Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dipinthe...

Czy mam prawo odmówic CC..????

Polecane posty

Gość dipinthe...

czy mam takie prawo..? niebawem zbliza sie moj termin porodu i strasznie boje sie kolejnego ciecia (wczesniejsze bylo 17mies temu). wiem juz ze w moim szpitalu napewno beda chcieli mnie ciąc, ale czy moge odmówic i spróbowac SN..????

Gość vgt67bo nie maja blecz sie tyl
lecz sie ,niemozesz

Gość Bądź sobą
z tego co wiem i co słyszałam bo się osobiście z taką sytuacją nie spotkałam-możesz ale jeśli coś będzie nie tak nie masz prawa wymagać odszkodowania od lekarza. Tak słyszałam, ale jak jest prawnie nie wiem. Dowiedz się w szpitalu.

Gość Bądź sobą
a z resztą możesz zadzwonić do szpitala nie podając danych zadać takie pytanie :)

Gość kossa na kamień
możesz nie masz obowiązku rodzenia w tym szpitalu, możesz urodzić w domu, na ulicy, w autobusie co z tego wyjdzie - się okaże

Gość ojtam ojtam
w moim jest tak że podpisujesz papiery że jesteś swiadoma ryzyka i konsekwencji - ale szpital musi byc dobry, miec rezerwy krwi i możliwość szybkiego cc jak coś - tak mówi moja gin i mówi też że połowa tych sn i tak kończy się cc - i to gorsze cc bo w pośpiechu i kobieta sie umęczy a potem i tak ją tną.. wogóle to cc sie boisz a sn nie? chyab nie rodziłaś sn.. poza tym 17 m-cy to mała różnica - mówił lekarz jak tam twoja blizna? macica wytrzyma?

u mnie będzie 17 miesięcy od ostatniego cięcia.....wcześniej rodziłam sn i właśnie na dzisiejszej wizycie podpytałam czy jest szansa na naturalne...nie chce cc o ile nie jest konieczne...odpowiedź lekarki była że możemy próbować sn ale ona musi przy tym być....jest niestety ryzyko pęknięcia macicy w trakcie porodu i rzeczywiście 17 miesięcy to krótki okres przerwy i jest wskazaniem do cięcia...natomiast w razie powikłań, pęknięcia macicy, jakiegokolwiek problemu z dzieckiem wina jest tylko i wyłącznie nasza.....