Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia gosposia

Nasze sprawdzone przepisy na:

Polecane posty

Gość Gosia gosposia

obiady,przystawki,sałatki i ciasta,fajnie będzie jak się nimi powymieniamy:D

Gość ja robie akurat
hamburgery

Gość Gosia gosposia
To opisz jak je robisz:)

Gość ja robie akurat
pol kg mielonej lopatki mieszam z mala cebula 3 zabkami czosnku , sol , pieprz 3 lyzki ketchupu, lyzeczka papryki slodkiej. Wszystlo wyrobic i usmazyc lub upiec w piekarniku , jak kto woli. :) na bulke oprocz miesa dodaje sie pomidora, salate , cebule itp kto co woli sos do hamburgerow: 3 lyzki majonezu pol szklanki ketchupu 1 lyzka musztardy moze byc ostra 1/3 lyzeczki chili. Wyszly super , wszyscy sie zajadali az sie im uszy trzesly :)

Gość ja robie akurat
podam ci jeszcze przepis na pizze ( bardzo cieniutka) 2 niepelne szkl maki pszennej 3lyzki oliwy 2dag drozdzy 1/3 szkl wody pol lyzeczki cukru sol, pieprz oregano z cukru wody i drozdzy robie zaczyn ktory dodaje do maki, wszytsko porzadnie wyrabiam i rozwalkowuje. Ja wszytskie skl na pizze smaze , cebulke na masle, pieczarki tez sa wtedy moim zdnaiem smaczniejsze. + szynka ktora klade na ciasto bez smazenia . Zawsze do pizzy uzywam goudy i mozzarellli.

Gość ja robie akurat
mam jeszcze przepis na sernik , zrob go bo jest naprawde pyszny u mnie w domu jak go zrobie to znika z blachy z predkoscia swiatla ;) Składniki: Ciasto: 25 dag margaryny 1 szklanki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody cukier waniliowy 4 jajka 1 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 50-70 dag sera białego 10 dag masła 4 jajka 1 szklanka cukru Do dekoracji: wiórki kokosowe Sposób wykonania: Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać szklanki masy do dekoracji. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę ubitą z białek i wszystko razem wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Ser zmielić. Masło utrzeć dodając porcjami jajka, cukier i ser i otartą skórkę. Masę wyłożyć na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 C. Ostudzić i polać odlaną masą i posypać kokosem.

Gość ja robie akurat
Podalam ci przepisy na potrawy ktore czesto robie i mam je wyprobowane - nie ma opcji zeby sie nie udaly :) Pozdrawiam ❤️

Gość Gosia gosposia
Pani powyżej dziękuję bardzo za wspaniałe przepisy.Bardzo lubię i piec i gotować. Chętnie skorzystam z twoich przepisów.