Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzeebuje podpowiedzi

przepis na sok z cebuli - prosze o podpowiedz mamy

Polecane posty

Gość potrzeebuje podpowiedzi

bede wdzieczna nigdy nie robiłam jakie skladniki oprocz cebuli i miodu i w jakich proporcjach dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZawszeCiekawaaa
Ja zwyczajnie kroje cebule w kostkę wrzucam do sloiczka, zasypuje cukrem i przykrywam. Dla lepszego efektu można dodać odrobinę posiekanego czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZawszeCiekawaaa
Ja zwyczajnie kroje cebule w kostkę wrzucam do sloiczka, zasypuje cukrem i przykrywam. Dla lepszego efektu można dodać odrobinę posiekanego czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZawszeCiekawaaa
Ja zwyczajnie kroje cebule w kostkę wrzucam do sloiczka, zasypuje cukrem i przykrywam. Dla lepszego efektu można dodać odrobinę posiekanego czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emotolineczka
Jak wyżej ja dodaję jeszcze cynamon gozdzki i imbir najlepiej świeży starty na drobno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość U mnie chyba właśnie tak było
no i trochę miodu.Bynajmniej ja tak robię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mrrr345673
2 cebule (duży) pół szkl. miodu i sok z połowy cytryny. miód ze sokiem mieszam i zalewam pokrojoną cebulę . odstawiam na 10 godzin i gotowe. Póżniej trzeba wstawić do lodowki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrzeebuje podpowiedzi
slicznie dziekuje juz lece robic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka tam sobie mama
a na co ten syrop jest dobry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zonaKraka
U mnie też na 2 duże cebule sok z jednej cytryny i czubata łyżka miodu. Cytryna głównie po to żeby smakowało trochę lepiej. Czosnku nie daję bo to dla mnie i młodego nie do przełknięcia. Trochę w ciepłym miejscu, potem można w lodówce trzymać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Przepis dokładny
1 większą cebule posiekaj na cieńkie plastry i przelewaj jej warstwy jedna dużą łyżką miodu Tak przelana cebulę przykryta pokrywką wstaw do nagrzanego na 200 stopni C piekarnika i trzymaj 1-2 godzin w cieple (piekarnik nagrzany wyłaczony).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miód czasami może podrażniać gardło, więc można go zastąpić cukrem, syrop jest na kaszel, ale też na wzmocnienie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka tam sobie mama
ja mam 3 letnie dziecko kaszlace wlasnie czy taki syrop mozna dac dziecku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×