Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemczyniewiemwiem

co byście zrobili w takiej sytuacji?

Polecane posty

Sytuacja: Macie urodziny. Ktoś składa Wam życzenia, mówi, że nie kupił prezentu bo nie miał pomysłu co kupić. Dodaje, że pewnego dnia będąc na mieście z tą osobą, sobie coś sami wybierzecie. Przychodzi dzień zakupów, ta osoba nic nie wspomina o prezencie. Tego dnia zamawiacie sobie coś z internetu, pytacie tą osobę o radę. Doradza, Wy płacicie ze swojego, osoba nie wspomina o prezencie. Jak się czujecie jako osoba, która nie dostała prezentu? Jak odbieracie taką sytuację?

Gość kijuyhtg
Uznałabym, że ta osoba jest niewychowanym samolubem. Na pewno nie upominałabym się o prezent, ale zachowanie poniżej krytyki.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zlałabym to ;)

a gdyby to był wasz rodzic?

Gość łysienie plackowate
dokładnie to samo co w sytuacji kiedy zapraszasz kogoś na slub, on czy ona nie przychodzi mówiąc: prezent ci dam później i temat uważa za zamknięty

a twój rodzic??? moze po prostu ta osoba zapomniała??????

zamiast gdybac i rozpisywac sie godzinami o problemie, najlepiej zrobic cos duzo prostszego: zapytac tta osobe, czy pamieta, ze obiecala ci prezent. nie rozumiem, co to za dramat, zeby az tak to rozkminiac?

nie wiem czy zapomniała ale nie w mojej naturze jest się upominać o takie rzeczy.. po prostu pytam Was o zdanie

nie upominaj sie i juz

autorko, nasze zdanie nie moze byc zadne. obiektywnie patrzac to istnieja 3 mozliwosci: 1. zapomniala 2. pamieta, sadzi, ze skoro raz powiedziala, ze na wspolnych zakupach masz sobie cos wybrac, to wystarczy 3. mysli, ze moze ty zapomnialas i nie wie, jak wrocic do tematu. w realcjach miedzyludzkich KONIECZNA jest zdrowa i otwarta komunikacja, a nie taki gdybanie, bo z gdybania powstaja tylka swady i nidomowienia. czas sobie ta prosta zyciowa prawde przyswoic :)

Moj ojciec jest alkoholikem do 13 roku zycia bylam bita i wyzywana. potem zaczelam juz sie bronic i przez 3 lata na okrąglo jetsem wyzywana np.'moglem cie zabic gdy bylas mala, k***a , p*******sz sie jak kotka etc'. Mam tego serdzecznie dosc .Nie mam z kim sie tym podzielic ze chce sie zabic mama mnie nei rozumei zaraz mowi ze histeryzuje i ze ja zaczynam z nim wolke ale ja inaczej nie moge musze sie bronic jakos zeby nie wszedł mi na glowe. Alkoholikem jest od zawsze pije nawet sam z gwinta od razu pije wszystko juz raczej. nienawidzę go i w szkole nawet w klasie jak się pytaja o cos to ja mowie ze nie mam ojca. prosze o jakos porade co mam zrobic policja juz nie pomaga w tej sprawie o niebieska karte raczej tak to sie nazywa nie moge sie starac. Pochodze z biednej rodziny i nie mam sie do zadnego krewnego zwrocic o pomoc. Mam przyjaciol ale oni mi nie pomoga

Gość pierwszaijedyna autorka
dziękuję za podszyw.