Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co myslec i robic

Ciąża a odmówienie pracy przez agencje prosze o pomoc!

Polecane posty

Witam, mam problem. Pracuje poprzez agencje posrednictwa pracy od 28 lutego na szklarniach jako picker. W grudniu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy po czym pojechalam na urlop do Polski na 2 tygodnie. Przed urlopem powiedziano mi w biurze że bede miala lekka prace. Wczoraj wrocilismy do anglii i okazalo sie ze nie ma dla mnie pracy i poproszono mnie zebym zglosila leaving czyli zebym sie sama zwolnila! Nie zrobilam tego i pojechalam do citizens advice tam w sumie nic mi nie pomogli. Ale moje pytanie brzmi. Jezeli nie podpisze tego leaving to czy agencja moze mnie zwolnic? (jestem w 10 tygodniu ciąży) Jezeli nie i nie zapewniaja pracy czy naleza mi sie jakies pieniadze?

juz spiesze z odp;-) oczywiscie - naleza ci sie JAKIES pieniadze - przeciez z czegos musisz zyc!;-) pracy pewnie nie mozesz wykonywac bo zaszlas - i pewnie tego nie konsultowalas z pracodsawca - ale teraz niech sie pracodawca martwi, a w miedzyczasie ci placi co nie? ;-) ;-) ;-) kolejna "emigracxjuszka";-)

prosilam o pomoc a nie o glupie uwagi tak ?? wiec sobie daruj wredny polaczku

Gość kredka bambino26
Moga nie przedluzyc ci umowy. To jest agencja, czyli skoro nie ma dla ciebie pracy to nie ma umowy. Czy naleza ci sie jakies pieniadze? Jesli nie bedziesz pracowac to macierzynskiego nie dostaniesz, job seeker tez pewnie nie, no bo kto cie zatrudni jak juz jestes w ciazy, po porodzie child benefit, reszta to juz na twojego partnera. Na ror nie zwracaj uwagi. Trole trzeba ignorowac

Gość hbbhjbbhj
a nie możesz usunąć ciąży? przecież w anglii jest legalna na życzenie.

a macierzynskie z job center?

wróciłam do anglii żeby pasożytować i żyć na zasiłkach, naklepię stado bachorów, a każde z innym ojcem :)

Gość kredka bambino26
nie sadze zebys dostala maternity allowance, bo zeby je dostac musisz miec jakies dochody.

z ostatnich 66 tygodni przed urodzeniem a pracowalam wtedy..

Gość kredka bambino26
Nie chce cie wprowadzic w blad. Najlepiej bedzie jak pojdziesz do JC i zapytasz u nich jak to wyglada

nie kretynie nie pasozytowac wystarczajaco dlugo sie nazapier*dalalam dla tego kraju zeby teraz mnie wykiwali tylko dlatego ze spodziewam sie dziecka ;/ wredne polskie szuje;/

po pierwsze nie rozkladalam dla szczurka tylko dla meza to raz nie wiem gowniaro ile masz lat ( po tego typu wypowiedziach smiem twierdzic ze jestes gowniara) i nie pare tygodni a drugi rok a ze wczesniej pracowalam gdzie indziej zjechalam do polski i znowu tu przyjechalam to nie napisalam, napisalam date od kiedy pracuje w tej firmie tepaku

Gość cooo???
teraz jesteś na bezrobociu a że z tego co piszesz jesteś tam tylko tanią siłą roboczą (bo języka oczywiście się nie chciało uczyć) to nikt cię ciężarówo nie weźmie do pracy fizycznej, zresztą do lepszej też nie 😴 pieniędzy też nie dostaniesz, dopiero jak powijesz bękarta.

bekart to ty jestes ;) nic o mnie nie wiesz a sie udzielasz pustaczku uciekaj do ksiazek

a ty co robisz? zapierdzielasz na kasie w biedronce za 1200 zl i zyjesz od pierwszego do pierwszzego ? tania silo ? co soba reprezentujesz? czy siedzisz u mamusi na garnuszku ?

Gość cooo???
wiem tylko to że chcesz naciągać inne kraje bo od swojego figę dostałaś 😴 nic się nie różnisz od brudasów z turcji czy innych pakistanów którzy żyją z socjala i robienia brudnych bachorów 😴

nie chce nikogo naciagac chce znac swoje prawa zreszta nie bede z toba dyskutowac dzieciaczku bez szkoly

Gość kredka bambino26
autorko daj spokoj, nie uzeraj sie z frustratami. Takich nalezy olac cieplym moczem. Idz do Job Centre, powiedz co i jak i oni napewno cie pokieruja. Poza tym mozecie sie z mezem starac o TC, a pozniej o CTC.

ok kredko dziekuje ci za pomoc :)

Gość a ja Ci doradze :D
Pracujesz przez agencje, wiec jak nie ma pracy, to moga Cie odwolac-przykre ale prawdziwe. No chyba, ze udowodnisz, ze zwolnili Cie, bo zaszlas w ciaze. Ja pracowalam przez agencje i u nas tez sie zdarzalo, ze ludzie jechali na urlopy, a po powrocie dowiadywali sie, ze nie ma juz dla nich pracy. Jezeli masz dobre uklady (bylas dobra pracownica), to zglos sie do menadzera- w koncu to oni decyduja, ile potrzeba ludzi z agencji. Przynajmniej u nas tak bylo-agencja dostawala maila, ze tego i tego dnia potrzeba bedzie tyle i tyle ludzi. Ja akurat pracowalam na dziale sezonowym, gdzie po Swietach zwolnili prawie wszystkich z agencji. Zostalam tylko ja i kilku innych-a to dlatego, bo menadzerka szla na inny dzial i chciala nas tam miec, bo dobrze pracujemy. Wpisala nas na swoja liste, ktora dostala agencja. Zreszta ja malo co zalatwialam w biurze agencji. Gdy mialam chore dziecko, poszlam do pracy i juz na dziale zapytalam przelozona, czy moge dzis wyjsc szybciej-pozwolila bez problemu i agencji nic do tego. Gdybym to do agencji zadzwonila, ze nie przyjde, to mogliby mnie odwolac, bo na jedno miejsce mieli wielu chetnych. Ja wszystko zalatwialam na dziale i mialam spokoj.

oj dziecko dziecko..

Gość wredniucha10
niestety, ale agencja może wywalić cię w każdej chwili - to taki rodzaj usankcjonowanego niewolnictwa - nie możesz pracować? to spieprzaj

Masz umowę agencja ??? Jeśli masz nie mogą Cię zwolnić a za czas kiedy nie są w stanie zapewnić Ci pracy muszą Ci płacić ale to tylko w przypadku kiedy masz z agencja umowę:) Jeśli jej nie masz nic nie zrobisz , agencja w każdej chwili moze przestać wysyłać Cię do pracy , nie podając nawet powodu . Zeby starać sie o macierzyński musisz miec przepracowanie u jednego pracodawcy kilkanaście tyg ( nie pamietam dokładnie ) sprawdź sobie na necie :)

Masz umowę agencja ??? Jeśli masz nie mogą Cię zwolnić a za czas kiedy nie są w stanie zapewnić Ci pracy muszą Ci płacić ale to tylko w przypadku kiedy masz z agencja umowę:) Jeśli jej nie masz nic nie zrobisz , agencja w każdej chwili moze przestać wysyłać Cię do pracy , nie podając nawet powodu . Zeby starać sie o macierzyński musisz miec przepracowanie u jednego pracodawcy kilkanaście tyg ( nie pamietam dokładnie ) sprawdź sobie na necie :)

Sumeja ma racje. A musi miec przepracowane chyba 6 miesiecy dokladnie. Wlasnie sama biore sie za zalatwianie maternity allowance. Ja bym Ci radzila zarejestrowac sie jako self employer- bedziesz musiala poplacic skladek przez pol roku jakos 2-3 funy na tydzien a potem Ci sie to wszystko zwroci jesli bedziesz 'zarabiala' 30 funy na miesiac. A dostaniesz wyzszy MA.

tzn nie mam full time tylko umowe dla pracowników tymczasowych...

Więc jeśli masz umowę tak jak piszesz nie mogą Cię zwolnić , zwłaszcza teraz kiedy jesteś w ciazy ,a na ile masz ja podpisana ???

Juz wygasla

Więc jeśli wygasła agencja nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań ... Po porodzie złóż wniosek o CHB , możecie tez złożyć o WTC i HB jeśli macie małe Zarobki ... Możesz tez zarejestrować sie w Job Centre moze będzie Ci sie należał JA :)

[zgłoś do usunięcia] Nie wiem co myslec i robic prosilam o pomoc a nie o glupie uwagi tak ?? wiec sobie daruj wredny polaczku" xxxx stralam sie pomoc jak umiem;-) a co do uwag - o cyt/ "glupim polaczku" - taka agresywna i bedzie matka - wspolczuje dziecku;/ i zmaiast podziekowac za komentarz - to rzuca sie;/