Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz ci powiem dlaczego

praca w recepcji hotelu jaka jest co nalezy do obowiazkow?

Polecane posty

Prosze o pomoc :( czy trzeba miec studia? jakie kwalifikacje? Czy jest ciezko? jaki zakres obowiazkow? Bardzo prosze o komentarze,najlepiej jak ktos pracuje na recepcji Dziekuje :) 🌼

Gość zaraza ci nie powie
PO-moc jórz siem wyczerpała

wyksztalcenia recepcyjnego nie mam, z francuskim sobie nawet niezle radzę i ładna nawet bardzo jestem . czy to wystarczy?

Gość zaraz ci powiem czemu
jest cięzka,bo musisz świadczyć usługi seksualne zamoznym klientom,musisz byc otwarta na wszelkie nowinki erotyczne,musisz nie mieć zahamowań w spełnianiu żądań typu:riming,pissing,blue eye itp,jeśli jestes dziewicą odpuść sobie

eee to luz, zahamowan zadnych nie mam. jeszcze cos?

Gość Zakrótkowiec
nie będziesz miała czasu się wysrać

Gość alassssmakotaotataa
gdzie jest moja renta????!!! 😡😡😡😡

Gość herrr
na pewno praca na zmiany, znajomość języków obcych. Dużo zależy od tego, jakiej rangi to hotel

Gość obiektywnie i prawdziwie
Ja pracuję na recepcji, o świadczeniu usług sexualnych przez którąś z recepcjonistek w hotelu nie słyszałam, raz koleżankę spotkali goście którzy pomylili nasz hotel z burdelem ale do niczego nie doszło bo po 1 koleżanka nie świadczy tego typu usług po 2 hotel to faktycznie nie burdel i do obrony jest ochroniarz nie ma szkoły, która przygotuje kogoś do pracy przy recepcji, nie da się nigdy niczego przewidzieć, praca ciężka, recepcja zawsze obrywa za pracowników całego hotelu, czy nawali kelner, kucharz czy pokój źle sprzątnięty to i tak zawsze goście przyjdą do nas z pretensjami, odpowiedzialność duża, często w sytuacjach kryzysowych trzeba być alfą i omegą, podejmować decyzje za które ponosi się konsekwencje, np. naliczanie zdenerwowanym gościom rabatów itp. jak szefowi się twój rabat nie spodoba dopłacasz do czyjegoś noclegu, pracownik recepcji ma obowiązek zawsze być na swoim miejscu pracy a to oznacza że jak pracuje się 12 h i nie ma kto popilnować recepcji nie masz kiedy iść siusiu itp. zawsze być miłym i uśmiechniętym nawet kiedy ktoś na niego krzyczy, dosłownie trzeba wiedzieć wszystko nie tylko na temat hotelu w którym pracuje ale też miejscowości w której znajduje się hotel

Gość kwaidan
ja na studiach dorabiałam sobie na recepcji:0 w sumie fajna praca, będziesz meldowac gosci (kierownik recepcji powie ci dokładnie co i jak), odbierać telefony i maile, udzielać informacji o mieście, co warto zobaczyć, gdzie coś zjeść, co ciekawego sie teraz dzieje w kulturze i imprezach, możliwe też ,że będziesz sprzedawać gościom dodatkowe usługi hotelu typu jakiś transport czy zwiedzanie z przewodnikiem. W dużej mierze to zależy od wielkości i klasy obiektu. Generalnie nic się nie przejmuj, nic się nie bój, to nie jest jakaś trudna ani ciężka praca. Bardzo rzadko trafiają się trudni goscie, musisz się wtedy uzbroić w absolutny, stoicki spokój ;) Najgorsze są nocne zmiany, bo raz, że organizm się przestawia i ciężko później spać w nocy jak ma się akurat wolne, a dwa, że jest raczej nudno i niewiele się na nich dzieje, a ty i tak musisz siedzieć.

Gość kijek i szczorka
jest szkoła ktora rpzygotowuje do rpacy w recepcji a zwie sie ona TECHNIKUM HOTELARSKIE:)

Gość Dama w masce
Praca na recepcji wydaje się być super praca, siedzisz i pachniesz, ale czy tak jest do końca? No cóż praca zazwyczaj po 12 h a to jest moim zdaniem stosunkowo dużo, ponadto kst niezwykle monotonna, więc ciągle trzeba zaopatrywac w jakieś książki bądź prasę, bo inaczej nie idzie wytrzymać. No i zarobki bardzo kiepskie, zazwyczaj w granicach 8 zl na h

Gość Anita656
Praca jak praca. Co kto lubi. Na pewno trzeba mieć do tego pewne predyspozycje. Chociaż wiem, że teraz sporo hoteli wysyła na szkolenia. Sama czytałam o http://wedohotels.pl/we-do-efektywna-recepcja gdzie uczą, jak na recepcji lepiej sprzedawać i komunikować się z potencjalnymi gośćmi.

Gość O.N.A.

Wszystko zależy od hotelu i jaką masz ekipę 🙂 Ja pracuję w hotelu Iskra w Katowicach i nie narzekam. Sporo obowiązków, ale warunki bardzo dobre.