Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olivka:)

nowa dieta 7 dniowa

Polecane posty

Gość upeczka
Gratuluje topika :) Od razu wyskakuję z negatywem: musze jeść więcej razy niż 3..... :( Mam mega turbo :) przemiane materii i po prostu chodziłabym głodna. Ja tak nie mogę :( :(

jadłopis na dzień 1: Śniadanie: * 2 kromki chleba razowego * 2 plasterki chudej wędliny drobiowej * pomidor z kilkoma listkami bazylii Obiad: * dorsz pieczony w folii (200 g) z łyżeczką masła i rozgniecionym ząbkiem czosnku * 3 małe pieczone ziemniaki * surówka z marchwi i kiełków: 3 małe starte na tarce marchewki skropione sokiem z cytrynyz 23 łyżkami jogurtu, posypane garścią kiełków soi Kolacja: * sałata z warzywami i szynką Jadłopis na dzień 2: Śniadanie: * pół grahamki lub kromka pieczywa razowego * plaster sera żółtego * średni zielony ogórek * średnia pomarańcza Obiad: * omlet z brokułami i pomidorami: pół ugotowanego brokułu i średni pomidor uduś na łyżce oliwy. Dwa białka ubij na sztywno, połącz delikatnie z rozbitymi żółtkami i szczypiorkiem. Gotową masą zalej duszone warzywa. Smaż z obu stron na złoty kolor Kolacja: * 2 cienkie kromki chleba razowego * sałatka hawajska Jadłopis na dzień 3: Śniadanie: * grahamka * tuńczyk w sosie własnym (170 g) z sokiem z cytryny i natką * pomidor Obiad: * pierś kurczaka w curry (przepis obok) l 2 łyżki przygotowanej kaszy kuskus * surówka z marchewki z małą pomarańczą, łyżeczką rodzynek z sosem z 1/4 szklanki soku pomarańczowego, łyżeczki oliwy i miodu Kolacja: * sałatka z 4 liści sałaty, pomidora, zielonego ogórka, 2 plasterków żółtego sera, 2 łyżek orzechów włoskich polana łyżeczką oliwy i octu balsamicznego Jadłopis na dzień 4: Śniadanie: * bułka z dynią * 2 plastry sera żółtego * 34 rzodkiewki pokrojone w plastry i posypane natką pietruszki i pieprzem Obiad: * łosoś z jabłkami: 200 g świeżego lub mrożonego łososia posmarowanego musztardą dijon, pieczonego w folii aluminiowej z jabłkiem pokrojonym w plasterki * 2 małe ugotowane ziemniaki * szklanka ugotowanej fasolki szparagowej Kolacja: * sałatka z kurczaka z żurawiną Odchudzające Zdrowotne Błyskawiczne Diety gwiazd Zdrowe odżywianie Jak przytyć BMI Tabela kalorii Indeks glikemiczny Polki.plDietaBłyskawiczne Artykuł Pin It Nowa dieta 7 dniowa kobieta, sałatka, jedzenie, dieta, brunetka Jadłopis na dzień 5: Śniadanie: * 2 kromki chleba razowego * jajko na miękko * pół czerwonej papryki Obiad: * schab z owocami * 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej * surówka z marchewki i połowy selera z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, łyżką rodzynek oraz łyżką natki Kolacja: * pieczony banan: duży obrany ze skórki banan polany masą z 2 łyżek miodu wielokwiatowego i 23 łyżek otrąb owsianych, pieczony 1015 minut Jadłopis na dzień 6: Śniadanie: * kromka chleba razowego * plaster chudej wędliny, np. polędwicy drobiowej * średni zielony ogórek * szklanka świeżo wyciśniętego soku owocowego Obiad: * zapiekanka z ziemniaków i pomidorów Kolacja: * sałatka warzywna z kabanosami: 3 liście sałaty lodowej, pół papryki czerwonej, średni ogórek kwaszony, kabanos drobiowy, spryskane sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy, posypane świeżą natką lub koperkiem Jadłopis na dzień 7: Śniadanie: * pół bułki pełnoziarnistej ze słonecznikiem * 23 plasterki sera pleśniowego typu camembert * średni zielony ogórek posypany pieprzem i natką pietruszki * szklanka soku pomidorowego Obiad: * polędwica ze śliwką * 2 łyżki ugotowanego ryżu * surówka z kiełkami, pomidorem i zielonymi oliwkami Kolacja: * 2 tosty pełnoziarniste zrumienione, posmarowane pastą z 2 średnich pomidorów, 2 łyżek bułki tartej i 2 łyżeczek łagodnej musztardy z 2 plasterkami wędliny drobiowej

upeczka mnie wystarcza 3 posiłki bo sa nawet syte jak dla mnie i mam plan ktorego sie bede trzymac

Gość upeczka
Czyli tam nie ma czegos w stylu: 100 g mięsa i ani grama wiecej? Ufff, ulżyło :) Bo ja musze czuć, że pojadłam :) Wchodzę w to :)

no nie ma tylko w linku pisze ze sa 2 przekaski a tam ich w opisie nie ma co o tym sadzisz ?

Gość upeczka
3 posilki to zdecydowanie za mało-ale o tym juz pisałam. Bardzo mi odpowiada menu, jest bogate, nie jednostajne jak przy innych dietach, dostarcza wszystkiego, co organizm potrzebuje :) Na razie jestem nastawiona na hura, jak bedzie-zobaczymy. Może uda sie ja połączyć z dietka 8godzinna, to chyba byłby ideał :) Olivka, thx za te diete, jak zmieszcze sie w moje stare spódnice (wystarczy zgubić 3 kg) to chyba Cie ozłoce :) (bo ja bardzo te moje łaszki lubię :p )

Gość upeczka
Tez zacznę jutro :) nie ma na co czekac :)

ja tez chce tylko troche zrzucic zeby nie byo oponki na brzuchu i spodnie dopinaly sie normalnie 7 dni wytrzymam na kopenhaskiej kiedys dalam rade to tu tez

Gość upeczka
Też zaczne jutro :) nie ma na co czekać :)

a jak myslisz za miast dorsza moze byc inna ryba? nie wiem czy jutro na osiedlu akurat dorsza kupie a do marketu nie mam kiedy jutro jechac za bardzo

Gość upeczka
Ale kafe dziś.... Ja zamiast dorsza kupie inna morską (dorsza nie bedzie na mur-beton, mieszkam na tzw. zadupiu), od biedy zastąpie amurem, choc to słodkowodny stwór :P

musze konczyc jutro z rana jakos sie pokaze :) milego wieczoru moze ktos dołaczy jeszcze :) zapraszam

Gość upeczka
No to kciuki trzymam i prosze o vice versa :D Może tym razem sie uda :p

Gość sephia/
czy ktos dostał NOBLA w dietach/

witam jak na razie pije kawe , pozniej ocet i sniadanie musze zakupy zrobic na dzis i jutro zeby były pod reka' upeczka jestes ? napisze pozniej , moze akurat bedziesz