Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heraaaaaaaa

PREEJAKULAT..POMOCY

Polecane posty

Gość heraaaaaaaa

Witam, prosze o pomoc... 1 stycznia uprawiałam po raz peirwszy seks z chłopakiem. Nie mieliśmy prezerwatywy, był to stosunek przerywany. Do wytrysku w ogóle nie doszło. Cykle mam czasem regularnie, czasem okres spóźnia mi się kilka dni.. Według kalendarza tamtego dnia powinnam mieć już dni niepłodne, z resztą od 2 dni przed tamtym dniem nie miałam już w ogóle śluzu w pochwie lub był biały i gęsty więc byłam pewna, że są to już dni niepłodne. Jednak czytałam że istnieje ryzyko zajścia w ciążę przez preejakulat wydzielany podczas stosunku. Dziś powinnam dostać okres kalendarzowo (zazwyczaj nie mam go dokładnie co do dnia, jednak jeśli będę się stresować to wiem, że może mi się dodatkowo spóźniać)... czy mam powody do zmartwień? Dodam, że od kilku dni mam typowe dla mnie objawy PMS... Dodam że przez ostatni miesiąc odchudzałam się na rygorystycznej diecie (500 kcal) i miałam dużo stresów...

Gość heraaaaaaaa
up ..

Masz się czego bać jeśli się nie zabezpieczasz. Najnowsze badania dowodzą, że płyn wydzielany przed wytryskiem zawiera dużą ilość bardzo silnych plemników. Jak nie dostaniesz do końca tygodnia to może zrób test.

Gość heraaaaa
wiem że płyn przed samym wytryskiem zawiera plemniki. jednak chłopak wyszedł ze mnie kiedy jeszcze nie było mowa o żadnym wytrysku. czytalam że podczas stosunku jest wydzielany płyn z prostaty który nie zawiera plemników, a plemniki zawiera tylko ten kilka chwil przed samym wytryskiem. na zdrowy rozsądek, gdyby każdy płyn wydzielany przez penisa podczas stosunku posiadał plemniki to każde wejście w kobiete groziło by ciążą, myle sie?

Gość asdsdasfsfsf
w preejakulacie mogą znajdować się plemniki tylko w dwóch przypadkach, a mianowicie w przypadku "stosunku po stosunku" gdy plemniki zostały z poprzedniego wytrysku lub drugi przypadek, na chwilę przed wytryskiem. Stosunek przerywany kojarzy się głównie z tym że partner wychodzi z partnerki na kilka sekund przed wytryskiem (i stąd możliwe wpadki), jeśli jednak wyjdzie długo przed wytryskiem to sytuacja się zmienia :)

każde wejście w kobietę grozi ciążą . Przy każdym kontakcie seksualnym ( pomijam" seks w ubraniu" ;p ) jest taka możliwość. Po to jest antykoncepcja , żeby się zabezpieczać . JEst duże prawdopodobieństwo , że 1 stycznia miałaś dni płodne... Więc moja odpowiedz TAK , możesz być w ciązy . Zrób test , on nie gryzie;) Ile masz lat ?

stosunek przerywany? to w Afganistanie znają polski czy piszesz z XIX wieku?

Gość hihi121313
straszcie straszcie :P

ja nie chcę jej straszyć . Niech wie, że każdy seks bez zapezpieczenia grozi ciążą . Nieważne czy przerywany , czy nie. Teraz pewnie nie jest ,ale następny raz chłopak nie zdąrzy wyjąć i będzie kolejny post.

Gość nierozumiem 8915
ja nie rozumiem was . skoro planujecie pierwszy raz dlaczego sie nie zabezpieczecie ? GUMKA TO PODSTAWA !!! ja poki nie potrzebuje potomka chociazby nie wiem jak mnie kusiło nie zrobie tego bez gumki ...