Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrupekstrupek

Zapalenie gardła a wysypka u niemowlaka - pomocy, co robić??

Polecane posty

Gość chrupekstrupek

Witam, na samym początku napiszę ze nie oczekuję tutaj fachowych porad lekarskich,a jedynie porad mam bardziej doświadczonych ode mnie, gdyż jest to moje pierwsze dziecko, i nigdy wcześniej nie była chora. moja córeczka na początku miesiąca skończyła 6 miesięcy, wcześniej nie chorowała. w pierwszy dzień po świętach poszłam z nią do lekarza (innego niż pediatra małej, bo jej nie było akurat), bo trochę kaszlała. stwierdził u niej zapalenie gardła, przepisał antybiotyk (Ospamox bodajże) i clemastinum. nie gorączkowała. Po 7 dniach poszłam z nią na kontrolę (już do jej pediatry) która ją tylko osłuchała (nie zaglądnęła jej do gardła) i stwierdziła że wszystko jest okej, żeby odstawić leki. to był piątek. z kolei we wtorek mała gorączkowała cały dzień, poszłam z nią do lekarza w środę (znów trafiłam do tego pierwszego który przepisał antybiotyk bo pediatry małej nie było), osłuchał małą, sprawdził gardło i stwierdził że ma ostre zapalenie gardła. przepisał antybiotyk (Zinnat) i Clemastinum znowu. Dziś mamy czwartek, od wczoraj wieczorem mała nie miała gorączki, ale przy kąpieli zauważyłam wysypkę na całym tułowiu (póki co nie obejmuje rączek i nóżek). Nie jestem lekarzem, ale czytałam o trzydniówce, podobno dziecko gorączkuje około 2 dni, później temp spada i dostaje wysypki. Czy to jest możliwe przy zapaleniu gardła? i moje najważniejsze pytanie: poczekać do jutra rano z wizytą u lekarza, czy jechać teraz do szpitala? waham się, bo mała śpi spokojnie, nie ma gorączki narazie no i jest już po kąpieli. Co robić? wiem, że się rozpisałam, ale chciałam dać jak najwięcej szczegółów. Z góry dziękuję za odpowiedzi...

Gość gość

U nas sprawdza się przy trójce dzieci inhalaotor Familino Pro. Nie ukrywam że często robimy dzieciom inhalacje i to ma sens. Rzadziej łapią różnego typu infekcje, zapalenia gardła, katar, kaszel i tak dalej. Dobra skuteczna i bezpieczna dla małego dziecka profilaktyka.

Gość Gość
Dnia 14.05.2019 o 11:40, Gość gość napisał:

U nas sprawdza się przy trójce dzieci inhalaotor Familino Pro. Nie ukrywam że często robimy dzieciom inhalacje i to ma sens. Rzadziej łapią różnego typu infekcje, zapalenia gardła, katar, kaszel i tak dalej. Dobra skuteczna i bezpieczna dla małego dziecka profilaktyka.

Tez polecam ten inhalator