bamse 0 Napisano Styczeń 10, 2013 Zapraszam Was dziewczyny do odchudzania sie ze mna metoda nielaczenia.Kilka lat temu bylo tu wiele takich watkow a teraz cisza...;( Ja jestem na diecie juz 8 dzien,czy ktos chcialby dolaczyc...w koncu nie od dzis wiadomo ze w kupie razniej :) Dieta ogolnie rzecz biorac polega na nielaczeniu bialek z weglowodanami. 1 GRUPA PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE mięso białe i czerwone: drób, wieprzowina, wołowina i cielęcina, baranina, jagnięcina, dziczyzna mięso ryb, fauna morska: ryby, owoce morza nabiał: ser, mleko, jogurty, kefiry, śmietana, jaja rośliny wysokobiałkowe: soja i tofu 2 GRUPA PRODUKTY WSZECHSTRONNE warzywa: pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek, inne oleje roślinne orzechy i ziarna: orzechy włoskie, laskowe, ziemne i inne; ziarna sezamu, słonecznika, dyni i inne 3 GRUPA WĘGLOWODANY produkty bogate w skrobię: ziemniaki, kukurydza, ryż, płatki śniadaniowe, fasola, groch, kasze produkty z mąki: chleb, makaron, drożdżówki, ciastka, ciasta, herbatniki, sosy niektóre słodkie owoce egzotyczne: banan, mango, daktyle, figi produkty słodzące i słodycze: cukier, miód, syropy, czekolada, cukierki, batoniki 4 GRUPA OWOCE truskawka, jagoda, malina, jabłko, gruszka, arbuz, melon, cytrusy, ananas, kiwi, śliwka, nektarynka, brzoskwinia, suszone owoce. Podstawowe zasady diety niełączenia: Produkty z grup 1 i 2 możesz łączyć; Produkty z grup 2 i 3 możesz łączyć; Nie jedz razem produktów z 1 i 3 grupy Produkty z grupy 4 jedz oddzielnie, co najmniej godzinę po lub przed innymi posiłkami, ewentualnie łącząc je z chudym mlekiem, naturalnym jogurtem, kefirem bądź maślanką; Na kolację najlepsza kombinacja to produkty z 2 i 3 grupy. Np. Stek z gotowanymi warzywami,Ryba z marchewką,Jaja sadzone z sałatką warzywną,Ser żółty z pomidorem, papryką i kiszonym ogórkiem, Szynka ze szparagami,Chleb z sałatką warzywną,kasza z gulaszem warzywnym,ziemniaki z warzywami z wody,ryż z warzywami,makaron z warzywami w sosie pomidorowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baska 33 Napisano Styczeń 10, 2013 a co z kaloriami liczy sie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bamse 0 Napisano Styczeń 10, 2013 Powinno sie ograniczac kalorie w stosunku do spozywanych wczesniej jak na kazdej diecie natomiast do jakiego limitu to zalezy od kazdej z nas.Jesli bedziemy spozywac np 1000 dziennie schudniemy szybciej ale bez liczenia kalorii waga tez spada.Przewidziane jest od 1,5-2 kg tygodniowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość abecde;000 Napisano Styczeń 10, 2013 czy to sa te same zasady co na topiku idy czy inne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bamse 0 Napisano Styczeń 10, 2013 Te same zasady ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sama dieta niełązenia Napisano Styczeń 10, 2013 nie działa, sprawdziłam na sobie. Po 2 tygodniach nic a nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjjabgavgv Napisano Styczeń 10, 2013 musi byc 1000 kcal ; jest to dieta niełazcenai dr haya ja schudlam na niej 4 kg w 3 tygodnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ramny julek Napisano Styczeń 10, 2013 a nie lepiej jesc mniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karinia 24 Napisano Styczeń 11, 2013 jest tu ktos?? na diecie ;P) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bamse 0 Napisano Styczeń 11, 2013 Ja jestem,,sama samotna chcesz dolaczyc ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inka01 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Ja też jestem. I schudłam już jakieś 3,5 kg w 2,5 miesiąca, ale święta mi przeszkodziły po drodze, bo pewnie byłoby więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inka01 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Ja jestem - ponad 3,5 kg w 2,5 miesiąca, ale po drodze święta mnie rozproszyły, bo było by więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość winia311 Napisano Styczeń 17, 2013 inka ty jetses na montignacu a nie na łazceniu ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach