Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość theIni

pytanie ważne nt tabletek-co robić? miał ktoś taką sytuację?

Polecane posty

Gość theIni

Słuchajcie, bardzo prosze o odpowiedz osoby, które miały podobną jak ja sytuację i mają na ten temat jakieś wiadomości... Mianowicie 3 stycznia ostatni raz kochałam się z chłopakiem. Potem wyjechał i nie będziemy sie długo widziec, dlatego rzucam na razie tabletki. Ostatnią tabletkę wzięłam w piątek, dzień po jego wyjeździe. Teraz kończę już tabletki placebo- dzisiaj wzięłam ostatnią(biorę yaz, system 24/4). Nie mam okresu - tylko jakieś dziwne, ciemne plamienie- jakby gluty takie... Moje pytanie brzmi: czy powinnam zaczynać nowe opakowanie? Czy po prostu skończyć to i odstawić tabletki? Nie wiem, czy jeżeli nie zaczne nowego opakowania to jajniki sie nie uaktywnia... I nie będę w niebezpieczeństwie.

Gość theIni
Proszę, czy może ktoś odpowiedzieć?

Gość Perw mobilna
Wystarczy przeczytać ulotkę. Każdy stosunek do piątku włącznie był zabezpieczony. Plamienie jest krwawieniem z odstawienia.

Gość theIni
Tak, wiem, ale zastanawiam się, czy jest możliwe, że jeżeli jajniki się aktywują, mogę zajść w ciążę? Nie mogę ryzykować, stąd moje pytanie...

Gość Perw mobilna
Matko! Skoro każdy do piątku był zabezpieczony to oznacza to, że plemniki nie przetrwają do czasu ewentualnej owulacji.