Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m.m.onika.

Jakie kupić PISMO ŚWIĘTE?

Polecane posty

Gość m.m.onika.

Witam , chciałabym się dowiedzieć jakie Waszym zdaniem Pismo Święte jest lepsze ? Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu. Rodzinna Biblia Tysiąclecia z ilustracjami z księgarni św.Jacka? czy Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu - format duży wyd.św. Pawła Chce kupić w prezencie , a nie wiem jakie będzie lepsze? A może jakieś inne propozycje?

Gość m.m.onika.
dla mojej siostry i jej rodziny (Meza i dzieci)

Gość ni pamietam pseudo
dla doroslej osoby polecam Brytyjke, ja ją czytam dobry niezbyt skomplikowany przeklad a dla dzieci to nie pomoge bo jest wiele wydan Nowego Testamentu a moja córa jeszcze nie ma (w marcu trzy lata kończy dopiero)

Gość ni pamietam pseudo
dla doroslej osoby polecam Brytyjke, ja ją czytam dobry niezbyt skomplikowany przeklad a dla dzieci to nie pomoge bo jest wiele wydan Nowego Testamentu a moja córa jeszcze nie ma (w marcu trzy lata kończy dopiero)

Gość ni pamietam pseudo

Rodzinna Biblia Tysiąclecia z ilustracjami z księgarni św.Jacka ciekawe wydanie zwłaszcza ze ma miejsce na wpisy ważnych dat z życia rodziny modlitwy i ilustracje malazy jak bym miał wybrac ktura chciałbym dostatc to wybrałbym Rodzinna Biblia Tysiąclecia z ilustracjami z księgarni św.Jacka

Gość m.m.onika.
Dziekuje za doradzenie ;-)Merkaba chyba właśnie wybiore t wydanie.

PISMO ŚWIĘTE W PRZEKŁADZIE NOWEGO ŚWIATA to pismoi swiadków jehowy nie warto nim zawracac sobie głowy bo zawiera błendy

Gość gość
"Błęndy" to niestety robisz Ty. Najwierniejszym przekładem z języka hebrajskiego jest właśnie PISMO ŚWIĘTE W PRZEKŁADZIE NOWEGO ŚWIATA. W zależności od tego co chcesz tym osiągnąć możesz podarować albo zgodne z oryginałem wydanie albo (w przypadku jeżeli ma być tylko ładne i pasować na półkę z książkami) jakieś inne ale wtedy to i tak wszystko jedno jakie. Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Gość joanna1122
na stronie www.swietymarek.com znalazłam przepiękne Pisma Święte, takie jakie tylko zechcesz :) myślę, że każdy powinien posiadać takowe w swoim domu. Fajne też jako prezent np. na Pierwszą Komunię Świętą :)

Gość mammasa

a czy to wazne jakie? Jakiego nie kupisz - takie bedzie dobre

Gość elwira45

Jeżeli szukasz Pisma Świętego, czy generalnie książek w tematyce katolickiej to koniecznie zerknij na księgarnię Dobre Słowo. Mają nie tylko mnóstwo książek dla czytelnika w każdym wieku, ale i ogromną ilość muzyki, czy filmów. Zamawiałam kilka razy i nie mam zastrzeżeń. Kontakt z księgarnią również na duży plus.

Gość Tomek

O i to jest dobry prezent na pierwszą komunię:) A nie laptopy w zawrotnych kwotach. Udało mi się znaleźć fajną i tanią stronę, gdzie kupiłem Pismo Święte. Wydawnictwodr ma naprawdę wiele ładnych pamiątek w bardzo niskich cenach.