Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fenomenciaaaa

pęcherzyk pomocy :(

Polecane posty

Witajcie:) Jestem poprostu z rozpaczona i przez to sie nawet po chorowałam mam goraczke katar ból gardła od 2 dni nawet nic nie dam rady zjeść. Byłam u lekarza rodzinnego wypisał mi leki ale nie o tym. Po 7 miesiącach w końcu udało mi sie zajść w ciąże (mam 25 lat). Spożniał mi sie okres zrobiłam kilka testów i każdy dał wynik pozytywny. Szybko umówiłam sie do ginko gdy poszlam i powiedziałam jaka sprawa, zrobił usg dopochwowe?! wykrył pęcherzyk (4 tydzien 5 dni) ale to jescze bardzo wczesna ciaza i nic nie chciał potwierdzić. Kazał przyjść po 2 tygodniach, wtedy juz powinno być cos widać. Po 2 badaniu (6 tydzień 5 dzień) owszem pęcherzyk wiekszy (25 mm) macica tez powiekszona wsyztsko jest tak jak powinno być ale pęcherzyk jest pusty ... :( bez zarodka. Kazał mi przyjść jescze za tydzień i wtedy jak nie będzie to usunięcie mnie czeka :( jestem przerażona czy może byc za wczesnie na zarodek ze nic nie widać? jesli za tydzien pojde i nic to usuwać czy może pójść do innych lekarzy? kiedy w takim razie może sie pojawić? czy zle wyliczona ciąza? okres ostatni miałam 24 listopada i od tego wyliczył własnie prawie 7 tydzien.

Gość zccc
A cykle masz regularne?

urwało mi;-) Po co tak wcześnie do lekarza? Teraz cię czeka trzecia nerwowa wizyta. Może się okazać że ciąża jednak się rozwija. Poczekaj i sprawdź dwa razy.

Gość wiwiwiwkwkkaia
ja na Twoim miejscu poszlabym do innego lekarza, bo kazdy sie moze pomylic, sama jestem w 13 tygodniu ciazy (staralismy sie 2 lata o dziecko do tego badania nasienia mojego M nie pozostawialy nam zludzen....) juz nawet przestalismy o tym myslec i sie pogodzilismy z tym,ze nie bedziemy miec wlasnych dzieci....a tu takie zaskoczenie !! jak poczulam,ze jestem w ciazy i poszlam do lekarza to powiedzial,ze nic nie widac,nawet pecherzyka i ciazy niema....jednak przy kolejnej wizycie okazalo sie,ze jest -sam sie smieje,ze przywiedziona zostalam do niego instynktem,ktory wykryl ciaze wczesniej niz usg. mimo wszystko chodze do dwoch niezaleznych lekarzy,dla pewnosci gdyby ktorys cos przeoczyl

cykle mam nie regularne, niestety. Czasem idzie normalnie 2 3 miesiace co 28 dni a pozzniej zmiana w miesiacu dwa razy dostane i zaczyna sie odnowa inaczej.

wiem ze powinno sie poczekac ale musiałam wiedziec co i jak i sam zaproponowała te badanie. cykle mam nie regularne zdarza sie ze miesiaczke dostaje 2 razy w miesiącu np. zawsze miałam 24 przez 2 3 miesiace tak dostaje poznien na 4 miesiac dostane np 8 i wtedy 8 dostaje takze zmienia sie to u mnie. Moze dla tego do owulacji doszło sporo poźniej i jest wczesniejszy tygodnie no nowiem sama :(

Gość a wystarczylo troche
cierpliwosci, cieszyc sie ciaża, oczekiwac w spokoju. Wszystko w swoim czasie. Jakby cos sie mialo dziac to w koncu zaczelabys plamic i organizm sam by dal znac, ze cos jest nie tak. Kazdy rozwija się w swoim tempie. serduszko ma jeszcze czas zacząc bić. Lekarz moze niedopatrzec sie wielu rzeczy. moze sie pomylic. aparatury sa rozne, sama mialam robione usg genetyczne na 3 aparatach i 3 rozne diagnozy. Z tych slabszych wyniki tragiczne, z tego najlpszego w normie. nie tylko dobry sprzet sie liczy ale tez lekarz i jego doswiadczenie. A ty wyluzuj, mniej nadzieje, i nie lataj co tydzien na usg bo to niczego nie zmieni. ani ciązy nie utrzyma ani jej nie usunie. Teraz zrob juz te kolejne usg, na pewno wszystko bedzie dobrze,ale na pozniej wyciagnij sobie wnioski, czy warto tak sie zamartwiac? hormony stresu nie sprzyjaja rozwojowi zarodka/płodu/dziecka. na każdym etapie.

Znam mnóstwo przypadków kiedy okazywało się że ciąża się rozwijała a dziewczyny panikowały bo za wcześnie poszły do lekarza. Nie masz bóli, plamień itp to jest nadzieja.

Gość zccc
No to skoro nieregularne cykle to nie ma się co dziwić. a jaki wyszedł lekarzowi wiek ciąży z usg?

może i tak, stres źle wpływa mąż też mówi ze wsyztsko będzie dobrze, ze jesczze sie pojawi mała kuleczka, ale sami wiecie ze to samoistnie zdenerwowanie przychodzi. Ale postaram sie być dobrej myśli. narazie musze sie wykurować z tej choroby, byłam cały miesiąc na urlopie zaległym poszłam na 1 dzien do pracy a na nastepny złapała mnie gorączka katar i gardło, w autobusam każdy herka kaszle i pach złapałam cos. Masakra :(

Gość zccc
Nie pytam jak było wg OM ale jaki był faktyczny wiek ciąży wg pomiarów z usg. U mnie wg om był 8t i któryś tam dzień a wg pomiarów z usg wyszło że ciąża ma dopiero 6t4d.

jeśli chodzi o bóle to mam, przyjmuje nospe forte z osłonka dupahston jak mocno boli jedynie biore. ale niby to noramalne w pierwszych miesiącach bo te bołe są podobne jak przed miesiaczką. A ja miałam bolesne miesiaczkowanie ze brałam urlop bo nie dałam rady wstawać z łóżka itp.

a mowilas ze masz nieregularne cykle? spokojnie, na pewno ciaza jest młodsza. termin OM przy takich cyklach nic nie znaczy. jakbys wiedziala kiedy byla owulacja i ciaza b byla za mloda to moznaby sie bylo stresowac, a tak to czekaj. glowa do gory.

ja tez mialam przez pierwszy trymestr bardzo silne bole brzucha. jakbym okres miala, tylko nie plamiłam. i bylo wszystko ok.

hmm teraz jak tak myśle to on wyliczył z samej miesiączki a jak robił badanie wkładając do macicy ta pałkę (jak mąż to mowi) to według tych wyliczeń patrzył na pęcherzyk. a nie że ile ma rozmiaru pecherzyk i jak to z tej pozycji wyglada ciąża. niewiem czy o to ci chodzi :)

jednym slowem stwierdzil, ze pecherzyk jest za mały do wieku ciazy z om? jezeli owulacja byla pozniej to wszystko mozliwe. czekaj cierpliwie. tylko to ci zostało :) poczytaj ciekawą książkę, myśl o czyms przyjemnym.

Gość zccc
Wg wymiarów pęcherzyka to wychodzi że wiek ciązy to 7tydz.

no to może faktycznie nie ma co sie przejmować i tylko czekać zwłaszcza ze to moja 1 ciąża i temu tak przezywam. Moze i lepiej wogole nie chodzic na te badania tylko poźniej pojść i w ostateczności zmienić ginek

Gość cinamonic
ale pecherzyk jest za duzy na ten brak zarodka przy takich wymiarach to juz ok 7 tydzien tez mi wychodzi, a w 7 tc to juz jest i zarodek i bijace serduszko moim zdaniem to moze byc pusty pecherzyk niestety

wczoraj byłam u ginek i pęcherzyk miał 25 mm i temu właśnie sie nie pokoje ze nic nie widać .. w 6 tygodniu rozwija sie serduszko i powinno byc cos ale nic nie było słychać, ani bicia ani tętna :( może ta jego aparatura jest jakaś starsza no sama niewiem :( zostanie mi tylko poczekać do środy bo wtedy mam kolejne badanie i wtedy zastanowić sie co dalej jeśli nic nie będzie.

czytałam właśnie ze zdarza się pusty pecherzyk z różnych powodów. dolegliwości mam sennośc, obrzmiałe piersi, czeste oddawanie moczu (w nocy też) ale jedynie nudności nie mam nie wymiotuje. apetyt tez mam wielki, bóle głowy.

Gość pusty pęcherzyk
Niestety może się okazać, iż jest to puste jajo płodowe. U mnie również 1 ciąża, i scenariusz którego się nigdy bym nie spodziewała - brak zarodka. Oczywiście naczytałam się i większość kolejnych ciąż przebiega prawidłowo :) , więc czekam tylko aż będę mogła starać się o koleją ciąże. Miejmy nadzieję, że u Ciebie zarodek się pokaże :) . Trzymam kciuki.

hejka dziewczynki :P jestem sdzis juz po usg WIDAC ZARODEK :) pojawił się, nie potrzebnie sie martiwłam w 7 tygodniu 4 dni teraz jestem :) poprostu mialam nie regularne miesiaczkowanie i temu tak dlugo czekal na pokazanie sie:) zapewne :) teraz juz zostały te badania morfo glukoza mocz i itp :)

Gość Bądź sobą
od glukozy jak najdalej ;) ale ona jest grubo po 20tc :)

Gość zxzx
No i właśnie dlatego nie ma sensu tak wcześnie pędzić do gina na wizytę. Potem tylko stres bo nie widać.

Gość MammmAA
GRATULACJE :)))) NIE MA NIC PIĘKNIEJSZEGO JAK CHCIANA I OCZEKIWANA CIAZA :)

Gość sdddsdsds
gratulacje :):):)