Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Pijawka

Anglia -pytanie

Polecane posty

Gość Pani Pijawka

Czy są w UK jakieś agencję które zajmują się pomocą w staraniu o mieszkanie z council'u oraz benefity? Dotychczas sama się wszystkim zajmowałam a teraz ze względu na niemowlę nie mam ani czasu ani też ochoty i nie znam sie na tym. Wcześniej nie potrzebowałam nic od Państwa i nie wiem od czego zacząć. Będę wdzięczna za poważne odpowiedzi.

Gość fsssssssssss
-Dotychczas sama się wszystkim zajmowałam a teraz ze względu na niemowlę nie mam ani czasu ani też ochoty i nie znam sie na tym. - czym się zajmowałaś skoro się na tym nie znasz?

Citizens Advice Bureau Advice Shop W tych dwoch dostaniesz porade za darmo- przez telefon czy jak do nich pojdziesz. x No i pelno polskich biur pomocy co za oplata Ci sie wszystkim zajma. U mnie Chyba caly pakiet (wszystko co tylko mozliwe Ci znajda i zloza) kosztuje 70 funtow. Ale znam tez takie biuro w ktorym od kazdego benefitu czy wniosku biora 10 funtow. Poszukaj na necie. Na pewno znajdziesz cos.

Gość Pani Pijawka
fsssss im mniej wiesz dużej żyjesz ! Keerah dzieki wielkie :) a masz strone internetową tego twojego biura? poczytałabym co nie co .

Niby mam ale ja nie mieszkam w Anglii tylko Szkocji. Wpisz w wyszukiwarke Citizens Advice Bureau i miejsce zamieszkania. Te polskie biura to tez w kazdym miescie juz sa, spokojnie tez mozesz wpisac- polskie biuro i miejsce zamieszkania i cos Ci napewno wyskoczy. Mozesz tez popytac na forum swojego miasta - napewno beda bardziej zorientowani.

Pani Pijawka Czy są w UK jakieś agencję które zajmują się pomocą w staraniu o mieszkanie z council'u oraz benefity? Dotychczas sama się wszystkim zajmowałam a teraz ze względu na niemowlę nie mam ani czasu ani też ochoty i nie znam sie na tym. Wcześniej nie potrzebowałam nic od Państwa i nie wiem od czego zacząć. Będę wdzięczna za poważne odpowiedzi." xxxxxx prosze bardzo to jest moja powazna odpowiedz;-) zeby sobie usluge outsourcowac zwykle trzeba za to dodatkowo placic ale mozesz tez probowac zebrac - powodzenia;-) i kolejna "emigracjuszka" - jaka "zaradna" dotychczas sama sie wszystkim (=benefitacmi) zajmowala - skladam rece co by brawo na wiwat bic;-)

Gość helena z mazur
Mnie to tam rybka - mozesz sobie nawet zarabiac w somalijskich szylingach. Co nie zmienia faktu, ze strasznie napinasz zwieracze jak czytasz o benefitach - ale tylko tych w Anglii :D Polska emigracjuszko z UK :) Ja w UK nie mieszkam i nie ziebi mnie ani nie grzeje czy ktos i ile bierze benefitow. Mam to gdzies : ) P.S: "ale trzese portkami - masz racje ufff, trzese z cxalej sily" Dziecko, no to zatrzes cyckami w takim razie, jak portkami ci sie nie chce :) Simple, isn't it? :)

Gość helena z mazur
Jak dla mnie mozesz sobie zarabiac nawet w somalijskich szylingach. Mi to dynda :) "ja zwasze staje po stronie podatnikow" Taaa szczegolnie tych podatnikow z UK, co nie? Ja w UK nie mieszkam i mnie nie ziebi ani nie grzeje kto i ile benefitow bierze. Po tobie jednak widac, ze popuszczasz zwieracze jak czytasz o benefitach hahah :D "ale trzese portkami - masz racje ufff, trzese z cxalej sily" Dziecko drogie, no to zatrzes cycami. Skoro z portkami masz problem. :) Easy, isn't it? :)

Gość miszczu89
to zalezy jakie obywatelstwo ma twoje dziecko(gdzie sie urodzilo) jesli w Angli to jesli sie postarasz to masz na 100% mieszkanie, a jak nie to bedzie ciezej ale kombinuj pozdrawiam i powodzenia zycze

Alez niektóre z Was sa dziwne. Skoro dziewczyna prosi o pomoc, to dlaczego tyle w Was jadu?. Poza tym czytałam ostatnio w Polish expresie czy innym czasopiśmie, że Polacy Płacą WIĘCEJ podatków, niż WSZYSCY pobierają benefitów. Więc spuście łaskawie z tonu. nikt tu nic za darmo nie dostaje.

Droga ROR to nie jest Moja opinia, to badania rynku tak wykazały, wię c się nie czepiaj. Poza tym przeciez to nie Ty wypłacasz benefity z własnej kieszeni, więc o co chodzi???? Po kolejne jak już wcześniej napiałam, nikt w tym kraju nie dostaje niczego za darmo, w takim razie dlaczego sie nadymasz???? Najpierw trzeba tutaj oficjalnie pracowac przez rok, płacic podatki, zeby móc sie starac o child tax credit czy working tax credit. Child benefit dostaje kazdy kto ma dziecko,

Gość helena z mazur
"fankuluby maja to do tego ze szybko sie rozratastaja" A ta dalej sobie cos uraja. Zebra o uwage niczym Kim Kardashian. Te przypadki smierci na twoich oczach musialy sie niezle odbic na twojej psychice, emigracjuszko :) Wspolczuje ;)

Wpisz agencje pracy i wybierz kraj - jest tego wiele w sieci