Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa z melasa

Zajadam wlasnie torcik czekoladowy mniammmm

Polecane posty

Gość kawa z melasa

Tak mnie naszło na słodkie z wiadomych i oczywistych dla każdej kobiety powodów. No i powstał dukanowy tort czekoladowy ;) To w sumie nalesniki przekladane masą twarogową i polewa czekoladowa. Skladniki: Na naleśniki: jedno małe jajko mleko plynne 0% mleko w proszku odtłuszczone otręby aromat cytrynowy lub pomaranczowy mazeina słodzik w proszku Wszystko z sobą mieszamy żeby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. Mnie wyszly z tego 3 malutkie naleśniki takie na małej patelni, za to bardzo puszyste. Oczywiście smażone bez tłuszczu ;) Masa: kostka sera białego 0% jogurt naturalny mały kubek 0% łyżeczka kakao odtłuszczonego aromat migdałowy słodzik Wszystko wymieszać zeby nie było grudek z sera (najlepiej użyć blendera ale mój właśnie postanowił się popsuć więc bawiłam się kilka minut widelcem) Jakby było zbyt rzadkie mozna sypnąć mleka w proszku. Polewa: łyżka kakao, łyżka mleka w proszku, szczypta słodzika (polewa powinna być gorzkawa bo reszta jest przeeeesłodka) i odrobinka mleka płynnego tak zeby polewa nie wyszła zbyt rzadka- wymieszać. Składanie jest proste: naleśnik 1/2 masy serowej naleśnik pozostała masa serowa naleśnik polewa Do lodówki na pół godziny jak ktoś wytrzyma a jak nie to mozna szamać bezpośrednio po przyrządzeniu Smacznego dukanki ! ;)

Gość kot_ Sylwester
podobno mleko w proszku można zastąpic spermą kumpel mi mówił :classic_cool:

Gość kawa z melasa
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Mleko-w-proszku-odt%C5%82uszczone-Instant-Mlekovita.html teraz mam to a czasem kupuje tez z mlekowity ale to granulowane tylko te granulki się nie rozpuszczają w zimnych płynach i czuć je w ustach później. Czasem to daje fajny efekt ale powiem szczerze że chyba wolę to :)

Pytałam dlatego, że niektóre mleka w proszku mają straszną ilość cukru, ale widzę, że ty mądrze wybierasz :) Przepis fajny, na dukanie często robiłam naleśniki z serem.

Gość kawa z melasa
fajnyy zjadłam pól tego i wypiłam litr wody bo tak się zasłodziłam :) Mam już przesyt czekolady na najbliższe dni :) Takze polecam wszystkim łakomczuchom bo w sumie to tych kcal nie ma dużo, węglowodanów niewiele, białka sporo a zapycha i zasladza ostro :)