Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lightweight

Nadwaga przeszkadza mi w codziennych obowiązkach. Czas to zmienić.

Polecane posty

Witam, Wątek zakładam po to, by mieć wsparcie i nie być sama z nadwagą. 10 miesięcy temu urodziłam córeczkę. Niestety z zaniedbania i braku pieniędzy na zdrową żywność (warzywa, owoce, jogurty itd.) przytyłam. Przed ciążą ważyłam 68 kg. Teraz mam około 80.. Od niedawna zaczęło być mi ciężko i waga przeszkadza mi w codziennych obowiązkach. W pracy mam tryb siedzący i niestety... zbierając wszystko do kupy, wniosek jest jeden - trzeba się za siebie zabrać. Na początek planuję zrezygnować z ziemniaków, słodyczy, chleba i sera. Z tygodnia na tydzień będę starała się zamieniać niezdrową żywność na coś zdrowego - chociażby w małej ilości. Czy jest ktoś chętny by odchudzać się ze mną lub mnie wspierać ? Każde cenne rady są przydatne. Pozdrawiam.

Na śniadanie była kawa, a teraz zamiast dwóch tostów z serem i ketchupem - pół kubka płatków + mleko 0,5%.

Gość lkggd
a co jadłas wczesniej jakie produkty z e przytyłas?

Rano zazwyczaj tosty z pomidorem serem i duża ilością sosów, później jakieś słodycze do kawy, na obiad zazwyczaj też tosty, albo coś smażonego i ziemniaki, kolacja też niezdrowa - zazwyczaj kanapki z serem lub jakieś frytki, kebab czy pizza.. przed tv wieczorem popcorn, paluszki.Często tez dojadałam po córce, żeby nie wyrzucać jedzenia. Sama jak to teraz czytam to jestem przerażona.

Gość aa;mfn j
a ja jak czytam to przytylas wcale nie z tego ze nie mialas pieniedzy na zdrowe jedzenie ( owoce warzywa jogurty) bo to jest tansze od twojego zarcia , jak pizzy, kebba słodyczy extra wymowka a nie do konca prawdziwa