Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mamita_77

zmienna temperatura u 2,5 latki co to jest?

Polecane posty

Wczoraj zmierzylam swojej corke temperature bo wydawalo mi sie ze jakas ciepla. A ze ja jestem przeziębiona, ona lekko zaczela pokaslywac to pomyslalam ze cos złapała ode mnie. Mierze i ma 37,5. Mysle no ladnie zlapala. Za 5 minut mierze 37,0. Po kolejnych 5 36,9. Myslalam ze termometr mi juz wariuje i trzeba go zresetowac ale u mnie za kazdym razem pokazuje tak samo 36,8. U męza idealnie 36,6. Wiec chyba dziala. Generalnie u niej temperatura skacze. Jeszcze nigdy nie miala 36,6. U niej norma to 36,9-37,3. Mowilam o tym lekarce kilka razy ale jakos nie podjęla tematu. Czy male dzieci tak mają?

Gość mama odpowie Ci ze
Pewnie ze tak maja, i zapewniam Cie, ze nikt nie mierzy temp dziecku co 5 min. W kazdym razie, kazda z podanych temp byla w porzadku, wiec czym sie przejmowac???

Gość TATAGAGAs
Może jest gadem? ;o

oczywiscie ze nie mierze jej temperatury co 5 minut.Ale tak jak pisalam ja jestem chora i czoło córki wydawalo mi sie jakies cieple. Wiec myslalam ze i ja cos rozbiera. Dlatego zmierzylam. Ale skąd te skoki? bo jednak jest duza roznica od 36,9 do 37,5. 37,5 termometr juz mi podswietla na czerowno i traktuje jako temperature.

Gość Katastrofffa
a jaki masz termometr? moj elektroniczny przykladany do czola robi dokladnie to samo.Zalezy gdzie przyloze tam inna temperatura.na prawej skroni 38.5 na lewej 36.7 ;)

tak mam wlasnie elektorniczny bezdotykowy. I tez zauwazylam ze przy jednej skroni jest inna temperatura niz przy drugiej. Ale u mnie i u męża jest taka sama. U nas termometr nie wariuje.

Gość Katastrofffa
Na pewno wariuje skoro sama zauwazylas ,ze temperatury na skroniach sa rozne ;)Opinie na temat termometrow sa rozne ,najlepiej sprawdza sie niestety ten do dupny a le w pewnym wieku juz dziecku nie zaserwujesz takiego doznania ;)poza tym te roznice temperatur nie sa takie duze i u dziecka 37.5 to wcale nie temperatura wysoka.Goraczke maluchom zbija sie od ponad 38 stopni a sa i takie szkoly ktore mowia zeby nie ruszac az do 39 .

ja wiem ze to zadna temperatura ale jednak dalaby mi sygnal ze byc moze cos sie rozwija u dziecka. Natomiast ja u niej nigdy nie mam pewnosc z tą temperatura bo skacze strasznie. Jeszcze nigdy nie miala mniej niz 36,8 zazwyczaj ma 37 - 37,3 czy przeziębiona czy zdrowa.

Gość Katastrofffa
To jeze;i w standardzie ma taka temperature to nie powinnas sie martwic :) te dziwne skoki to faktycznie moze byc termometr .

Gość gość
u mojego dziecka jest to samo, nie mierzę co chwilę, tylko raz dziennie jak wstanie. Codziennie ma inną temperaturę. Mam termometr typu pistolet jeden z lepszych. Mierzyłam sobie i mężowi i nam codziennie termometr pokazuje taką samą temperaturę, a mojemu dziecku od 36,6 do 37,5. Mierzyłam innym dzieciom w rodzinie i też pokazywał prawidłowo. Nie wierzę w teksty że termometr szwankuje (no bo co u wszyskich mierzy temp. prawidłowo a u małego nie). Byłam z tym u lekarza. Lekarka zmierzyła mu temperaturę ich termometrem i było to samo (pewnie ktoś napisze że termometr w przychodni też zepsuty :) Inna zaś lekarka powiedziała mi że niektóre osoby mają na skroniach większą siatkę żył przez co jest większy przepływ tam krwii i stąd te wachania temperatury.

Gość gość
Polecam nasz MultiTemp kupowaliśmy go internetowo, wszystko działa zgodnie z opisem producenta. Jest szybki, na wynik nie trzeba długo czekać, podczerwień fajnie szybko reaguje, zmierzy gorączkę ale też jak potrzebowałem sprawdzić ile jest stopni w sypialni przed snem to zmierzył tak samo :)

Gość marta

Też bym się skłaniała żeby kupić właśnie  MultiTemp. Mam od niedawna i wszystko działa prawidłowo póki co.

Gość marekiki
Dnia 18.12.2018 o 15:55, Gość marta napisał:

Też bym się skłaniała żeby kupić właśnie  MultiTemp. Mam od niedawna i wszystko działa prawidłowo póki co.

Mierzymy też przez MultiTemp i ładnie ściąga temperaturę czy to z ciała czy to cieczy, powietrza, albo przedmiotu.