Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..interesantka..

tanie podróżowanie

Polecane posty

Witam:) Jak udaje się Wam tanio podróżować? Ostatnio usłyszałam gdzieś w telewizji ,że wcale nie trzeba dużych pieniędzy by sobie jeździć tu i tam po świecie.Temat mnie o tyle wciągnął,że postanowiłam poszukać w necie ofert ..ale to takie proste nie jest..bo stron ogrom a ja pojęcia nie mam czego się łapać...co czytać..gdzie rozglądać. Na początek chciałabym wybrać się nad polskie morze..pojeździć po Polsce... pomoże ktoś?

Gość kazzmmirra
Możesz spróbować dom za dom jest taki portal wymienia się wtedy na mieszkania albo gościsz u kogoś a potem oni u ciebie

Gość trollloooo
po Polsce to raczej średnio: bilety kupuj wcześniej na polskimbusie, hotele można próbować szukać przez otel.com albo booking.com Można trafić tanie oferty. Ale taniej często się okazuje po Europie, hotele często są tańsze niż w polskich miastach, a bilety lotnicze można kupić dużo taniej niż na pociąg z Warszawy do Krakowa :o Ja ostatnio kupiłem dwa bilety do Londynu Luton za 16 zł przelot w obie strony, można trafić tanie bilety do Włoch, Szwecji, Norwegii. Jest strona fly4free.pl, tam ludzie znajdują promocje na bilety lotnicze na cały świat

Gość skarpetka22
stopem

Gość trollloooo
Generalna zasada taniego latania, a raczej 3 są takie: 1. lecisz w terminie, który Ci nie odpowiada 2. lecisz z lotniska, które jest daleko od Ciebie 3. lecisz w miejsce, którego w ogóle nie planowałaś to tak z przymrużeniem oka, ale dosyć trafnie oddaje sekret taniego latania

Gość trollloooo
ale co, boisz się latać? leciałaś kiedyś? polskibus jeździ do Berlina, Pragi, Bratysławy, Wiednia, tylko moim zdaniem to długa i męcząca podróż. Możesz też próbować PKP, swego czasu były promocje na pociągi Eurocity, np. do Amsterdamu czy Brukseli od 29euro, sprawdź sobie na stronie PKP. Ale jak się przekonasz do latania, to tanie, albo relatywne tanie, zwiedzanie świata stanie przed Tobą otworem

Gość marcinekss
Ciekawe podpowiedzi na tańsze podróżowanie masz gotowe wraz z konkretami na portalu www.pintrip.pl . Ja tutaj znalazłem za kilka stówek wyjazd na Cypr w sezonie (lot plus hotel). Znajomi płacili grubą kasę biurom podróży, a ja sobie z rodzinką poleciałem samodzielnie i tę kasę co bym musiał wydać na biuro to roztrwoniłem na atrakcje już na miejscu ;>

Gość KarolinaWW
To bardzo dobry pomysł na podróżowanie. Moim zdaniem takie rozwiązania są najlepsze. Chociaż można też poszukać jakiś tanich lotów i w ten sposób organizować cos na własną ręke. Ja widziałam ze na http://lataj.pl/ można wyszukać sobie takie tanie połączenia lotnicze.A jak zaoszczędzimy an drodze to już połowa sukcesu

Zamiast nocować w hotelach można korzystać z Airbnb. Rejestrując się z tego linka, pierwsza rezerwacja -92zł na nocleg. www.airbnb.pl/c/botlowski?s=8

Gość gość
Airbnb jest świetne

Gość Turenka

Kiedyś słyszałam właśnie o Coral Travel i w końcu sprawdziłam ich ofertę. Mam zamiar się wybrać z nimi na wyjazd first minute - nie mogę się marca doczekać i swojego urlopu!