Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolina_mgieł

Lewatywa - pierwszy raz PYTANIA

Polecane posty

Chciałam zrobić sobie pierwszy raz lewatywe. Dużo czytałam na ten temat. Pozostały pewne wątpliwości. Kupiłam wlewnik do lewatywy 2l ENEMA. 1. Czy wyparzać wrzącą wodą ? wrząca woda może spowodować wydzielanie się trujących substancji z gumowego pojemnika (przykład szkodliwych plastikowych buteleczek dla dzieci) 2. Jaki płyn zastosować do wlewu - to moje najważniejsze pytanie. Płyn wlewamy w siebie więc tutaj mam największe obawy i strach. 2a) Mam wode mineralną czy muszę ją zagotować i ostudzic do 40 stopni, czy tylko podgrzać do 40 stopni i czemu to musi byc garnek emaliowany ? Do takiej wody trzeba dodać poza cytryną sól ale jaka to ma być sól bo zwykła spożywcza raczej być nie może. Proszę też podać proporcje (łyżka czy łyżeczka, czubata czy nie) 2b) Uryna. Może z tym najlepiej będzie gdyż możnaby sie dużo wody napić przed, zrobić siusiu bezpośrednio do pojemnika od lewatywy gdyż taki mocz ma temperature ciała i wlać to w siebie. Chyba to byłoby najlepsze rozwiązanie, nic nie trzeba dodawać żadnej soli ani soku z cytryny. 3. Jak głęboko wsadzać w pupe końcówke ?

Proszę o wsparcie osoby które robią sobie lewatywy i mają doświadczenie. Tutaj na forum wiem, że jest to osoba o nicku Zdrowa. Udzielała sie kilka lat temu. Może ktoś jeszcze sie znajdzie ?

Gość ?????????????????????????????!
po co chcesz ja zrobic?

jakich?

przeciez sama napisalas, ze kupilas preparat do lewatywy. ulotki nie umiesz przeczytac? a pytam sie po co? bo to kwestia zasadnicza w tej sprawie...

Gość PsychoDeliczny Lewatywnik
..niechcianej ciąży lewatywą nie usuniesz...

Gość Hankaskakankaa
Tez chętnie posłucham rad bo również sie przymierzam do lewatywy.

Gość Hankaskakankaa

Gość Hankaskakankaa

Gość Hankaskakankaa
Ja nie kupiłam jeszcze sprzętu bo w żadnej aptece nie ma :/ są gruszki ale nikt ich nie poleca więc nie ma co kupować. W dodatku babki w aptece patrzą na mnie jak na ufoludka jak pytam o lewatywę. Końcówkę trzeba posmarowac olejem. Trochę sie boję przed tym pierwszym razem. Efekty tez mogą być przerażające, co w człowieku moze siedzieć.

Gość Hankaskakankaa
Ja nie kupiłam jeszcze sprzętu bo w żadnej aptece nie ma :/ są gruszki ale nikt ich nie poleca więc nie ma co kupować. W dodatku babki w aptece patrzą na mnie jak na ufoludka jak pytam o lewatywę. Końcówkę trzeba posmarowac olejem. Trochę sie boję przed tym pierwszym razem. Efekty tez mogą być przerażające, co w człowieku moze siedzieć.

Jak sie boisz spojrzen aptekarek to zamawiaj w aptece internetowej i oni wysylaja bezposrednio do apteki (gratis przesylka) a Ty odbierasz w aptece mowiac nr zamowienia lub nazwisko swoje. Ja kupilam przez allegro gdzie aukcje wystawia apteka naziemna a poprzez serwis allegro rozszerza swoja dzialalnosc. Co do gruszek to maja za mala pojemnosc dla doroslej osoby dlatego sie nie nadaja.

Ja najbardziej obawiam sie jak wykonac poprawnie ten plyn ktory w siebie wlewamy, szukam odpowiedzi u osob doswiadczonych na te 3 pytania ktore wyzej zadalam w 1 poscie.

Gość Hankaskakankaa
Zależy jaka gruszka, o jakiej pojemnosci. Na pierwszy raz radza wlać maksymalnie pół litra nie więcej. Chciałam od razu kupić w aptece ale nie było. Odwiedzilam prawie wszystkie.

Gość Hankaskakankaa
Ja nie zamierzam robic tak często. Raz spróbuje a potem zobaczę. Raz na jakis czas. Bo jak to mówią co za dużo to niezdrowo.

no zeby jakies efekty byly to trzeba dobrze przeczyscic tak mi sie wydaje. drugi tydzien bede co 2 dzien a w trzecim tygodniu tylko 2 razy wg Tombaka

Gość maamamammamaaamamamaa
popatrz na filmiki +18 z Enemą (po ang lewatywa) tam przypatrzysz sie jak gleboko wkladaja ps. robisz to od siebie czy lekarz zalecil?

a tak na marginesie to boli jak juz leci ta woda, jest jakis nie przyjemne uczucie?

Gość verdananana
jak chcesz sobie dokladnie przeczyscic jelita mozesz tez wypic gorzka sol, mozna ja dostac w aptece, jest ohydna w smaku ale dziala podobnie do lewatywy

Gość wkurzona jestem dziś
też się przymierzam więc dołączam do Was....tylko nie mam jeszcze sprzętu.

Gość Dżennifer
ale po co ci to?? chcesz sobie szkode narobic??jesli zdrowotne to lekarz powinien ci wytlumaczyc co i jak,i dlaczego wyzywasz normalnych ludzi od idiotow ktorzy sie normalnie pytaja po co ci to???

Gość Hankaskakankaa
To chyba nie boli. Na początku pojawia sie takie parcie aby pójść do ubikacji ale trzeba wytrzymać. Tak piszą. Ja nie stosuje sie do tych zalecen Tombaka tylko tak chce pozbyć sie tych mas kałowych i pasożytów.

Co ja będe tłumaczyć i sie rozpisywać ? Zalożyłam temat z mysłą o osobach które tak jak ja przymierzają sie do lewatywy. Co mam sie rozpisywac na osobiste moje problemy ? To nie ten temat. Przez 15 lat leczylam sie, chodzilam po lekarzach jak jeszcze bylam mloda, stalam w kolejkach po aptekach razem z osobami w podeszlym wieku zeby wykupic chemie która mi przepisywali, ile ja na to pieniedzy wydalam ? nie zlicze - wszystko na marne. Po co mi to ? Odpowiedzialam z powodow zdrowotnych. Po co dalej wnikac ?

a to te "wnetrznosci" wyplywaja do tego pojemnika czy jak?