Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona mama

WYSOKIE CISNIENIE W CIAZY 35 TYDZ

Polecane posty

Gość przestraszona mama

jak w temacie bardzo sie martwie mierzylam przed chwila i mam 138/90

Gość Mnie po pierwszym porodzie
Ja jak się zdenerwowałam to miałam 145 /90. Czy jak mierzysz to odczekujesz minutę, dwie i jesteś spokojna? Musisz mierzyć w czsie odpoczynku po kilkuminutowym odsiedzeniu na krześle. Zmierz sobie teraz kiedy siedzisz na kafe.

sprobuje za jakies 30 minut, martwie sie bo wczesniej mialam wyzsze i lekarz kazal przyjechac na ip

Gość wyjazd na SAXY
to nie jest wysokie cisnienie dziewczę jak ci pokaże 180/105 to możesz zaczac się bać

ale w ciazy nie jest tez dobre wiem ze powyzej 140 jest chyba niebezpiecznie niewiem tak do konca bo to moja pierwsza ciaza

Gość dhgdcju
Ja takie ciśnienie miałam a raczej wyższe bi 140/90 i byłam pod stałym nadzorem lekarza i badalam mocz 3 razy w tygodniu czy bialki sie nie pojawia ni i tabletki na obniżenie ciśnienia

witaj, a to Twój pierwszy skok?? czy mialas już takie skoki.. ja mam nieststy doświadczenie w tym temacie, bo sporo przeszlam z cisneiniem w ciązy. Na pewno kontroluj je sobie kilka razy dziennie tak jak pisza dziewczyny po krótkim odpoczynku. Ogólnie cisnienie w ciązy to nie to samo co takie "zwykłe nadcisnienie" i nawet cisnienie 140/90 moze byc zwiastunem komplikacji dlatego musisz to kontrolować i powiedziec lekarzowi na wizycie. A jak poza tym się czujesz?? masz jakies inne objawy??

Gość Wysokie ciśnienie
zaczyna się od 140/90- tak mi powiedziała położna

pamiętaj że jesteś już w 35 tyg i ciśnienie się podnosi. Ja przez całą ciążę miałam 90/70 a pod koniec skoczyło do 128-130/80/90 i było ok. Ale kontroluj częściej i w czasie odpoczynku. Jeśli będzie około 160 myślę że czeka cię wizyta na IP.

Gość Autorko:
czy mierzyłaś spokojna czy zdenerwowana? Co robiłaś przed zmierzeniem i ile od tego czasu mineło? i ostatnie pytanie jaki masz cisnieniomiesz? jak ten na nadgarstek to czesto szwankuje, wiem bo taki mam....