Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eheemeee

śmierdzące ubrania

Polecane posty

Gość eheemeee

cześć, od dłuższego czasu mam problem z ubraniami. tzn mimo, że są wyprane w dobrym proszku i w płynie do płukania to i tak po ubrani śmierdzą takim jakby dymem dodam, że nie palę, nie lubię tego zapachu nie wiem co jest przyczyną, myślałam że to, że są niedosuszone, ale nie bo dosuszam je na grzejniku jeszcze dodatkowo, żeby mieć pewność macie tez tak /

Gość eheemeee
hmmmm???

Gość eheemeee
ma ktoś na to spoob??

Gość ada/m?
myj sie capie

Gość eheemeee
nie nie mam ( mam piec jedynie w piwnicy) hmmm nie wiem od czego to zalzy eh przeszkadza mi to bo z jednej strony czuje aromat tych płynów a z drugiej smród kurtki i wszystko tam pachan takim jakby dymem ....;/

Gość eheemeee
kurcze nie wiem raczej wszystko ok.... tzn powiem tak one jak schna to nie pachna tak że dopiero po jakimś czasnie np jak wyjmuje z szafy,.

Gość rfcqrfr443
a może to grzyb? może masz pralkę zagrzybiała i pachnie pleśnią czy czymś takim?

Jeżeli mówisz o kurtce, to bardzo prawdopodobne , że to z dworu. Sama to zauważyłam u siebie. Teraz właśnie jak sezon grzewczy jest, jak z kominów leci, to wszystkie ubrania mi tym przesiąkają, nawet włosy ;/ Uciążliwe to jest bardzo. Mimo, że mieszkam na osiedlu, z przewagą bloków. Kurtka, czapka, wszystko śmierdzi, nawet pies tym samym, takim dziwnym dymem. Zorientowałam się dopiero, że to może być to, gdy przechodziłam obok restauracji, gdzie buchało własnie z komina takim smrodem. Możliwe też ,że dużo ludzi pali niestety śmieciami...

Gość eheemeee
właśnie to nie jest taki typowy dym z komina.. hmm np tak: ide na siłownie i biorę ciuchy świeżo wyprane, pachnące , wyciągam je na siłce i taki mam odruch wącham i czuje ten zapach... tak samo mam czarny golf taki cienki, który uwielbiam i tez wyprany wysuszony zdejmę kurtkę i już ten zapach

Gość eheemeee
wlaśnie nie to nie z kominów... np dzisiaj bylam na silowni wyciągam biorę ciuchy z szafy pachnące a w szatni wyciagam je i mam taki odruch- wącham i czuje ten zapach ...;/ i np mam taki ulubiony czarny cienki golf i obiorę go ok wybieram się gdzieś i ściągam kurtkę i czuję ten zapach jakby ziemisty taki metaliczny lekko aż ze sie czuje...;/ dodam, że dam o higiene piorę ubrania np tan golf bardzo często

Trudno to sobie wyobrazić, ale jak mówisz, że taki jakby ziemisty, to może stęchlizna ? U mojej babci często tak czuć, ubrania też, to jak za dużo wilgoci jest w domu. Może spróbuj na próbę jakiś pochłaniacz wilgoci do domu kupić, to przynajmniej się przekonasz czy to nie to. Reklamowali nawet ostatnio takie coś , pozdrawiam