Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia526

Tabletki antykoncepcyjne- YAZ

Polecane posty

Gość Natalia526

Cześć wszystkim :) Od wczoraj zaczęłam brać tabletki Yaz. Czytałam, że mogą wystąpić działanie niepożądane po 3-4 godz takie jak wymioty biegunka i ulotce jest napisane: "Po wymiotach lub biegunce trzeba możliwie szybko przyjąć jeszcze jedną jasnoróżową tabletkę z REZERWOWEGO BLISTRA " :P hmm... i teraz pytanie do was. co z tym rezerwowym blistrem? ja mam tylko jedno opakowanie tych tabletek. Pozdrawiam! :)

Gość Lilianna_88
Brałam te tabletki i bardzo dobrze je znosiłam. Prawie żadnych skutków ubocznych tylko suchość pochwy, ale tabletki przecież zagęszczają śluz. Mogę je polecić każdej dziewczynie :) Musiałaś coś nie doczytać. Wątpię żeby mdłości czy biegunka aż takie nasilone, jeżeli to trochę. Wiadomo każda kobieta znosi wszystko inaczej tak jak okres. Powodzenia w każdym razie :) tabletki są ok szkoda, że takie drogie nie wiem jak teraz ale ja płaciłam ok 43 zł ;/

Nie zrozumiałaś chyba. Napisane jest, że jeśli w czasie krótszym niż 3-4 godziny wystąpią wymioty lub biegunka (nie jako skutek uboczny tabletek tylko na przykład dlatego, że się czymś zatrułaś albo masz grypę żołądkową) wówczas powinnaś przyjąć jeszcze jedną tabletkę, bo jest możliwość, że poprzednio przyjęta się nie wchłonęła. Jeśli nie masz innego opakowania to bierzesz ostatnią różową z opakowania i albo dokupujesz kolejne opakowanie przed końcem albo bierzesz mniej różowych tabletek. To nie wpływa na skuteczność tabletek, jeśli od razu po 23 różowych przejdziesz do tabletek placebo, a potem od razu do kolejnego opakowania.

Gość Natalia526
Może faktycznie źle zrozumiałam. Chociaż czytałam na forach, że dziewczyny wymiotowały po tych tabletkach. Tyle się naczytałam o skutkach ubocznych, że trochę się przestraszyłam. Dziękuję za odpowiedź :)

Gość Natalia526
Ja też 43 zł. Suchość pochwy.. czytałam o tym, ale zawsze można zaopatrzyć się w jakiś żel :) bardziej martwi mnie spadek libido. :(