Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotanka

krwawienie podczas brania tabletek

Polecane posty

Gość zaklopotanka

witam od 9 dni przyjmuje pierwy raz tabletki anty pierwsza wzielam 1 dnia krwawienia i od tamtej pory jeszcze mam okres, okres przez caly czas jest dosc skapy(tzn nie wylewa sie ze mnie tak jak wtedy kiedy nie bralam tabletek ale jest) ale trwa juz 9 dni, czy to normalne ? jak dlugo to moze trwac bo odczuwam dyskomfort:(

Jak zwykle nie łaska przeczytać ulotkę. :o Gdybyś przeczytała ulotkę to wiedziałabyś, że przez pierwsze trzy opakowania jest to NORMALNE.

Gość zaklopotanka
nic nie jest napisane!

Gość zaklopotanka
novynette

Cytat z ulotki Novynette: "Zmniejszona kontrola cyklu W związku ze stosowaniem wszystkich doustnych produktów anytkoncepcyjnych, szczególnie podczas pierwszych trzech miesięcy, mogą występować nieregularne krwawienia (plamienie lub krwawienie śródcykliczne). Okres adaptacyjny trwa około trzy cykle. Jeśli nieregularne krwawienia nadal utrzymują się lub pojawią się po poprzednio regularnych cyklach, należy skontaktować się z lekarzem. (...)" Przed rozpoczęciem stosowania należy przeczytać całą ulotkę od deski do deski, od pierszej litery do ostatniej trzy razy i potem profilaktycznie raz w miesiące przez pierwsze 6 miesięcy stosowania oraz dodatkowo za każdym razem przez zadaniem pytania na kafeterii na temat tabletek.

Gość sniegpada
od 11 dni biorę tabletki Zoely miesiączka szybko znikła ale cały czas jest ciemno brązowe plamienie dosyć intensywne wolę nosić podpaskę mam pytanie czy to minie jak organizm się przyzwyczai cz po prostu źle dobrane tabletki To moje 1 opakowanie od 10 lat. Dziś np. boli mnie żołądek skurcze ,wcześniej straszny ból głowy,a jeszcze w inny dzień wątroba mi siadła ale to wszystko pojawia się i koniec.

Gość Kasiennnka
Kup zwykłe wapno musujące. Bez witaminy C. Po wypiciu 1, 2 tabletek plamienie minie.