Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgfhhfjgjgc

Czy w Polsce niedługo będą sami emeryci?

Polecane posty

Gość hgfhhfjgjgc

A młodzi wyjadą za granice? Czy jest ktoś kto tak jak ja chce zostać i pracować w Polsce? W 2020 roku ma być coraz więcej emerytów. LUDZIE WEŹCIE SIĘ ZA ROBIENIE DZIECI!!!

Gość to nie taka zła sytuacja
Jeśli będzie tak jak piszesz, to w 2020 r. 20latek otworzy sobie spożywczak i będzie miał 2x więcej klientów i 2x mniej konkurentów niż ma dzisiejszy właściciel spożywczaka. Człowiek w sile wieku będzie panem życia i zrobi wtedy sobie piątkę dzieci (co tam, stać go) - i znów będzie wyż i wróci bezrobocie.

Gość co nie zmienia tego
ta akurat otworzy , dopierdolą takich podatków i zusów ,że otworzysz trumnę i się do niej za wczasu położysz

Gość byczycaaaaa
Emeryci? a mamy jakas reforme emerytalna? Moze jedynie znizki na reformy(cieple gacie) Ja nie wiem czy panstwo w ogole dba jeszcze o swoich obywateli czy tylko o swoja kieszen? tak poroboli ze ,mlodzi powyjezdzali za granice i nawet nie maja zamiaru wracac, bo w Polsce nic sie nie poprawia. A jaka pszyszlosc czeka emerytow? na pewno krotka, marna opieka medyczna, wysokie rachunki, niska emerytura. Emeryci powymieraja, mlodzi powyjezdzaja, kraj bez przyszlosci, dla mnie...

Gość skarpetka22
no, nie tak szybko kto będzie pracował na te emerytury??? najgorsza alternatywa brak pieniędzy na emerytury i dużo ludzi w wieku emerytalnym!

Emeryci będą mieć może niziutkie emerytury, ale też nieruchomości,domy, dzieci za granicą :) itd. - będzie na co wydać, a podatki nie muszą (choć mogą) wzrosnąć żeby wzrosły wpływy do budżetu - wystarczy że młodzi zaczną więcej zarabiać, a tak będzie gdy będzie niż demograficzny.

Gość co nie zmienia tego
ty chyba nie wisz co piszesz , w tym kraju gady w rządzie przez wzrost wpływów rozumieją tylko i wyłącznie podwyżke podatków 🖐️ to co mówisz to utopia

Gość skarpetka22
tak, podatkami dobili młodych, firmy a oni żyja ponad stan z naszej krwawicy

Gady w rządzie tak rozumują dopóki to dla niech opłacalne, a nie będzie jeśli prawie wszyscy pójdą płacić podatki innym rządom. Będzie trzeba spuścić z tonu.

Gość djdjt
Robić dzieci to pierwszy a potem co? Zwiać?

Gość byczycaaaaa
Nigdy nie czulam sie bezpieczna w Polsce, wyjechalam, mialam nadzieje wrocic ale widze ze nie warto. Przyjechalam na krotki urlop i jak widze jakimi pierdolami media sie zajmuja to mnie krew zalewa. Jakas Madzia i Rutkowski, jakas Siwiec swiecaca cyckami, niekonczaca sie telenowela o Smolensu, jakis dr G i Ziobro i podwazanie zdania sadu. To jakis jebniety kraj, kur... co ja tu robie? Wychowalam sie w Polsce ale nie czuje zwiazku, on sie dawno rozpadl...

Gość 312312312321
Z Łodzi podobno juz wyemigrowała ok. 200 tys. ludzi...

Gość moje miaso ma tyklo
15 tys ludzi

Gość mam tak jak ona
mam tak jak ona: "byczycaaaaa Nigdy nie czulam sie bezpieczna w Polsce, wyjechalam, mialam nadzieje wrocic ale widze ze nie warto. Przyjechalam na krotki urlop i jak widze jakimi pie**olami media sie zajmuja to mnie krew zalewa. Jakas Madzia i Rutkowski, jakas Siwiec swiecaca cyckami, niekonczaca sie telenowela o Smolensu, jakis dr G i Ziobro i podwazanie zdania sadu. To jakis j**niety kraj, kur... co ja tu robie? Wychowalam sie w Polsce ale nie czuje zwiazku, on sie dawno rozpadl..."

Gość mam tak jak ona
moge powiedzieć że chopin napisał ładne utwory, i w krakowie są ładne budynki, ale już dawno nie czuje żadnego związku z polską, ja i wszyscy moi bliscy mamy nowa ojczyzna...pa

Gość To zależy ...
To logiczne, że tak będzie. Dlatego dalej głosujcie na PO, to w zamian sprowadzą Azjatów! To dopiero będą patrioci!

Gość mam tak jak ona
tak tylko gdyby jacyś pojebani patrioci doszli do wladzy to bym nawet nie mogla wyjachac z bliskimi z tej chorej krainy...

Gość To zależy ...
Co ty piszesz, w demokracji nikt nie zabrania wyjeżdżać, zresztą chwalisz się, że już dawno nie czujesz żadnego związku z Polską. Problem u nas w tym, że u nas muszą wyjeżdżać, bo nie mają pracy, sposobu na życie, nie mają innego wyjścia.

Gość mam tak jak ona
bo nie mają pracy, sposobu na życie, nie mają innego wyjścia nie chodzi tylko o to polska to stan umysłu kraj podłych ludzi nawet jak im sie dobrze powodzi. a patrioci najchetniej wy wyszli z tej "strasznej lewackiej unii" i ludzie by nawet nie mogli pojechac zyć w normalne miejsce...

Gość mam tak jak ona
jedź moja droga i to szybko jeszcze jakies "pariotyczne" rządy dojdą do władzy i wystąpią z unii i zostaniesz tutaj na zawsze...

Gość mam tak jak ona
życzę wszystkiego dobrego :)

Gość wyjechałammm
wyjechałam i się ciesze , nie wróce już to tego ciemnogrodu.