Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka,latka....

Jak NIE wychować syna na tzw. Prawiczka jacy są tutaj?

Polecane posty

Gość Matka,latka....

Nie chce by był jak prawiczki z kafeterii, nie chce by był maminsynkiem i popychadłem. Teraz jest w 1klasie szkoly podstawowej, czas zacząc cos robic, jest bardzo niesmialy, spokojny ale lubiany w klasie

Gość prawiki są tutej
A ojciec gdzie się znajduje, co z ojcem?

Gość Matka,latka....
ojciec jest, ale prawiczki z kafe tez mieli ojca i jak widac są tym czym są... Jakich blędow nie popelniac?

Gość Matka,latka....
ojciec jest, ale prawiczki z kafe tez mieli ojca i jak widac są tym czym są... Jakich blędow nie popelniac?

Gość prawiki są tutej
Ja nie miałem ojca, spierdolił jeszcze przed moimi narodzinami.

Gość Karmazynowy
przejdz na islam tam sie kupuje zony

Gość Karmazynowy
przejdz na islam tam sie kupuje zony

Spokojnie życie go samo nauczy.Jeśli będziesz go rozpieszczac na każdym kroku to wyrośnie z niego taki ktoś o kim właśnie teraz piszesz. Jeśli przesadzisz i będziesz go wychowywała twardą ręką zacznie się buntowac uciekac z domu cpac klej ,jarac bake.szlugi i popijac browarki dla szpanu. Tak było ze mną.Tylko że mna rodzice się nie interesowali. teraz mam zawiasy od roku do 3 lat kuratora siedziałem w poprawczaku ale szkołe skończyłem mam dobrze płatną robotę na kopalni szacunek u kumpli i piękną dziewczyne dla której staram się byc jak najbardziej w porządku.Wszystko ma swoje + jak i -, nie pozwól żeby czół się samotny w domu i szukał rodziny"Na ulicy" ale też nie pozwól żeby dawał sobą pomiatac w szkole.Poprostu wychowaj go tak jak byś ty chciała byc wychowana. Kieruj sie sercem :).

Nie wmawiać mu w przypadku konfliktu, że lepiej ignorować, bo to nie jest prawda. Ucz go, że trzeba walczyć, gdyż wtedy albo zdominuje wroga, albo przegra i zyska szacunek za stawienie oporu. 123 Zapisz dziecko na różne zajęcia, żeby nie miało kompleksu, że inne dzieci potrafią więcej od niego i żeby znalazł cosco polubi i w czym będzie dobry na czym zbuduje swoją pewnośc siebie. 123 Patrz uważnie czy jest lubiany w szkole i czy rówieśnicy go szanują. NIGDY nie ingeruj w jego sprawie jeżeli rówieśnicy go prześladują, chyba ze rozmowa z rodzicami. Nigdy nie rozmawiaj z innymi dzieci, one muszą rozwiązać konflikt na swoim poziomie. 123 Stawiaj na samodzielność syna. Stopniowo dokładaj mu obowiązków wraz z rozwojem, nie dopuść by w dorosłym zyciu nie potrafił załatwić podstawowych spraw. 123 Zadbaj o rozwój fizyczny i zdrowie syna, tak by osiągnął mozliwe najwyższy wzrost. 123 Samo dopilnowanie tych spraw powinno zaowocować normalnym życiem towarzyskim oraz intymnym. 🖐️