Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce tego

mozliwa ciąża?

Polecane posty

test z moczu o standardowej czułości to najwcześniej 14 dni po stosunku, choć ciąża może być a test jeszcze jej nie wykryje, ja bym poczekała ok 18 dni i poszła na beta hcg z krwi wtedy jest wszystko czarno na białym.

Witam was. Mam pytanie. Miewam cykl miesiączkowy co 28 dni od długiego czasu. Dostałam okres 21 grudnia a w tym miesiącu cisza... zaczynam się martwić, bo nigdy mi się okres nie spóźniał:( uprawiam sex bez zabezpieczeń (przerywany) i jest możliwość małej wpadki. Kręci mi się w głowie, mam lekkie mdłości, miałam 3 dni zgagę po byle czym dosłownie tylko piersi mnie nie bolą. Boję się zrobić test, że wyjdzie mi brak ciąży i będe się zastanawiać co mi jest:( często chodze do ginekologa także jakby coś się działo złego bym wiedziała. Miałam robioną cytologie wymazy itp i wszystko wyszło dobrze. Martwi mnie, że poważnie zachorowałam... wolałabym ciąże. Co o tym sądzicie proszę o odpowiedź :( mam 22 lata także nie mam niczego urojonego.

Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
Może po prostu nerwy? zrób test i będziesz wiedzieć. A zgagę to można mieć nawet po czosnku :)

Tak, ale ja zgagę w ogóle nie miewam... serio bardziej boje się, że np umieram niż, że jestem w ciąży:) może to jest głupie i śmieszne podejście, ale tak mam. A co do nerwów właśnie jest wszystko ok nie mam stresu nawet jak o tym wszystkim myśle to spokojnie.

Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
Cóż czasami łapiemy taką schizę - też tak miałam po śmierci taty ciągle wydawało mi się że dostanę raka, albo że umrą moje dzieci na coś tam. Przeszło :)

No ja ogólnie nie miewam takich stanów. Jutro robie test, bo faktycznie musze stawić czoła temu co jest grane ;) Zobaczymy co wyjdzie... oby ciąża, bo jak nie to jadę od razu do lekarza po pracy ;) pozdrawiam serdecznie ;)

niki1213 nie chcę Cię martwić, o ile Cię to zmartwi może ale mi to wygląda na ciążę, tym bardziej, że sama napisałaś iż cykle miałaś regularne co 28 dni. Choć wiesz, czasem wszystko jest jak w zegarku a jakiś czynnik zewnętrzny lub wewnętrzny wpłynie na organizm i przesunie się owulacja. Zrób z rana test. U mnie nie było regularnych cykli, stosunek przerywany przed którym nie współżyliśmy od dobrych 2 tygodni ale liczyliśmy się z tym, że może zawieść, choć nie powiem zaskoczenie małe było - no i jest córa w brzuchu teraz ;) Niektórzy wpadają na przerywanym bo często współżyją i w preejakulacje zostają plemniki z poprzednich wytrysków, u nas ciężko określić być może u męża wytrysk nie poszedł w parze z orgazmem co też się czasem zdarza - ale nie ważne - my się cieszmy :) Objawy podobne zawroty głowy, lekkie mdłości, bolące piersi, dodatkowo kuło mnie w podbrzuszu i miałam wrażenie, wręcz byłam pewna, że na pewno na dniach dostanę okres :)

Dostałam okres dziś ;) ide 1 lutego do ginka i opowiem mu co i jak i może jakaś diagnozę mi postawi czemu tak się działo ;) wszystko wskazywało mi na ciążę... no, ale nie ma chyba ;) teraz widzę jak bardzo słabo znam swój organizm. Muszę sobie bardziej pilnować wszystkiego i dni płodnych dokładnie wtedy będę bardziej orientować się w faktycznym stanie rzeczy ;)