Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zaraz ci powiem dlaczego

praca w recepcji hotelu jaka jest co nalezy do obowiazkow?

Polecane posty

Prosze o pomoc :( czy trzeba miec studia? jakie kwalifikacje? Czy jest ciezko? jaki zakres obowiazkow? Bardzo prosze o komentarze,najlepiej jak ktos pracuje na recepcji Dziekuje :) 馃尲

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zaraza ci nie powie
PO-moc j贸rz siem wyczerpa艂a

Udost臋pnij ten post

wyksztalcenia recepcyjnego nie mam, z francuskim sobie nawet niezle radz臋 i 艂adna nawet bardzo jestem . czy to wystarczy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaraz ci powiem czemu
jest ci臋zka,bo musisz 艣wiadczy膰 us艂ugi seksualne zamoznym klientom,musisz byc otwarta na wszelkie nowinki erotyczne,musisz nie mie膰 zahamowa艅 w spe艂nianiu 偶膮da艅 typu:riming,pissing,blue eye itp,je艣li jestes dziewic膮 odpu艣膰 sobie

Udost臋pnij ten post

eee to luz, zahamowan zadnych nie mam. jeszcze cos?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zakr贸tkowiec
nie b臋dziesz mia艂a czasu si臋 wysra膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alassssmakotaotataa
gdzie jest moja renta????!!! 馃槨馃槨馃槨馃槨

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herrr
na pewno praca na zmiany, znajomo艣膰 j臋zyk贸w obcych. Du偶o zale偶y od tego, jakiej rangi to hotel

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obiektywnie i prawdziwie
Ja pracuj臋 na recepcji, o 艣wiadczeniu us艂ug sexualnych przez kt贸r膮艣 z recepcjonistek w hotelu nie s艂ysza艂am, raz kole偶ank臋 spotkali go艣cie kt贸rzy pomylili nasz hotel z burdelem ale do niczego nie dosz艂o bo po 1 kole偶anka nie 艣wiadczy tego typu us艂ug po 2 hotel to faktycznie nie burdel i do obrony jest ochroniarz nie ma szko艂y, kt贸ra przygotuje kogo艣 do pracy przy recepcji, nie da si臋 nigdy niczego przewidzie膰, praca ci臋偶ka, recepcja zawsze obrywa za pracownik贸w ca艂ego hotelu, czy nawali kelner, kucharz czy pok贸j 藕le sprz膮tni臋ty to i tak zawsze go艣cie przyjd膮 do nas z pretensjami, odpowiedzialno艣膰 du偶a, cz臋sto w sytuacjach kryzysowych trzeba by膰 alf膮 i omeg膮, podejmowa膰 decyzje za kt贸re ponosi si臋 konsekwencje, np. naliczanie zdenerwowanym go艣ciom rabat贸w itp. jak szefowi si臋 tw贸j rabat nie spodoba dop艂acasz do czyjego艣 noclegu, pracownik recepcji ma obowi膮zek zawsze by膰 na swoim miejscu pracy a to oznacza 偶e jak pracuje si臋 12 h i nie ma kto popilnowa膰 recepcji nie masz kiedy i艣膰 siusiu itp. zawsze by膰 mi艂ym i u艣miechni臋tym nawet kiedy kto艣 na niego krzyczy, dos艂ownie trzeba wiedzie膰 wszystko nie tylko na temat hotelu w kt贸rym pracuje ale te偶 miejscowo艣ci w kt贸rej znajduje si臋 hotel

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwaidan
ja na studiach dorabia艂am sobie na recepcji:0 w sumie fajna praca, b臋dziesz meldowac gosci (kierownik recepcji powie ci dok艂adnie co i jak), odbiera膰 telefony i maile, udziela膰 informacji o mie艣cie, co warto zobaczy膰, gdzie co艣 zje艣膰, co ciekawego sie teraz dzieje w kulturze i imprezach, mo偶liwe te偶 ,偶e b臋dziesz sprzedawa膰 go艣ciom dodatkowe us艂ugi hotelu typu jaki艣 transport czy zwiedzanie z przewodnikiem. W du偶ej mierze to zale偶y od wielko艣ci i klasy obiektu. Generalnie nic si臋 nie przejmuj, nic si臋 nie b贸j, to nie jest jaka艣 trudna ani ci臋偶ka praca. Bardzo rzadko trafiaj膮 si臋 trudni goscie, musisz si臋 wtedy uzbroi膰 w absolutny, stoicki spok贸j ;) Najgorsze s膮 nocne zmiany, bo raz, 偶e organizm si臋 przestawia i ci臋偶ko p贸藕niej spa膰 w nocy jak ma si臋 akurat wolne, a dwa, 偶e jest raczej nudno i niewiele si臋 na nich dzieje, a ty i tak musisz siedzie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kijek i szczorka
jest szko艂a ktora rpzygotowuje do rpacy w recepcji a zwie sie ona TECHNIKUM HOTELARSKIE:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dama w masce
Praca na recepcji wydaje si臋 by膰 super praca, siedzisz i pachniesz, ale czy tak jest do ko艅ca? No c贸偶 praca zazwyczaj po 12 h a to jest moim zdaniem stosunkowo du偶o, ponadto kst niezwykle monotonna, wi臋c ci膮gle trzeba zaopatrywac w jakie艣 ksi膮偶ki b膮d藕 pras臋, bo inaczej nie idzie wytrzyma膰. No i zarobki bardzo kiepskie, zazwyczaj w granicach 8 zl na h

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita656
Praca jak praca. Co kto lubi. Na pewno trzeba mie膰 do tego pewne predyspozycje. Chocia偶 wiem, 偶e teraz sporo hoteli wysy艂a na szkolenia. Sama czyta艂am o http://wedohotels.pl/we-do-efektywna-recepcja gdzie ucz膮, jak na recepcji lepiej sprzedawa膰 i komunikowa膰 si臋 z potencjalnymi go艣膰mi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 O.N.A.

Wszystko zale偶y od hotelu i jak膮 masz ekip臋 馃檪聽Ja pracuj臋 w hotelu Iskra w Katowicach i nie narzekam. Sporo obowi膮zk贸w, ale warunki bardzo dobre.

Udost臋pnij ten post