mogą pomóc w utrzymaniu prawidłowej flory bakteryjnej i ph, ale przede wszystkim powinnaś zacząć od ustalenia przyczyny bólu brzucha.

Gość zalamana736398
ciaze mozemy wykluczyc ?

Gość zalamana736398
up up

Nie ma środków antykoncepcyjnych, które zapewniają 100procentową skuteczność. Skuteczność zależy też od tego, czy użyliście prezerwatywy w odpowiedni sposób, od rodzaju pieszczot (nasienie na rękach) itd. Na pewno jednak powinnaś zrobić coś w kierunku zdiagnozowania bólu brzucha oraz leczyć upławy.

Gość stryszka
serwowate upławy to zawsze oznaka grzybicy pochwy - idź koniecznie do lekarza - da ci tez skierowanie na badanie krwi, króre określi czy jestes w ciąży czy nie jesli masz takie obawy - do czasu wizyty możesz wspomóc się probiotykiem dopochwowym, invag - kapsulka na noc i pomoże ci przywrócić odpowiednią florę bakteryjną w pochwie - a juz na pewno po skończeniu leczenia lekami przeciwgrzybiczymi taką kurację sobie powinnaś zafundować.

Gość stryszka
serowate upławy - raczej tak powinnam napisać:)

Gość zalamana736398
aa zapomnialam dopisac ze do wtrysku nie doszlo. ale jak w pochwie jest sucho to chyba nia m warunkow do zaplodnienia ?

Gość stryszka
te bóle to może być oznaka grzybicy albo zmian na jajnikach np. cyst - idź do lekarza

Gość stryszka
to czy w pochwie jest sucho czy nie nia ma wpływu na zaplodnienie - zrób test ciążowy i idź do lekarza.

Gość zalamana736398
mam wrazenie ze to i torbiel i grzybica... od dwoch dni mam jasnozolte uplawy jest ich na tyle duzo ze musze uzywac wkladek. na test jeszcze za wczesnie.

Gość zalamana736398
?

"mam wrazenie ze to i torbiel i grzybica... od dwoch dni mam jasnozolte uplawy jest ich na tyle duzo ze musze uzywac wkladek. " Torbiel można zdiagnozować podczas zwykłej wizyty u ginekologa (badanie wewnętrzne, usg), dlatego nie zwlekaj, tylko się umów. Narastający ból może być wynikiem zapalenia czy infekcji. A do tego konieczność używania wkładek świadczy o tym, że z pewnością dzieje się cos niepokojącego.

"mam wrazenie ze to i torbiel i grzybica... od dwoch dni mam jasnozolte uplawy jest ich na tyle duzo ze musze uzywac wkladek. " Torbiel można zdiagnozować podczas zwykłej wizyty u ginekologa (badanie wewnętrzne, usg). Narastający ból może być wynikiem np. zapalenia czy infekcji. Do tego konieczność używania wkładek świadczy o tym, że taki stan jest bardzo prawdopodobny.

Gość Puśka1111
czy grzybica pochwy może być niebezpieczna w czasie ciąży?

Gość gość
tak i to bardzo... możesz nawet nie dotrzymać ciąży lekarz ci tym nie mówił?

Gość gość
Każdą infekcję czy to grzybicza czy bakteryjna koniecznie trzeba leczyć nie tylko w ciąży. Aby im zapobiegać trzeba pomyśleć o profilaktyce np. stosując probiotyk dopochwowy lactovaginal, pełna kuracja trwa 7-dni, wzmocniona zostanie nasza bariera ochronna. Ja stosuje go zawsze po basenie, saunie, w podróży, przy antybiotyku.

Gość gość
Ja profilaktycznie stosuje Abiofem, zwłaszcza przed sezonem letnim, gdzie wejście do basenu czy jakiejś rzeki czy jeziora może się skończyć grzybica pochwy bądź jakąś infekcja

Gość gość
dziewczyny nie oszukujmy się każdy sezon jest niebezpieczny jeśli chodzi o grzybicę pochwy. pamiętajcie o profilaktyce a będzie dobrze

Gość gość
ale latem najprościej to złapać zwłaszcza przy wyjazdach w ciepłe kraje kontakt z basenem hotelowym może się źle skończyć i to nie dla tego że jest nie czysty tylko temperatura wody, która nie ma ciągłego przepływu

Gość gość
Witam, dziewczyny mam pytanie od 5 dni biorę tabletki antykoncepcyjne naraye nie jest to moje pierwsze opakowanie, podczas stosunku pękła nam prezerwatywa było po wytrysku czy jest ryzyko zajścia w ciąże?

Gość gość
ryzyko zawsze jest, jak to się mówi 100% gwarancja to tylko wstrzemięźliwość:)

Gość gość
Wyjazd w cieple kraje i kontakt z basenen jest niebezpieczny dla flory pochwy kobiet z innej strefy klimatycznej.Do tego dochodzi antykoncepcja hormonalna,a w szczególności krązki novaring i stosunki płciowe z tubylcami.W tym klimacie dla miejscowych niektóre grzyby są nie straszne.Noszą w sobie bez objawow.Dlatego tez należy stosować probiotyki.Dodatkowo stosując gumki narażone jesteśmy na otarcia i bardziej moga atakować grzyby.Ostrzeżenie przed stosunkami w basenie.