Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatnia rzecz ao jakiej mysle

Niedlugo wszyscy wyjada z Polski!!!!!!!!!!

Polecane posty

bezrobocie okrutne, ludzie w cv ukrywja wyksztalcenie, zarobki smieszne, wymagana duze.moje marzenie niech kazdy ucieka z polandiii zobaczymy co wtedy zrobia.

Gość ;griaeh;
Tylko gdzie uciekać? Polacy mają teraz nie za ciekawą opinię w innych krajach. W UK mają już dość szczególnie Polek co jadą tam, rozmnażają się, zgarniają benefity z podatków Anglików.

Gość Australiam open
ta... a spotkają się w PIPie :classic_cool:

zeby gdzies wyjechac i ukladac sobie zycie to trzeba język znać perfekt, by się na cudzym tyłku nie ślizgać. Ja wyjechalam i jesli mam być szczera, gdybym znała niemiecki, albo włoski albo jakikolwiek inny język to w zyciu bym do UK nie wyjechała. ale prawda jest taka : ratuj się kto moze.

Gość odpisz:P
ja zostanę:D cała Polska będzie moja! :P

na swiecie nie istnieje tylko uk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a benefity sie nalezom komus kto pracuje a socjale komus kto przepracowal, wiec nikt nikomu nie kradnie!!!!!!!!!!!!

Gość dominika8787
A co Nam ten kraj oferuje? Nic! Tylko ciągną jak głupki. Młodzi ludzie kształcą się, studia kończą, kredyty studenckie biorą, i nie mają pracy, a jak mają to zarabiają po studiach (bez znajomości - biorę pod uwagę znakomitą większośc) 4-5 razy mnie co za granicą w krajach takich jak Anglia, Irlandia, Holandia, Szwajcaria ludzie bez studiów! To jest koszmar! Sama chcę wyjechac ze swoim chłopakiem. Ale nie mogę Go do końca przekonac bo się boi, że (a noz widelec) noga nam się podwinie za granicą a tu straci pracę za 1000 zł i zostaniemy z gołym tyłkiem...

bo studia i super wy,sztalcenie są potrzebne tylko do specyficznych zawodow takich jak lekaz. Większosci rzeczy inteligentny czlowiek jest w stanie się nauczyc oraz zyskac doswiadczenie poprzez praktyke- robienie czegos. W uk nikt Ci nie sprawdza papierow ze szkoly itd. Chyba ze mowie, chcesz byc bankowcem czy lekarzem. Wazne jest to co potrafisz a nie to co masz na papierze.

Gość mnie tu dobrze
malkontenci z was, co za roznica czy klepiesz biede w Warszawie czy w Nowym Jorku, bieda wszędzie smakuje tak samo, inna sprawa z bogactwiem, bogactwo bardziej smakuje w bogatych krajach bo wiecej fajnych rzeczy tam jest, drogie knajpy, oodrzutowce, sklepy, dzielice pałacowe itd ale bidok to wszędzie ma tak samo więc nie macie się co łudzić, czy tu czy tam zawsze będziecie plebejuszami

mnie tu dobrze - biedę można mierzyć na dwa sposoby. Miarą pieniądza i miarą kultury osobistej. Tej drugiej Ci zabrakło.

bida i bogactwo wszedzie tak samo smakuja w plosce trz ameryka jest tylko aby hajs byl:)nieprzsadaj, tylko nie ma roboty nic a nic.

Gość mnie tu bardzo dobrze
nie tak samo, dlaczego np. znani milionerzy sportowcy mają rezydencje w bogatych krajach ? Co by taki milioner robił w piasecznie? :)

w Polsce jest to samo co za granicą albo i lepiej pod pewnymi względami. Te same produkty, ladniejsze mieszkania, czysto na ulicach. Tylko państwo bardziej kradnie, złodzieje, złodziejski kraj dla ktorego obywatel sie nie liczy. Dlatego ludzie nie mają pieniędzy, nie ma pracy, i nikogo to nie obchodzi. Zero pomocy od państwa. Państwo jest złodziejskie i zamknięte, ot całaroznica. Reszta jest super.

mi tez sie podoba w pl(a bylam w wielu krajach) wsyzstko jest super ale pracy beak i zero pomocy wole zbierac ziemniaki na wsiw niemczech

Gość dominika8787
Bieda występuje w Polsce na porządku dziennym. Zarabiasz 1200 zł średnio po studiach, z czego średnio jeśli masz swoje mieszkanie, nie wynajmujesz go, 600-700zł (w moim mieście) odchodzi Ci na opłaty, jeśli masz samochód, zatankowanie Go odejmuje Ci z tego co Ci zostało 300zł Zostaje Ci 200 zł na jedzenie - wyżywisz się i kupisz np nową parę jeansów lub buty na zime?? NIE! W moim mieście dla osób bez wykształcenia nie ma lepiej płatnej pracy, osoby z wykształceniem również pracują za te pieniądze chyba że mają znajomości. W Holandii (wiem bo byłam) przy najniższej stawce godzinnej (6 euro) zarobiłam miesięcznie 3936 zł pracując 8 h dziennie od poniedziałku do piątku, z czego na moje przyjemności, ubrania, kosmetyki, wyjścia, lub zaoszczędzenie pozostało mi 2000zł:) Za zaoszczędzone pieniądze z moim chłopakiem po miesiącu pracy wyremontowaliśmy sobie kuchnię, w Polsce by odłożyc 4000zł musiałabym oszczędzac pół roku albo lepiej, razem z Nim oczywiście. PROSTA KALKULACJA!!

Gość gfhgfhgfhghghghgh
Według prognoz od 2020 roku liczba ludności w wieku produkcyjnym zacznie w Polsce spadać, a w 2035 roku będzie już jej znacznie mniej i będzie brakowało rąk do pracy ponoć. Według niektórych wtedy tak jak my wyjeżdżamy na zachód tak do nas będą przyjeżdżać ruskie i murzyni z Afryki

Gość gdyby wszyscy mieli wyjechać
to już by wyjechali od kiedy paszporty w domu się trzyma :) Wiec nie generalizuj i skoro chcesz jechać - droga wolna.

Gość vgt67bo nie maja blecz sie tyl
WYJEDZMY WSZYSCY

na benefity to trzeba zasluzyc, mianowicie przepracowac pewien okres czasu. uwierz mi, ja w dublinie place cholerny TAX i czasem mam tego dosyc, wiec jezeli strace prace albo bede chciala odpoczac bez wahania pojde na bezrobocie.

Gość dasdasda
skoro jest tak zle to skad tyle niezlych samochodow na ulicy? moze i na kredyt ale zeby dostac i splacac ten kredyt tez trzeba miec

;griaeh; >>> jakbys znal system podatkowy jaki jest w UK, to bys wiedzial dlaczego ludzie tam wola siedziec na benefitach niz pracowac, ja po 7 latach w UK nie dziwie sie tym tabunom czarnych i arabow dlaczego maja po 8 dzieci i nie pracuja. W UK ciezko pracujacy i rozwijajcy sie ludzie gnojeni sa przez urzad podatkowy ile tylko moga, jak za duzo pracujesz i zarabiasz to wskakujesz w 40 % stawke podatku, chcialbys placic prawie polowe swoich dochodow dla panstwa, zaloze sie, ze w Polsce to nawet migasz sie od placenia 19%....

Gość ma pani racje
tylko gdzie uciekac? norwegia???-jak do kogo? australia-wiza itp usa-wiza

Gość Elektronikełe
Francja

Gość o taką polskę walczyli
Jako studentka miałam problem ze znalezieniem pracy-nikt nie chciał osoby uczącej się, słabo dyspozycyjnej, zrezygnowałam ze studiów musiałam z czegoś żyć- przyszła moda na studentów. Zatrudnienie znaleźli młodzi ludzie do 26 roku życia, nie trzeba było ich zatrudniać na umowę o pracę, w zamian brak zaangażowania w wykonywanie swoich obowiązków. Wróciłam na studia, niestety przekroczyłam magiczny wiek i cóż- w Polsce nie mnie dla mnie pracy, jestem studentką zaoczną, mam duże doświadczenie w handlu, prawo jazdy, wiem co znaczy ciężka praca.. nie wiem co jeszcze muszę zrobić aby ktoś przeczytał akurat moje cv spośród 1583 innych wysłanych, ale w dzisiejszych czasach lojalność i uczciwość jest na drugim miejscu, przegrywa z ZUS-em Pozdrawiam wszystkich szukających pracy.

Gość ma pani racje
uk-8f irlandia-8.65 hollandia8.40 podajcie najnizsz estawki zah z innych panstw

Gość ma pani racje
i czym sie zajelas?

Dokładnie jak pisze smierc Polska to kraj złodziei - nie liczcie, że coś się tu zmieni, przynajmniej póki żyje pokolenie bogatych postkomunistów, którzy dorobili się na tamtym ustroju i na wyprzedaży majątku państwowego. Nawet gdyby weszła nowa ekipa młodych ambitnych ludzi, chcących coś zmienić, zaraz dostaną takie pieniądze od tych kolesiów, że im się odechce reform. Jeśli ciekawi was kto pociąga za sznurki to wystarczy spojrzeć na tą ekipe grubych wieprzy, zasiadającą w senacie i na właścicieli stacji TV.

Gość porażka tu jest
i ja tez planuje wyjechac, moj juz jezdzi od 2 lat i chyba tam mnie sciagnie bo tu nie ma przyszlosci !!!!! zadnej !!!!

Gość moj muunnzmoja kuzynka
piszcie stawi jaki sa winnych panstwach uk-8f irlandia-8.65 hollandia8.40

Gość gemma tanzen
mi to dobrze jestem urzednikiem